Release notes over toegankelijkheid van Netflix

Dit zijn de laatste toegankelijkheidsupdates van de Netflix-app.

Tv

2022

Oktober

• De badges Audiodescriptie (AD) en Ondertiteling voor doven en slechthorenden (ODS) zijn toegevoegd aan de titelbeschrijving. De badges zijn voorzien van tekst-naar-spraak.

Januari

• Probleem met schermlezer en de rij Verderkijken opgelost.

• Spraak voorkomen wanneer Netflix op de achtergrond wordt uitgevoerd.

2021

Juni

• Probleem met schermlezer bij registratie opgelost.

April

• Ontbrekende spraak toegevoegd voor verschillende knoppen en op de pagina met titelinformatie.

Maart

• Ontbrekende spraak bij bladeren in een Kids-profiel opgelost.

Januari

• Problemen tekst-naar-spraak opgelost bij het registreren en doorbladeren van titels.

2020

September

• Opgelost dat ondertiteling onverwacht verdween bij bepaalde titels.

April

• Opgelost dat ondertiteling niet weergegeven werd of te snel uit beeld verdween.

Februari

• Verbeterde tekst-naar-spraak bij communicatie omtrent wijzigen e-mail/wachtwoord.

iOS

2022

Mei

• Badge toegevoegd op de pagina met titelinformatie voor titels met een audiobeschrijving.

Januari

• Ondersteuning toegevoegd voor aangepaste acties voor VoiceOver op het tabblad Nieuw en hot (bijvoorbeeld trailer afspelen, toevoegen aan Mijn lijst).

• Ondersteuning toegevoegd voor Dynamische typering voor tekst, pictogrammen en knoppen op het tabblad Nieuw en hot.

2021

December

• VoiceOver-navigatie verbeterd in Comedy.

• Aangepaste acties ingeschakeld voor alle knoppen in Comedy (bijvoorbeeld Delen, clip afspelen).

Juli

Mei

• Ondersteuning voor Dynamische typering oegevoegd voor het kiezen van de tekstgrootte op de detailpagina die wordt getoond na het selecteren van een serie of film.

Januari

2020

November

• Ondersteuning voor Dynamische typering toegevoegd aan uitgebreide credits, rijkoppen en Verderkijken

• Verbeterde mogelijkheid om sneller titels te filteren.

Oktober

Juni

• Verbeterde labels voor pictogrammen (bijvoorbeeld Dolby-logo's).

Mei

April

• Verbeterde VoiceOver-acties in het gedeelte Nieuw en hot/Binnenkort te zien.

Februari

• Automatisch afspelen van trailers bijgewerkt om uit te schakelen als VoiceOver is ingeschakeld.

• Bijgewerkt zodat ondertiteling in trailers niet hardop wordt voorgelezen als het afspeelvolume is gedempt.

2019

December

• Verbeterde ondersteuning voor spraakbesturing.

Juni

• Aan-/uitknoppen van de speler bijgewerkt.

• Bijgewerkt dat knoppen van de speler langer op het scherm zichtbaar blijven voordat ze verdwijnen.

Android

2023

Januari

• Focus op de knop Credits bekijken wanneer de schermlezer actief is na afloop van een aflevering of film.

2022

Oktober

• Mogelijkheid toegevoegd om de ondertitels in de app te veranderen.

• De badges Audiodescriptie (AD) en Ondertiteling voor doven en slechthorenden (ODS) zijn toegevoegd aan de titelbeschrijving.

Juli

• Meer kleurcontrast in de tekst van de placeholder in het zoekveld.

• Vaste knoppen op de inlogpagina.

Juni

• Verbeteringen aangebracht in de knoppen (zoals labels en beschrijvingen) en besturingselementen in de speler en op de pagina met titelinformatie.

Maart

• Compatibiliteit tussen tekst (bijvoorbeeld titels van afleveringen) en schermleessoftware verbeterd.

Februari

• Problemen met knoppen in het pop-upvenster met titelinformatie en schermleessoftware opgelost.

Januari

• Labels met categorienamen toegevoegd aan rijen.

• Verbeterde labels voor pictogrammen op de Help-pagina (bijvoorbeeld de knop Gesprek beëindigen).

• Contentlabel toegevoegd aan de knop Terug van de functie Iets afspelen.

• Groter aanraakbereik voor de knoppen Series, Films en Categorieën op het scherm Home.

• Grotere knoppen Afspelen en Downloaden op de detailpagina.

• Contentlabel toegevoegd aan de knoppen Sluiten op de registratiepagina's.

2021

December

• Redundancies met betrekking tot schermlezers en contentlabels op de rij Verderkijken zijn opgelost.

November

• Verbeterde verwerking van omvangrijke tekst en lange titels en beschrijvingen van afleveringen op de detailpagina van titels.

• Seizoenskiezer is nu een knop op de detailpagina van de titel.

Augustus

• Contentlabels toegevoegd en verbeterd op pictogramknoppen van de functie Comedy.

2020

November

• Verbeterde rijnamen die als kop worden getagd voor eenvoudigere navigatie (op telefoons met Android versie 9 of hoger).

• De knop Besturingselementen weergeven toegevoegd in de speler om het eenvoudiger te maken de afspeelknoppen weer op het scherm te krijgen.

Mei

• Wachttijd voor het verbergen van besturingselementen van de speler verbeterd, zodat de instelling Tijd voor actie op Android-apparaten wordt gerespecteerd.

• Verbeteringen aan het nieuwe scherm Profiel bewerken.

• Namen van navigatietabbladen voor schermlezers toegevoegd.

2019

December

Oktober

• Verbeterde interface interactieve keuze.

Augustus

Juli

• Verbeterde toegankelijkheid in Extra's.

Juni

• Problemen opgelost in interface voor beoordeling met een duim.