Zwart scherm met geluid

Als je geluid hoort, maar geen video ziet, of als de video overgaat in een zwart beeld tijdens het kijken, duidt dit meestal op een probleem met je apparaat. Het is ook mogelijk dat er geen Netflix-video wordt weergegeven vanwege een videokabel.

Opmerking:
Volg in plaats hiervan deze stappen als je geen geluid of video krijgt.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Tv of hierop aangesloten apparaat

Volg deze stappen als je een tv gebruikt of een apparaat dat verbinding maakt met je tv, zoals een streaming stick, mediaplayer, Apple TV, settopbox of blu-rayspeler.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat.

Je moet mogelijk de video- of beeldinstellingen op je tv of apparaat wijzigen of een videoprobleem oplossen.

Opmerking:
Omdat de stappen voor het wijzigen van deze instellingen of het oplossen van een videoprobleem uniek zijn voor elk apparaat, kan de klantenservice van Netflix je niet helpen met vervolgstappen voor je apparaat.

Je kunt als volgt de stappen vinden voor het wijzigen van deze instellingen of het oplossen van een videoprobleem:

• Raadpleeg de handleiding of instructies van je apparaat.

• Neem contact op met de fabrikant van de tv of het apparaat of kijk op de relevante website voor hulp.

Android-telefoon of -tablet

Apps of functies die het scherm van je Android-apparaat mirroren naar een tv, worden mogelijk niet ondersteund door Netflix. Gebruik een ondersteunde verbinding als je je Android-apparaat gebruikt om Netflix te kijken op een tv.

Controleren of andere series of films werken

Sla deze stappen over als hetzelfde probleem ook bij andere series en films optreedt.

Als andere series en films normaal worden afgespeeld, kun je bij ons terecht met het probleem.

1. Ga via je webbrowser naar Kijkactiviteit in je account.

2. Zoek de serie of film met het probleem in de lijst en klik op Een probleem melden.

3. Volg de instructies en klik op Probleem melden.

Onze contentteams gaan hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je kunt ondertussen gewoon andere series en films blijven kijken. Ga naar Problemen met een titel melden voor meer informatie.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je telefoon of tablet uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Werk je Android OS-versie bij

1. Open de app Instellingen.

2. Tik op Systeem > Systeemupdate.

3. Controleer op beschikbare updates en installeer deze.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

iPhone of iPad

De app sluiten en opnieuw openen

1. Open de App Switcher door tweemaal op de  Home-knop te drukken. Als je apparaat geen startknop heeft, veeg je vanaf de onderkant van het scherm omhoog en houd je de knop ingedrukt.

2. Veeg omhoog over de app om deze te sluiten.

3. Open de app en probeer het opnieuw.

Opmerking:
Deze stappen kunnen op jouw apparaat anders zijn. Ga naar de ondersteuningssite van Apple voor de stappen om apps af te sluiten en opnieuw te openen op iPhone of iPad.

Je iPhone of iPad opnieuw starten

1. Houd de knop aan de zijkant en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat de schuifbalken verschijnen. Sleep de bovenste schuifbalk en schakel je apparaat volledig uit.

• Als de schuifbalken niet verschijnen, houd de knop voor de sluimerstand dan ingedrukt totdat de rode schuifbalk verschijnt. Sleep vervolgens de schuifbalk.

2. Druk na 10 seconden op de knop voor de sluimerstand.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

Als je verbinding maakt met een tv via een videokabel of adapter

Lightning-connector met videoadapter

Controleer of je videoadapter wordt ondersteund

1. Verwijder alle kabels die zijn aangesloten op de adapter en sluit de adapter aan op je iPhone of iPad.

2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Over > Apple HDMI Adapter.

3. Controleer het modelnummer.

Thunderbolt- of USB-C-videokabel of -adapter

Voor problemen met iPhone- en iPad-apparaten met een USB-C-poort kunnen deze opties helpen:

• Zorg dat je tv of display is ingesteld op de juiste ingangsbron.

• Controleer of je videokabel of -adapter HDCP 2.2 ondersteunt.

• Probeer de uiteinden van de videokabel of -adapter om te keren.

• Probeer zo mogelijk een andere videopoort op je tv of display.

Als je Airplay of Screen mirroring gebruikt

Airplay en Screen mirroring worden niet meer ondersteund door Netflix.

Gebruik een ondersteunde verbinding als je je iPhone of iPad gebruikt om Netflix te kijken op een tv.

Als je je iPad aansluit op een Mac-computer

Screen mirroring en Sidecar worden niet meer ondersteund door Netflix en moeten worden uitgeschakeld terwijl Netflix wordt afgespeeld. Neem contact op met Apple Support voor hulp bij het uitschakelen van deze functies.

Computer

Windows

Je browser bijwerken

Ga naar browsers die door Netflix worden ondersteund om je webbrowser bij te werken of een andere browser te downloaden.

Zorg ervoor dat de videostuurprogramma's up-to-date zijn

Mogelijk moet je het videostuurprogramma van je computer bijwerken of een videostuurprogramma installeren dat wordt ondersteund door Windows 10.

De klantenservice van Netflix kan je niet helpen met deze stappen. Vraag de fabrikant van je computer om hulp als je het geen prettig idee vindt om deze stappen zelf uit te voeren.

• Als je computer een videokaart of GPU heeft, gebruik je de hiervoor geïnstalleerde software om het videostuurprogramma bij te werken.

Opmerking:
    AMD en NVIDIA zijn de bekendste fabrikanten van GPU's en GPU-software.
  • Als het updaten niet is gelukt of als er geen updates beschikbaar zijn, verwijder je het stuurprogramma en installeer je het opnieuw.

• Als er voor jouw computer geen videostuurprogramma is dat wordt ondersteund door Windows 10, kun je proberen Netflix te kijken via een ander apparaat of een andere browser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera.

Mac

Je browser bijwerken

Ga naar browsers die door Netflix worden ondersteund om je webbrowser bij te werken of een andere browser te downloaden.

Als je verbinding maakt met een tv of display

Airplay en Screen mirroring worden niet meer ondersteund door Netflix.

Gebruik een ondersteunde verbinding als je je Mac gebruikt om Netflix te kijken op een tv.

Als je je Mac aansluit op een iPad

Screen mirroring en Sidecar worden niet meer ondersteund door Netflix en moeten worden uitgeschakeld terwijl Netflix wordt afgespeeld.

Neem contact op met Apple Support voor hulp bij het uitschakelen van deze functies.

ChromeOS

Google Chrome bijwerken

1. Klik rechtsboven in de browser op Meer .

2. Klik op Help > Over Google Chrome.

3. Wacht terwijl Chrome automatisch controleert op nieuwe updates.

4. Klik op Opnieuw starten als er een update beschikbaar is.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Als je verbinding maakt met een tv of display

Je moet mogelijk een probleem met je videokabel oplossen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw.

1. Keer de uiteinden van de HDMI-kabel om.

2. Probeer zo mogelijk een andere HDMI-poort op je tv of display.

3. Probeer een andere HDMI-kabel.

Chromecast

Scherm mirroren in Google Home uitschakelen

Als je Netflix wilt kijken op je telefoon, kun je Google Home screen mirroring gebruiken. Gebruik de onderstaande stappen om screen mirroring uit te schakelen en rechtstreeks vanuit de Netflix-app te casten.

1. Verbind je telefoon of tablet met hetzelfde wifinetwerk als je Chromecast-apparaat.

2. Open de Google Home-app.

3. Tik op je Chromecast-apparaat en tik op Mirroring stoppen.

4. Open de Netflix-app.

5. Tik op de serie of film die je wilt bekijken.

6. Tik op het castpictogram op de pagina met titelinformatie om Netflix naar je tv te casten.

PlayStation 4

Gebruik je PlayStation VR?

Als je een Playstation VR (CUH-ZVR1) van de eerste generatie gebruikt op een PlayStation 4 Pro, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een HDR-instelling. Volg de onderstaande stappen om de instelling te wijzigen.

HDR uitschakelen

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startscherm van de PS4.

2. Selecteer Weergave en geluiden (Display and Sounds).

3. Selecteer Instellingen video-uitvoer.

4. Selecteer HDR.

5. Schakel HDR uit.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Verbreek de verbinding met je PSVR als het probleem is opgelost maar je Netflix nog altijd wilt kijken in HDR. Je kunt dan Netflix rechtstreeks vanaf je PlayStation 4 Pro kijken.

Ga verder met onderstaande stappen als het probleem niet is opgelost of als je geen PlayStation VR van de eerste generatie gebruikt op een PlayStation 4 Pro.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.

Xbox

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.