Ruimtelijk geluid op Netflix

Netflix ondersteunt streaming met ruimtelijk geluid voor immersief surroundsound. Vereisten en titels die compatibel zijn met ruimtelijk geluid, verschillen per streamingapparaat. Selecteer hieronder je streamingapparaat als je Netflix wilt kijken met ruimtelijk geluid:

Verbeterd stereogeluid voor alle apparaten (Sennheiser AMBEO)

Netflix gebruikt Sennheiser AMBEO-technologie om stereogeluid te verbeteren met immersief surroundsound voor alle apparaten en alle streamingabonnementen. Je hoeft niet over luidsprekers met surroundsound of een thuisbioscoop te beschikken.

• Als je niet over luidsprekers met surroundsound beschikt, wordt ruimtelijk geluid automatisch ingeschakeld wanneer je een compatibele serie of film kijkt met stereogeluid.

• Als je wel over luidsprekers met surroundsound beschikt, kun je het best series en films kijken in 5.1 surroundsound of Dolby Atmos.

Opmerking:
Sommige televisies worden standaard ingesteld op 5.1-geluidsuitvoer, waarmee ruimtelijk geluid wordt uitgeschakeld. Als je apparatuur geen luidsprekers met surroundsound bevat, kun je het best je apparaat instellen op stereogeluid. Neem contact op met je apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het bijwerken van deze instelling.

Welke titels ondersteunen ruimtelijk geluid?

Met ruimtelijk geluid wordt stereogeluid van compatibele titels verbeterd. Als je surroundsound-pictogrammen ziet naast de beschrijving van de titel, zoals of , wordt ruimtelijk geluid niet ingeschakeld omdat je apparaat verzoekt om 5.1 of Atmos.

Sommige titels of seizoenen van series zijn niet beschikbaar met ruimtelijk geluid. Voer 'Ruimtelijk geluid' in de zoekbalk van Netflix in voor een lijst met compatibele titels. Niet-ondersteunde titels worden afgespeeld met standaardstereogeluid.

Ruimtelijk geluid van Apple voor Apple TV, iPhone en iPad

Netflix ondersteunt ruimtelijk geluid van Apple op Apple TV, iPhones en iPads om 5.1 surroundsound en Dolby Atmos-geluid te verbeteren met immersief surroundsound.

Als je ruimtelijk geluid wilt ervaren op een Apple-apparaat, heb je het volgende nodig:

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog of Automatisch.

• Een compatibel Apple-apparaat

• iPhone 7 en later met iOS 15.1 of hoger

• iPad Air (derde generatie en later) met iPadOS 15.1 of hoger

• iPad mini (vijfde generatie en later) met iPadOS 15.1 of hoger

• iPad Pro (derde generatie of later) met iPadOS 15.1 of hoger

• Apple TV 4K en later, met tvOS 15 of hoger

• Compatibele Apple-headphones

• Airpods (derde generatie)

• Airpods Pro

• Airpods Max

• Beats Fit Pro

• De instelling voor ruimtelijk geluid inschakelen op je apparaat

Welke titels ondersteunen ruimtelijk geluid?

Met compatibele hardware werkt de Apple-functie voor ruimtelijk geluid als je surroundsound-pictogrammen ziet naast de beschrijving van de titel, zoals of .