Netflix opzeggen

Je kunt je Netflix-account altijd opzeggen.

Opmerking:
Alleen op deze manieren kun je je account opzeggen en je lidmaatschap beëindigen. Als je uitlogt op je account of de Netflix-app verwijdert, wordt je account niet opgezegd.

Wanneer stoppen de lidmaatschapskosten?

Netflix brengt pas weer kosten in rekening nadat je je account opnieuw hebt gestart. Als je opzegt terwijl je factureringsperiode nog niet is afgelopen, kun je Netflix blijven gebruiken totdat je account automatisch wordt opgezegd aan het einde van de factureringsperiode.

Als je geen optie ziet om op te zeggen

Als je de optie voor opzeggen niet ziet in je account, moet je het account opzeggen via het bedrijf waarvan je een factuur voor Netflix ontvangt. Ga naar de pagina Account en kijk in het gedeelte Lidmaatschap en facturering of Lidmaatschap. De pagina Account bevat een link voor hulp bij het annuleringsproces via het facturerende bedrijf of voor instructies om contact op te nemen met het facturerende bedrijf als je je abonnement wilt opzeggen.

Opzeggen vóór het einde van de factureringsperiode

Als je opzegt terwijl je factureringsperiode nog niet is afgelopen, kun je Netflix blijven gebruiken tot het einde van de factureringsperiode. Bekijk je factureringsgegevens als je wilt weten wanneer we het account sluiten.

Opzeggen als je account tijdelijk is geblokkeerd

Als je account tijdelijk is geblokkeerd, sluiten we het meteen zodra je opzegt.

Opzeggen als je een cadeaubon of promotiesaldo hebt

Nadat je hebt opgezegd, kun je Netflix blijven gebruiken tijdens het aantal maanden waarvoor je nog saldo van je cadeaubon of promotie hebt. Zodra je saldo volledig is verbruikt, kun je geen Netflix meer gebruiken.

Lidmaatschap onderbreken

Als je even geen Netflix meer wilt kijken, kun je je lidmaatschap onderbreken in plaats van dit op te zeggen.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor klanten die een credit- of debitcard gebruiken als primair betaalmiddel, en is niet beschikbaar voor het Basic-abonnement.

Als je je lidmaatschap onderbreekt, kun je Netflix blijven kijken tot je factureringsdatum. Op de volgende factureringsdatum wordt er niets afgeschreven en wordt je lidmaatschap een maand onderbroken. Na een maand wordt je huidige abonnementsprijs weer afgeschreven en kun je weer Netflix kijken.

Lidmaatschap pauzeren

1. Ga naar de pagina Lidmaatschap opzeggen. Mogelijk moet je inloggen als je dat nog niet hebt gedaan.

2. Selecteer 1 maand onderbreken.

3. Je kunt niet streamen of downloaden wanneer je lidmaatschap is onderbroken, maar je kunt nog wel door Netflix bladeren en titels toevoegen aan Mijn lijst.

De onderbreking van een lidmaatschap verlengen

Een week voordat je account automatisch weer actief wordt, krijg je de optie om de onderbreking met een maand te verlengen.

Opmerking:
Accounts kunnen maximaal drie maanden worden onderbroken. Als je de optie Onderbreking verlengen niet ziet, heb je je account mogelijk al drie maanden onderbroken of is je primaire betaalmiddel geen credit- of debitcard meer.
  1. Ga in een (mobiele) browser naar de pagina Account.

2. Selecteer Onderbreking verlengen in de banner Klaar om te kijken? bovenaan de pagina Account.

3. Je lidmaatschap wordt nog een maand onderbroken.

Een lidmaatschap weer activeren

Terwijl je lidmaatschap is onderbroken, kun je dit altijd weer activeren of opzeggen op de pagina Account. Je lidmaatschap weer activeren:

1. Ga in een (mobiele) browser naar de pagina Account.

2. Selecteer Opnieuw activeren in de banner Klaar om te kijken? bovenaan de pagina Account.

3. De kosten worden direct in rekening gebracht en de factureringsdatum wordt bijgewerkt. Je kunt meteen weer Netflix kijken.

Opnieuw lid worden van Netflix

Je kunt je Netflix-account altijd opnieuw starten.

We bewaren jekijkactiviteit gedurende tien maanden nadat je account is gesloten, zodat deze beschikbaar is als je je abonnement binnen die periode opnieuw start. We bewaren voor een periode van tien maanden ook:

• Je aanbevelingen

• Beoordelingen

• Accountgegevens

• Gameplaygeschiedenis

• Opgeslagen games (maar voor games die cloudopslag niet ondersteunen, moeten de game en gamegegevens toch worden geïnstalleerd op het apparaat waarop de game is gespeeld)

Voorkomen dat iemand anders je account opnieuw start

Als je zeker wilt weten dat niemand in je huishouden Netflix opnieuw kan starten zonder je toestemming, kun je het best je wachtwoord wijzigen nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd. Vink ook het vakjeLog uit op alle apparaten aan. Hiermee wordt je huidige wachtwoord gewijzigd en worden alle apparaten uitgelogd waarop je account mogelijk nog steeds is ingelogd.