Slik får du den beste videokvaliteten

Sjekk at du ser på Netflix i så god kvalitet som mulig, enten det er HD, 4K Ultra HD eller HDR.

Du bør få den beste kvaliteten automatisk, men hvis bildet ikke ser så bra ut som du forventer, kan denne artikkelen hjelpe deg.

Alle Netflix-serier og -filmer har en informasjonsside med tittelens beskrivelse, aldersgrense med mer. Denne siden har også videokvalitetsmerker som viser hvilken kvalitet en tittel vil bli avspilt i på enheten du bruker.

Oppløsning (detalj):

4K: Den høyeste oppløsningen som for tiden er tilgjengelig på Netflix. Den kalles også UHD eller 4K Ultra HD.

HD: Kan være enten full HD (1080p) eller HD (720p).

Dynamisk område (kontrast og farger):

Dolby Vision: Et HDR-system utviklet av Dolby Laboratories.

HDR: Et annet system for et høyt dynamisk område, også kjent som HDR10.

På de fleste TV-er, vil Netflix alltid vise en oppløsningsetikett, og hvis HD er et alternativ, vil også en etikett for HD-systemet tittelen vil bruke til å spille av på TV-en, vises.

På enkelte TV-er og andre enheter vil du bare se én etikett for videokvalitet selv om det er flere som gjelder, og hvis HDR støttes av tittelen og enheten, vil denne vises. Hvis en tittel for eksempel spilles av i 4K og i tillegg støtter Dolby Vision på en enhet, vil bare Dolby Vision-etiketten vises.

Så se etter 4K- og HD- etiketter for å sjekke oppløsningen, og Dolby Vision- og HDR-etiketter for å sjekke høyt dynamisk område. I trinn 4 nedenfor finner du titler du kan bruke til å sjekke hver av dem.

Merk:
Enkelte mobilenheter strømmer ikke i HDR selv om et HDR-merke vises, som hvis enheten har lite batteri eller bruker mobilt internett.

Konfigurer systemet ditt slik at du får den beste videokvaliteten

Følg hvert av trinnene nedenfor. Hvis du gjør noen endringer, stopp og se om det utgjorde en forskjell før du går videre.

1. Sjekk abonnementet ditt

Se hvilket abonnement du har og kontroller at det støtter den kvaliteten du vil ha.

Merk:
Hvis du ser på en enhet som kan spille av med en bedre kvalitet enn abonnementet ditt tillater, kan vi invitere deg til å oppgradere abonnementet ditt for å utnytte mulighetene utstyret ditt har.

2. Sjekk nettverket ditt

Netflix tilpasser seg hastigheten på Internett-tilkoblingen din, for å sørge for at du kan fortsette å se på innhold. Vi kan strømme med lavere kvalitet på trege eller ustabile Internett-tilkoblinger.

• På en telefon, datamaskin eller et nettbrett kan du sjekke tilkoblingshastigheten på Fast.com.

1. Sørg for at enheten du sjekker med, bruker samme nettverk som enheten du ønsker å se på.

2. Kjør testen i nærheten av enheten du prøver å se med for å få et mest mulig nøyaktig resultat. Hvis du ser på Netflix på en TV med en WiFi-tilkobling, plasserer du telefonen eller datamaskinen nær TV-en før du kjører testen.

• Hvis Internett-tilkoblingen din er tregere enn det som kreves for en gitt oppløsning, vil videoen spilles av med en lavere kvalitet.

• 4K: 15 Mbps minimum

• 1080p HD: 5 Mbps

• 720p HD: 3 Mbps

• 480p SD: 1 Mbps

Merk:
    Noen ganger kan en tittel starte med en lavere oppløsning og så bytte til en høyere oppløsning etter en kort stund.

3. Sjekk enhetene dine

For å få den best mulige kvaliteten for abonnementet ditt, må den støttes av alle enhetene du bruker. Hvis du har Premium-abonnementet og prøver å se på TV med en strømmepinne og en lydmottaker, må alle tre enhetene støtte 4K for å kunne se i 4K.

• Du bør også sjekke at alle enheter kjører nyeste versjon av programvare eller fastvare, og at innstillingene for oppløsning er like eller bedre enn oppløsningen du ønsker deg.

• Videokabler og portene de er koblet til må også støtte kvaliteten til abonnementet. For Premium-abonnementet må du bruke kabler for Premium High Speed HDMI eller Ultra High Speed HDMI. (Er du ikke sikker på hvilken type kabel du har? Det står ofte trykt på kabelen eller kabelendene.)

• For 4K eller HDR, må du sørge for at enheter og kabler er koblet til en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI 1-porten).

• Hvis en enhet eller en kabel i konfigurasjonen din ikke oppfyller alle kravene til en bestemt kvalitet, vil Netflix spille av med den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig for denne enheten, porten eller kabelen.

4. Sjekk med de riktige titlene

De fleste (men ikke alle) Netflix-titler er tilgjengelige i HD eller 4K. Søk etter “HD” eller “4K” for å se en liste over titler.

• Påminnelse: Informasjonssiden til en tittel viser bilde- og lydkvaliteten til tittelen slik den vil spilles av på enheten din. En film kan være tilgjengelig i 4K, men hvis enheten kun klarer 1080p, vil informasjonen vise HD i stedet for 4K og tittelen vil spilles av i 1080p.

• Titler du kan teste med:

• Oppløsning: Disse titlene vil vise 4K-etiketten hvis de kan spilles av i denne oppløsningen på enheten din: Den svarte øya, 1922, Etter Maria, Birders: Fuglekikkerne

• HDR: Disse titlene vil vise etikettene Dolby Vision eller HDR hvis HDR er tilgjengelig på enheten din: Our Planet – Vårt utrolige hjem, Lost in Space, Sjøuhyret

5. Kontroller kontoinnstillingene

Standardinnstillingene er som regel ok, men du kan dobbeltsjekke dem for å se om de er blitt satt til en lavere kvalitet. Gå til Innstillinger for avspilling for profilen du vil bruke til å se på innhold og kontroller at Dataforbruk per skjerm er satt til ønsket kvalitet:

• 4K: Høy eller Auto

• 1080P HD: Høy eller Auto

• 720p HD: Middels, Høy eller Auto

Merk:
For nettverk med varierende strømmehastighet, kan det å bruke en innstilling annet enn Auto tvinge en bestemt hastighet, som kan hjelpe med videokvaliteten. Hvis dette fører til bufring eller at bildet henger seg opp, kan du endre innstillingen tilbake til Auto.
Merk:
Strømming med en høyere videokvalitet bruker mer data. Se Slik styrer du hvor mye data Netflix bruker.

Ser du på en datamaskin eller en mobilenhet? Du må kanskje sjekke et par ting til. Se artikkelen for enheten for å få vite mer: Windows, Mac, Android-telefon/-nettbrett, iPhone/iPad

Hvis du fulgte alle trinnene og fremdeles ikke får den bildekvaliteten du mener du bør få, tar du kontakt med enhetsprodusenten.