Netflix-fout ui-800-3

Als de foutcode op je apparaat ook cijfers tussen haakjes ( ) bevat, zoek dan naar die exacte foutcode in ons Helpcentrum voor de juiste stappen. Voorbeeld: ui-800-3 (123456)

Als de foutcode op je apparaat alleen ui-800-3 bevat, betekent dit dat gegevens op je apparaat moeten worden vernieuwd of dat Netflix niet kan worden afgespeeld vanwege een netwerkprobleem.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Tv of hierop aangesloten apparaat

Met deze stappen kun deze fout oplossen op je tv of een hierop aangesloten apparaat, zoals een streaming stick, mediaplayer, settopbox of blu-rayspeler.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit en trek de strekker van je modem en router uit het stopcontact.

2. Steek na 30 seconden de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. Wacht 1 minuut en schakel dan je apparaat in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige apparaten, modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken met internet.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je de verbindingsinstellingen op je apparaat hebt gewijzigd, moet je de fabrieksinstellingen herstellen.

Deze instellingen kunnen zijn:

• Instellingen voor aangepast modem.

• Virtual Private Network (VPN) of instellingen voor de proxyservice.

• Aangepaste DNS-instellingen.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze instellingen.

Probeer Netflix opnieuw nadat je deze instellingen hebt gereset.

Volg de stappen voor je apparaat als de bovenstaande stappen niet werken.

Samsung-tv

Als je een Samsung-apparaat gebruikt, moet je mogelijk de Samsung Smart Hub resetten. Voor de stappen om Smart Hub te resetten, ga je naar de ondersteuningssite van Samsung of neem je contact op met Samsung voor hulp.

Amazon Fire TV/Stick

De Netflix-app opnieuw installeren

Om Netflix te verwijderen:

1. Druk op Home homepagina-knop op je Fire TV-afstandsbediening.

2. Ga naar de Netflix-app en druk op Opties de knop Opties.

3. Selecteer Verwijderen (Uninstall).

4. Selecteer nogmaals Verwijderen ter bevestiging.

Om Netflix opnieuw te installeren:

1. Druk op de afstandsbediening van je Fire TV op de knop Netflix.

2. Selecteer Downloaden en vervolgens Openen.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Settopbox

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat
Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

Google Nexus Player

Netflix is niet langer beschikbaar op de Google Nexus Player.

Je kunt nog steeds Netflix kijken op veel tv's, streamingapparaten, telefoons, tablets en computers. Ga naar onze pagina met ondersteunde apparaten voor een lijst met apparaten die Netflix ondersteunt.

Videogameconsole

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit.

Opmerking:
    Als je niet zeker weet of je apparaat helemaal uit staat of als je geen aan-uitknop kunt vinden, haal dan de stekker uit het stopcontact.
  2. Laat je apparaat ten minste 30 seconden uit staan.

3. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit en trek de strekker van je modem en router uit het stopcontact.

2. Steek na 30 seconden de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. Wacht 1 minuut en schakel dan je apparaat in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige apparaten, modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken met internet.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Volg de stappen voor je apparaat als de bovenstaande stappen niet werken.

PlayStation 3

De DNS-instellingen van je PlayStation controleren

1. Selecteer Systeeminstellingen in het startscherm.

2. Kies Netwerkinstellingen > Instellingen internetverbinding > OK.

3. Kies Aangepast.

4. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies voor Draadloos de volgende opties:

• Kies in het gedeelte WLAN-instellingen de optie Handmatig invoeren.

• Kies IP-adresinstellingen.

• Kies voor eKabelverbinding de optie Automatisch detecteren bij Bedieningsmodus.

5. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU > Automatisch

• UPnP > Inschakelen

6. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

7. Kies Verbinding testen.

8. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app opnieuw installeren

Verwijder de Netflix-app

1. Ga naar het startscherm van de PS3 door op de PS-knop > Afsluiten > Ja te drukken.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer Netflix.

3. Druk op de driehoek.

4. Kies Verwijderen.

5. Kies Ja.

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Ga naar het startscherm van de PS3 door op de PS-knop > Afsluiten > Ja te drukken.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten en kies Netflix.

3. Kies Ja om te downloaden.

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.

PlayStation 4

De DNS-instellingen van je PlayStation controleren

1. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Netwerk > Internetverbinding instellen.

3. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies Wifi gebruiken onder Aangepast en kies je wifinetwerk.

• Kies Een netwerkkabel gebruiken onder Aangepast > Bedieningsmodus.

4. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch.

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU-instellingen > Automatisch

5. Kies Verbinding testen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren

1. Begin in het startscherm van de PS4.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Toepassing sluiten en selecteer OK.

2. Ga naar het gedeelte Tv en video en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer OK.

Opmerking:
    Als je de Netflix-app verwijdert, wordt het Netflix-pictogram nog altijd weergegeven in het startscherm van je PS4.
  6. Selecteer het Netflix-pictogram. PlayStation Store wordt gestart.

7. Selecteer het downloadpictogram.

8. Selecteer Start nadat Netflix is gedownload.

9. Log in bij je Netflix-account en probeer opnieuw een titel te kijken.

• Mogelijk wordt je gevraagd om je eerst in te loggen bij je PSN-account (PlayStation Network).

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.

Xbox 360

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen en kies Systeeminstellingen.

3. Kies Netwerkinstellingen.

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren.

5. Kies DNS-instellingen en kies Automatisch.

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren

Netflix verwijderen

1. Ga vanuit het Xbox 360-dashboard naar Apps > Mijn apps.

2. Selecteer de Netflix-app.

3. Druk op de X voor app-gegevens.

4. Kies Verwijderen > Ja.

Netflix opnieuw installeren

1. Ga vanuit het Xbox 360-dashboard naar Apps.

2. Kies Netflix om de app te downloaden.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.

Xbox One

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch (Automatic).

5. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren

De Netflix-app verwijderen:

1. Begin in het Xbox-dashboard.

2. Selecteer Mijn games en apps.

Opmerking:
    Mogelijk moet je omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Selecteer Apps in de opties aan de linkerkant.

4. Selecteer de Netflix-app en druk op de menuknop van de controller.

5. Selecteer App beheren.

6. Selecteer Alles verwijderen.

7. Selecteer nogmaals Alles verwijderen om te bevestigen.

De Netflix-app opnieuw installeren:

1. Begin in het startscherm van de Xbox One.

2. Scrol naar rechts om de Store te openen.

3. Ga naar het gedeelte Apps en selecteer Netflix.

Opmerking:
    Als je Netflix niet ziet, selecteer je Alle apps zoeken om naar Netflix te zoeken.
  4. Selecteer Installeren.

5. Nadat de app is gedownload, selecteer je Starten om weer in te loggen en Netflix opnieuw te proberen.

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.

Alle overige apparaten

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit en trek de strekker van je modem en router uit het stopcontact.

2. Steek na 30 seconden de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. Wacht 1 minuut en schakel dan je apparaat in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige apparaten, modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken met internet.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je de verbindingsinstellingen op je apparaat hebt gewijzigd, moet je de fabrieksinstellingen herstellen.

Deze instellingen kunnen zijn:

• Instellingen voor aangepast modem.

• Virtual Private Network (VPN) of instellingen voor de proxyservice.

• Aangepaste DNS-instellingen.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze instellingen.

Probeer Netflix opnieuw nadat je deze instellingen hebt gereset.

Verdere stappen

Zoek in ons Helpcentrum naar de foutcode of het probleem als de foutcode op je apparaat ook cijfers tussen haakjes ( ) bevat. Er is wellicht een artikel met stappen om je probleem op te lossen.

Als met deze stappen het probleem niet is opgelost of als er geen artikel is dat betrekking heeft op je probleem,  neem dan contact op met de klantenservice voor meer hulp.