Netflix-fout UI-800-3

Als de foutcode UI-800-3 optreedt, wijst dit er meestal op dat je apparaat moeten worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Amazon Fire TV/Stick

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Druk op de afstandsbediening van je Amazon Fire TV op de knop Home.

2. Selecteer Instellingen.

3. Selecteer Mijn Fire TV.

• Als je Mijn Fire TV niet ziet staan, selecteer je Systeem of Apparaat.

4. Selecteer Opnieuw opstarten.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm:

• Selecteer Meer informatie of Meer details als je nog steeds het foutscherm ziet.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm de optie Resetten.

• Zie je Resetten niet? Selecteer dan Uitloggen of Deactiveren.

3. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Gegevens in de Netflix-app wissen

1. Druk op de afstandsbediening van je Amazon Fire TV op de knop Home.

2. Scrol naar rechts en selecteer Instellingen (Settings).

3. Scrol naar rechts en selecteer Toepassingen (Applications).

4. Selecteer Geïnstalleerde toepassingen beheren (Manage installed applications).

5. Selecteer de Netflix-app.

6. Scrol omlaag en selecteer Gegevens wissen (Clear data).

7. Selecteer opnieuw Gegevens wissen (Clear data).

8. Scrol omlaag en selecteer Cache wissen (Clear cache).

9. Trek de stekker van je Amazon Fire TV gedurende 30 seconden uit het stopcontact.

10. Steek de stekker van je Amazon Fire TV weer in het stopcontact en probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app opnieuw installeren

Verwijder de Netflix-app

1. Druk op de afstandsbediening van je Amazon Fire TV op de knop Home.

2. Selecteer Instellingen.

3. Selecteer Toepassingen.

4. Selecteer Alle geïnstalleerde toepassingen beheren.

5. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

6. Selecteer Verwijderen of Installatie ongedaan maken.

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Selecteer in het startscherm van de Amazon Fire TV de optie Zoeken.

2. Typ Netflix en selecteer Netflix.

3. Selecteer Netflix nogmaals.

4. Selecteer Downloads.

5. Selecteer Openen nadat de app is gedownload.

6. Selecteer Inloggen.

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in en probeer het opnieuw.

Blu-rayspeler

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm:

• Selecteer Meer informatie of Meer details als je nog steeds het foutscherm ziet.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm de optie Resetten.

• Zie je Resetten niet? Selecteer dan Uitloggen of Deactiveren.

3. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je blu-rayspeler rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel je blu-rayspeler uit.

2. Sluit de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

• Als je aangepaste instellingen gebruikt op je streamingapparaat, herstel dan de standaardinstellingen van je internetprovider en probeer Netflix opnieuw.

• Als je verbinding maakt met een VPN (Virtual Private Network) of proxyservice, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet.

• Als je een aangepaste DNS-instelling op je apparaat gebruikt, stel je apparaat dan zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van de verbindingsinstellingen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 3

Reset je PlayStation

1. Trek de stekker van je PlayStation 3 uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk terwijl de stekker nog uit het stopcontact is op de aan-uitknop om de console te ontladen.

3. Sluit je PlayStation 3 weer aan op het stopcontact.

4. Schakel je PlayStation 3 weer in met de aan-uitknop.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je inloggegevens voor Netflix vernieuwen

Gebruik voor Japanse PlayStations O in plaats van X om selecties te bevestigen.
  1. Begin in het startscherm van de PS3.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS3-knop midden op de controller ingedrukt en selecteer achtereenvolgens Afsluiten en Ja.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer Netflix.

3. Druk op X.

4. Houd direct nadat je op X hebt gedrukt de knoppen Start en Select ingedrukt totdat het volgende bericht wordt weergegeven: Wil je de Netflix-instellingen resetten en je opnieuw registreren?

5. Selecteer Ja.

6. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en probeer Netflix opnieuw.

Controleer je DNS-instellingen

1. Ga in het hoofdmenu van de PS3 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

3. Selecteer Instellingen internetverbinding (Internet Connection Settings).

4. Selecteer OK in het bevestigingsscherm.

5. Selecteer Aangepast (Custom).

6. Kies afhankelijk van je verbindingsmethode voor Kabelverbinding (Wired Connection) of Draadloos (Wireless).

• Voer de volgende stappen uit voordat je doorgaat als je Draadloos (Wireless) hebt geselecteerd.

• Selecteer in het gedeelte WLAN-instellingen (WLAN) de optie Handmatig invoeren (Enter Manually).

• Druk drie keer op de nagivatieknop naar rechts om naar Instelling IP-adres te gaan (je eerder opgeslagen SSID, beveiligingsinstellingen en wachtwoord worden automatisch voor je ingevuld).

• Selecteer Automatisch detecteren (Auto-Detect) voor Bedieningsmodus (Operation mode) als je een kabelverbinding hebt.

7. Controleer of de instellingen op je PS3 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

• UPnP: Inschakelen

8. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

9. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

De Netflix-app opnieuw installeren

Verwijder de Netflix-app

1. Begin in het startscherm van de PS3.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS3-knop midden op de controller ingedrukt en selecteer achtereenvolgens Afsluiten (Quit) en Ja (Yes).

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten (TV/Video Services) en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de driehoekknop.

4. Selecteer Verwijderen (Delete).

5. Selecteer Ja (Yes).

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten (TV/Video Services) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS3-knop midden op de controller ingedrukt en selecteer achtereenvolgens Afsluiten (Quit) en Ja (Yes).

2. Selecteer Ja (Yes) om te bevestigen dat je de software wilt downloaden. De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer PlayStation Store in het PS3-startscherm.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films (Movies & TV).

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

6. Selecteer Start nadat Netflix is gedownload.

7. Meld je aan bij je Netflix-account en probeer opnieuw een titel te kijken.

• Mogelijk wordt je gevraagd om je eerst aan te melden bij je PSN-account (PlayStation Network).

PlayStation 4

Reset je PlayStation

1. Trek de stekker van je PlayStation 4 uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Sluit je PlayStation 4 weer aan op het stopcontact.

3. Schakel je PlayStation 4 weer in met de aan-uitknop.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

Gebruik voor Japanse PlayStations X in plaats van O om de selectie te bevestigen wanneer in de onderstaande stappen voor probleemoplossing O wordt genoemd.
  1. Ga naar het Netflix-startscherm en druk op O op de controller.

2. Selecteer het tandwielpictogram.

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

1. Ga in het hoofdmenu van de PS4 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerk (Network).

3. Select Internetverbinding instellen (Set Up Internet Connection).

4. Kies Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) of Een netwerkkabel gebruiken (Use a LAN Cable), afhankelijk van de verbindingsmethode.

• Voer bij een draadloze verbinding de volgende stappen uit voordat je doorgaat:

• Selecteer bij Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) Aangepast (Custom).

• Selecteer de naam van je wifi-netwerk.

• Selecteer bij een kabelverbinding de optie Aangepast (Custom) voor Bedieningsmodus (Operation mode).

5. Controleer of de instellingen op je PS4 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

6. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Verdere stappen

We onderzoeken momenteel dit probleem. Neem contact op met de klantenservice om ons te helpen bij dit onderzoek.

Roku

Je Roku opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat gedurende minimaal tien seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker van je Roku weer in het stopcontact.

3. Druk op een willekeurige knop op de Roku-afstandsbediening om je Roku in te schakelen.

4. Wacht 1 minuut.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

Volg de stappen voor uitloggen voor je Roku-model om bij Netflix uit te loggen. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Settopbox of streaming mediaspeler

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm Resetten, Uitloggen of Deactiveren.

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Smart-tv

Je smart-tv opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop of als je tv er geen heeft, laat de stekker van de tv dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van de tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm:

• Selecteer Meer informatie of Meer details als je nog steeds het foutscherm ziet.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm de optie Resetten.

• Zie je Resetten niet? Selecteer dan Uitloggen of Deactiveren.

3. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Als je een Samsung-tv gebruikt

Als je een Samsung-tv gebruikt, moet je mogelijk de Smart Hub resetten. Neem contact op met Samsung voor instructies.

Ga verder met de onderstaande stappen als resetten van de Smart Hub niet werkt.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

• Als je aangepaste instellingen gebruikt op je streamingapparaat, herstel dan de standaardinstellingen van je internetprovider en probeer Netflix opnieuw.

• Als je verbinding maakt met een VPN (Virtual Private Network) of proxyservice, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet.

• Als je een aangepaste DNS-instelling op je apparaat gebruikt, stel je apparaat dan zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van de verbindingsinstellingen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox 360

Uitloggen bij Netflix

1. Druk vanuit de Netflix-app op de rode B-knop van de Xbox 360-controller.

2. Selecteer in het menu op het scherm de Instellingen .

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja ter bevestiging.

5. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je het instellingenpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:

• Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen, Deactiveren of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren

Netflix verwijderen

1. Ga vanuit het Xbox 360-dashboard naar Apps en selecteer Mijn apps.

2. Selecteer de Netflix-app.

3. Druk op de X voor app-gegevens.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer Ja ter bevestiging.

Netflix opnieuw installeren

1. Ga vanaf het Xbox 360-dashboard naar Apps.

2. Selecteer Netflix om de app te downloaden.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw nadat de download is voltooid.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen (Settings) en selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren (Configure Network).

5. Selecteer DNS-instellingen (DNS Settings) en kies Automatisch (Automatic).

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Ga naar de ondersteuningswebsite van Microsoft voor Xbox 360 als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instelling.

Xbox One

Uitloggen bij Netflix

1. Druk vanuit de Netflix-app op de rode B-knop van de controller totdat het menu aan de linkerkant wordt weergegeven.

2. Selecteer onder in het menu de optie Ondersteuning > Uitloggen.

3. Selecteer Ja om uit te loggen.

4. Meld je aan en probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren

De Netflix-app verwijderen:

1. Begin in het Xbox-dashboard.

2. Selecteer Mijn games en apps.

Opmerking:
    Mogelijk moet je omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Selecteer Apps in de opties aan de linkerkant.

4. Selecteer de Netflix-app en druk op de menuknop van de controller.

5. Selecteer App beheren.

6. Selecteer Alles verwijderen.

7. Selecteer nogmaals Alles verwijderen om te bevestigen.

De Netflix-app opnieuw installeren:

1. Begin in het startscherm van de Xbox One.

2. Scrol naar rechts om de Store te openen.

3. Ga naar het gedeelte Apps en selecteer Netflix.

Opmerking:
    Als je Netflix niet ziet, selecteer je Alle apps zoeken om naar Netflix te zoeken.
  4. Selecteer Installeren.

5. Nadat de app is gedownload, selecteer je Starten om weer in te loggen en Netflix opnieuw te proberen.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch.

Verdere stappen

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met Netflix, neem dan contact op met je internetprovider, zodat deze je kan helpen met de oplossing van het DNS-probleem.