Katkeileva, säksättävä, kimeä tai vääristynyt ääni

Jos ääni kuuluu katkonaisena, säksättävänä, kimeänä tai vääristyneenä, kun yrität katsoa Netflixiä, se viittaa yleensä joko ongelmaan laitteessasi tai nimikkeessä, jota yrität katsoa. Yritä ratkaista ongelma alla olevien ohjeiden avulla.

Apple TV 2 tai Apple TV 3

Muuta ääniasetuksia

1. Siirry Apple TV:n päävalikkoon ja valitse sitten Asetukset (Settings).

2. Valitse Ääni ja video (Audio & Video) > Dolby > Automaattinen (Auto).

3. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, siirry uudelleen Dolby-asetuksiin, valitse Pois (Off) ja kokeile Netflixiä sitten uudelleen.

Käynnistä laite uudelleen

1. Sammuta virta laitteesta. Jos laitteessa on virtajohto, irrota se pistokkeesta

2. Varmista, että laite on kokonaan sammunut eikä vain lepo- tai valmiustilassa.

3. Pidä virta katkaistuna 15 sekuntia.

4. Käynnistä laite ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Apple TV 4 tai Apple TV 4K

Muuta ääniasetuksia

1. Siirry Apple TV:n asetusvalikkoon ja valitse sitten Video ja ääni (Video and Audio).

2. Vieritä alas kohtaan Ääni (Audio) ja valitse sitten Äänimuoto (Audio Format).

3. Valitse Vaihda muotoa (Change Format).

4. Valitse Uusi muoto (New Format) ja valitse sitten Dolby Digital 5.1.

5. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, siirry uudelleen Vaihda muotoa (Change Format) -valikkoon, valitse Stereo ja kokeile Netflixiä sitten uudelleen.

Käynnistä laite uudelleen

1. Sammuta virta laitteesta. Jos laitteessa on virtajohto, irrota se pistokkeesta

2. Varmista, että laite on kokonaan sammunut eikä vain lepo- tai valmiustilassa.

3. Pidä virta katkaistuna 15 sekuntia.

4. Käynnistä laite ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Blu-ray-soitin

Käynnistä laite uudelleen

1. Irrota laitteen virtajohto.

2. Paina laitteen virtapainiketta kerran ja odota 1 minuutti tai irrota laitteen virtajohto virtalähteestä kolmeksi minuutiksi.

3. Kytke laitteen virtajohto takaisin.

4. Kytke laite päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Suorita laitteen liitäntöjen vianmääritys

Jos käytät ulkoista äänivastaanotinta, äänipalkkia tai kaiuttimia:

1. Varmista, että kaiuttimet on liitetty vastaanottimeen oikein.

2. Tarkista HDMI- ja optiset liittimet varmistaaksesi, että ne on kytketty oikein.

3. Kokeile vaihtaa HDMI-/optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile toista kaapelia.

Tarkista laitteesi ääniasetukset

Jos ongelma ei ratkea ohjeiden avulla, laitteesi tai äänentoistolaitteistosi ääniasetuksissa saattaa olla ongelma.

Tarkista laitteesi ääniasetukset tai suorita ääniongelman vianmääritys:

• Seuraa laitteesi tai äänentoistolaitteistosi mukana tulleita ohjeita tai ohjekirjaa.

• Pyydä apua laitteen tai äänentoistolaitteiston valmistajalta.

Huomautus:
Ohjeet ääniasetuksen tarkistamiseen tai ääniongelman vianmääritykseen ovat laitekohtaisia, joten Netflixin asiakaspalvelu ei pysty auttamaan seuraavien vaiheiden kanssa.

Jos valmistaja ei pysty ratkaisemaan ongelmaa tai ääniasetusten muuttaminen ei toiminut, sinun on katsottava Netflixiä jollakin muulla laitteella.

Roku

Muuta ääniasetuksia

1. Paina Rokun kaukosäätimen Koti-painiketta (Home).

2. Vieritä näyttöä ylös tai alas ja valitse Asetukset (Settings).

3. Valitse Ääni (Audio).

4. Vaihda äänitilaksi (Audio mode) Stereo.

5. Vaihda HDMI-asetukseksi PCM-Stereo.

• Jos et näe kohtaa HDMI, vaihda S/PDIF-asetukseksi PCM-Stereo.

Käynnistä laite uudelleen

1. Sammuta virta laitteesta. Jos laitteessa on virtajohto, irrota se pistokkeesta

2. Varmista, että laite on kokonaan sammunut eikä vain lepo- tai valmiustilassa.

3. Pidä virta katkaistuna 15 sekuntia.

4. Käynnistä laite ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Digiboksi

Muuta ääniasetuksia

Jos laitteesi on yhdistetty suoraan televisioon, tarkista Netflix-sovelluksen ääniasetukset. Jos surround-ääni (5.1) on valittuna, kokeile sen vaihtamista stereoääneen. Jos et osaa muuttaa Netflix-sovelluksen ääniasetuksia, lue vaihtoehtoista puhekieltä käsittelevä artikkelimme.

Jos vaihtaminen stereoääneen ratkaisee ääniasetuksiin liittyvät ongelmasi, laitteesi ei ehkä ole yhteensopiva tilaäänen kanssa. Pyydä apua laitteesi valmistajalta, jos laitteen pitäisi olla yhteensopiva 5.1-äänen kanssa.

Huomautus:
Jos sinun on muutettava ääniasetuksesi uudelleen stereoääneksi aina, kun alat katsoa elokuvaa tai TV-sarjaa, jokin laitteesi asetuksista saattaa aiheuttaa äänen vaihtumisen 5.1-ääniksi. Ota yhteyttä laitteen valmistajaan, jos tarvitset apua tämän asetuksen muuttamisessa oletusarvoisesti stereoääneksi.

Älytelevisio

Käynnistä laite uudelleen

1. Irrota laitteen virtajohto.

2. Paina laitteen virtapainiketta kerran ja odota 1 minuutti tai irrota laitteen virtajohto virtalähteestä kolmeksi minuutiksi.

3. Kytke laitteen virtajohto takaisin.

4. Kytke laite päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Suorita laitteen liitäntöjen vianmääritys

Jos käytät ulkoista äänivastaanotinta, äänipalkkia tai kaiuttimia:

1. Varmista, että kaiuttimet on liitetty vastaanottimeen oikein.

2. Tarkista HDMI- ja optiset liittimet varmistaaksesi, että ne on kytketty oikein.

3. Kokeile vaihtaa HDMI-/optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile toista kaapelia.

Tarkista laitteesi ääniasetukset

Jos ongelma ei ratkea ohjeiden avulla, laitteesi tai äänentoistolaitteistosi ääniasetuksissa saattaa olla ongelma.

Tarkista laitteesi ääniasetukset tai suorita ääniongelman vianmääritys:

• Seuraa laitteesi tai äänentoistolaitteistosi mukana tulleita ohjeita tai ohjekirjaa.

• Pyydä apua laitteen tai äänentoistolaitteiston valmistajalta.

Huomautus:
Ohjeet ääniasetuksen tarkistamiseen tai ääniongelman vianmääritykseen ovat laitekohtaisia, joten Netflixin asiakaspalvelu ei pysty auttamaan seuraavien vaiheiden kanssa.

Jos valmistaja ei pysty ratkaisemaan ongelmaa tai ääniasetusten muuttaminen ei toiminut, sinun on katsottava Netflixiä jollakin muulla laitteella.