Asphalt Xtreme – spørsmål om spillet

Sitter du fast i spillet? Lurer du på hvordan noe fungerer? Har du spørsmål om innstillinger i spillet? Her får du svar på vanlige spørsmål om spillet.

Mulige spoilere nedenfor.

System og innstillinger

Slik tilpasser du kontroller
I hovedmenyen trykker du på Alternativer > Kontroller og velger mellom de forskjellige kontrollalternativene. Øverst til venstre under et løp trykker du på pause> Alternativer > Kontroller

Slik endrer du språk eller land
Spillet samsvarer automatisk med språket på Netflix-profilen din. Du kan også velge språk i spillet. Trykk på Alternativer > Språk og land og velg språk og land.

Endring av land kan ikke angres. Du kan ikke forandre det igjen.

Slik justerer du lydnivået for musikk, lydeffekter og motor
Trykk på Alternativer > Lyd og display. Bruk glidebryterne til å justere lydnivåene.

Slik endrer du hastighetsenhet
Trykk på Alternativer > Lyd og display. Du finner innstillingene for hastighetsenhet (Speed Unit) nederst på skjermen.

Slik kobler du til en håndkontroll
Koble til en trådløs håndkontroll via Bluetooth for å kontrollere kjøretøyet. Når den er tilkoblet, kan du enten bruke kontrollene på skjermen eller håndkontrollen.

Spillmoduser

Karriere (Career)
Konkurrer for å vinne stjerner, kreditter, kroner og kort. Spill begivenheter sortert etter sesong for å gjøre fremskritt i denne modusen. Noen begivenheter krever at du eier et bestemt kjøretøy eller har en bestemt kjøretøyrangering, så du må oppgradere kjøretøyene dine først.

• Klassisk (Classic) – Kom på førsteplass, konkurrer med en bestemt kjøretøytype, eller fullfør en utfordring. Du må komme først i mål for å få stjerner fra de to andre prestasjonene.

• Eliminasjon (Elimination) – Spilleren på sisteplass får et tidsur på seg og elimineres når tidsuret når null. Tidsuret tilbakestilles hver gang en spiller elimineres. Bli den siste som er igjen i spillet, og du belønnes med 1 stjerne. Fullfør løpets to andre utfordringer for å få den andre og tredje stjernen.

• Utslag (Knockdown) – Spill mot én rival og mange andre kjøretøy. Målet er å slå ut flere kjøretøy enn rivalen din, enten innenfor et gitt tidsrom eller ut fra et gitt antall kjøretøy.

• Infeksjon (Infected) – Spilleren på sisteplass blir infisert når spillet starter. Infiserte sjåfører får ubegrenset nitro, men denne tilstanden varer bare i et par sekunder. Hvis spilleren vil ha mer tid, må de utføre handlinger som sladding og stunt og spre infeksjonen til andre sjåfører ved å komme i kontakt med dem. Førstemann over målstreken vinner.

• Versus – Spill mot én motstander og unngå motgående trafikk. Målet er å fullføre løpet først.

Mestring (Mastery)
Mestre kjøretøyene du har låst opp, ved å fullføre spesielle utfordringer med spesielle belønninger som eksklusiv bildekor (Decals). Kjøretøymestring for hvert kjøretøy låses opp når du bygger dem med plantegninger (Blueprints).

Flerspiller (Multiplayer)
Stem på spillmodus, sted og antall runder, og konkurrer mot andre spillere basert på personlig kjøretøyrangering. Hvor mange poeng du får for å vinne, avhenger av antall spillere og antall løp du konkurrerer i. Alle spillere vises på poengtavlene, hvor beste tid og prestasjon også vises.

Daglige seire (Daily wins) gir belønninger når du konkurrerer i flerspiller og fullfører flere konkurranser på en av de tre øverste plassene. Belønningene blir bedre jo flere seire du har, og tilbakestilles hver dag.

Tidsbegrensede begivenheter (Limited-Time Events)
Disse løpssettene er bare tilgjengelige i en begrenset periode. Trykk på Få belønningene-banneret (Claim Your Rewards) for å få tingene dine. Hvis begivenheten ber deg bruke et bestemt kjøretøy for å fullføre utfordringen, må du dobbeltsjekke at navnet på kjøretøyet stemmer. Det er ikke mulig å fullføre utfordringen med et annet kjøretøy.

Lanseringsbegivenhet (Launch Event)
Bruk sikringer (Fuses) for å delta. Sikringer fylles opp når de er tomme, og maksimalt tre ganger. Fullfør alle de tre stadiene for å låse opp den eksklusive bilen. Hvis du ikke fullførte begivenheten i tide, må du skaffe deg bilen på en annen måte, men oppgraderingene blir værende på bilen uansett.

Valuta og opplåsninger

Kreditter (Credits)
Brukes til å kjøpe mange forskjellige gjenstander. Tjen dem ved å kjøre i karrieremodus, kjøretøymesterskap (Vehicle Masteries) og flerspillermodus. Antallet kreditter du vinner, avhenger av plasseringen, antall stjerner i karrieremodusen eller hvor bra du presterte i løpet (representert ved medaljer).

Kroner (Crowns)
Brukes til å kjøpe eksklusiv bildekor (Decals) for kjøretøy, sjeldne bokser (rare Boxes) og ting på svartebørsen (Black Market items). Tjen ved å spille tidsbegrensede begivenheter, vedlikeholde seiersrekker i flerspiller, få 2–3 stjerner på sesongnivåer og som belønning for daglige oppdrag.

Stjerner (Stars)
Brukes for å måle progresjon i karrieremodus. Det er 225 begivenheter der du kan oppnå tre stjerner i hver. Avhengig av spillmodus vinner du den første stjernen som følge av plassering/tid/poengsum i en karrierebegivenhet. De andre vinner du ved å fullføre to oppgaver i hver av begivenhetene. Disse oppgavene er beskrevet på skjermbildet som vises før løpet.

Kort (Cards)
Du får disse i bokser, ved å delta i tidsbegrensede begivenheter og ved å vinne stjerner i karrieremodus. De deles ut i et lotteri, så hvert kort er tilfeldig. Kort kan ikke selges.

Svartebørsen (Black Market)
Denne butikken får et nytt utvalg kort du kan kjøpe med kreditt eller kroner hver sjette time.

Informasjon om kjøretøy og tilpasning

Låse opp og oppgradering
Samle det nødvendige antallet plantegninger (Blueprints) for å låse opp et kjøretøy. Få plantegninger ved å åpne bokser du får som belønning eller kjøper på svartebørsen. For å oppgradere et kjøretøy trenger du nok plantegninger (Blueprints), verktøykort (Tool Cards) og kreditter (Credits). Når et kjøretøy er låst opp, kan det ikke selges.

Kjøretøyrangering
Viser kjøretøyets ytelse og er knyttet til kjøretøyets akselerasjon, topphastighet, styring og nitro. Forbedre kjøretøyrangeringen din med oppgraderingsverktøy (Rank-Up Tools) som du finner i bokser for å avansere. Du kan forbedre et kjøretøys rangering (opptil nivå 50) ved å oppgradere det i garasjemenyen eller ved å låse opp et kjøretøy med høyere rangering.

Tilpasningsmuligheter for kjøretøy
Tilpass kjøretøyene dine med bildekor – trykk på kjøretøyet, trykk deretter på sprayer-ikonet nederst til venstre. Du kan vinne bildekor i eksklusive tidsbegrensede begivenheter og kjøretøymestring-konkurranser, eller kjøpe dem med kroner. Vindusfarger kan ikke endres.

Styre kjøretøy på vanskelig terreng
Terrenghindringer påvirker kjøretøy på forskjellige måter. Gjørme og vann gjør at alle kjøretøy kjører saktere med unntak av tyngre kjøretøy (lastebiler og monstertrucker). Alle kjøretøy sklir mer på is.

Slik spiller du

Sjekke mål og oppgaver
I karrieremodus beskrives disse oppgavene på skjermbildet som vises før løpet. Trykk på en plakat for å få vite mer om løpet, hva slags utfordring det er, og oppgavene for andre og tredje stjerne. Når løpet og kjøretøyet er valgt, får du se oppgavene én gang til på innlastingsskjermbildet.

Nitro
Nitro er fartsøkninger du finner under et løp ved å samle inn nitroflasker eller ved å utføre triks, som Flat Spins og Barrel Rolls, sladding, hopp, utslag og knusing av gjenstander. Samle disse mens du spiller for å fylle nitrostolpen, og utløs dem ved å trykke på skjermen. Trykk én gang for å bruke en del av nitroen, eller trykk mange ganger for å øke farten mer og gjøre den bedre.

Lang nitro (Long Nitro)
Aktiver lang nitro ved å trykke én gang for å vise en rød del mot slutten av den aktiverte nitrodelen. Trykk på nitro igjen når nitrostolpen havner i det røde området, slik at den neste delen forbrennes saktere. Ved å bruke kjøretøytyper som SUV-er eller lastebiler, blir det enklere å utføre lange kjeder.

Sladding
Styr lenge nok til å begynne å sladde. Du kan også trykke på bremsen mens du styrer for å tvinge frem sladdingen tidligere. Bruk sladding for å komme deg gjennom farlige svinger. Stopp sladdingen ved å rette opp kjøretøyet. En kjapp nitro-fartsøkning henter deg også ut av sladden og rundt spesielt krappe svinger.

Barrel Rolls og Flat Spins
Disse triksene blir belønnet med nitro under et løp. Dyktige spillere kan utføre mange manøvrer i løpet av ett enkelt hopp – en god strategi for å raskt fylle nitrostolpen til kjøretøyet.

• En Barrel Roll er en flyvemanøver som skyter kjøretøyet ut i luften i en korketrekkerbevegelse. Den kan innledes ved å hoppe fra kurvede ramper i høy hastighet.

• En Flat Spin er en annen flyvemanøver der kjøretøyet spinner i luften. Den kan aktiveres ved å hoppe fra normale ramper mens du sladder.

Boostere
Dette er bonuser som påvirker alle løpene spilleren deltar i, i en begrenset periode. Kjøp dem med kreditter før løpet starter, eller få dem som gaver eller belønninger. Når de blir aktivert, vises et tidsur på Boostere-skjermbildet. Hvis du aktiverer flere av samme type, utvides tidsbegrensningen.

• Det finnes fire forskjellige boostere:

• Doble kreditter (Double Credits): Dobler antall kreditter du får etter alle løpene i en begrenset periode.

• Nitrolader (Nitro Recharger): Fyller nitrostolpen dobbelt så fort.

• Ekstra tank (Extra Tank): Utvider kapasiteten til nitrostolpen.

• Boosterhjul (Boosted Wheels): Gir kjøretøyet immunitet mot terrenghindringer. (Lastebiler og monstertrucker er allerede immune mot terrenghindringer.)

Snarveier
Det finnes spesielle passasjer på banene som bare kan åpnes av tunge kjøretøy som monstertrucker og lastebiler. Dyktige spillere kan snike seg inn på snarveiene hvis et tungt kjøretøy fjerner sperringen først.

Kjøre på forskjellige baner med kjøretøy på andre nivåer
Du må låse opp begivenheter for å kjøre på andre baner. Du kan kjøre i alle begivenheter som er låst opp, med et hvilket som helst kjøretøy du allerede har, men du kan sjekke begivenhetsinformasjonen for å få et hint om hvilken type som egner seg best til den spesifikke begivenheten.

Endre kameravinkel
Mens du spiller, trykker du på det lille kameraet øverst til høyre på skjermen. Du kan også endre den ved å trykke på pause > Alternativer > Lyd og display.

Bytt radiokanal
Mens du kjører, trykker du på pauseøverst til venstre og velger den musikken du liker.

Vil du vite mer om Asphalt Xtreme? Gå til spillstøttesiden.