Hva er Personvernforordningen?

Personvernforordningen (GDPR) er en EU-forordning som bestemmer hvordan selskaper kan bruke personlig informasjon fra og med 25. mai 2018. Hvis du bor i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), gir Personvernforordningen deg bestemte rettigheter tilknyttet din personlige informasjon.

• Retten til tilgang til din personlige informasjon. Mye av informasjonen som vi lagrer om medlemmene våre ligger lett tilgjengelig når du logger deg inn på kontoen din i en nettleser og klikker på Konto. Du kan lære mer om hvordan du får tilgang til informasjon.

• Retten til å oppdatere ("rette opp i") din personlige informasjon. Mye av informasjonen som vi lagrer om medlemmene våre ligger lett tilgjengelig når du logger deg inn på kontoen din i en nettleser og klikker på Konto. Du kan lære mer om hvordan du oppdaterer informasjon.

• I noen tilfeller har du rett til at din personlige informasjon slettes ("strykes ut") eller på en annen måte fjernes fra Netflix’ systemer. Du kan finne mer informasjon om hvordan du sletter og fjerner informasjon.

• I noen tilfeller har du rett til å protestere mot, stoppe eller "begrense" behandlingen av din personlige informasjon. Dette inkluderer å trekke tilbake samtykket i tilfeller der dette danner grunnlaget for vår behandling av din personlige informasjon. Du kan lære mer om hvordan du gjør dette.

• Du har rett til å be om en kopi av din personlige informasjon. Du kan lære mer om denne prosessen.

• Du har rett til å klage på vår innhenting og bruk av din personlige informasjon til en personvernmyndighet.

For å sende en henvendelse eller hvis du har andre spørsmål om vår praksis for personvern, bør du ta kontakt med vår personvernansvarlige eller personvernkontoret via privacy@netflix.com. Vi svarer på alle henvendelser vi får av enkeltpersoner som ønsker å utøve sine personvernrettigheter i samsvar med gjeldende personvernlover.

Se vår Hjelpeside for personvern og sikkerhet for informasjon om flere emner.