Je Netflix-account verwijderen

Standaard verwijderen we automatisch Netflix-accounts die tien maanden geleden zijn opgezegd. Om te vragen je opgezegde Netflix-account eerder te verwijderen, volg je de stappen op basis van het apparaat dat je gebruikt.

• Door je account te verwijderen, verlies je permanent de toegang tot onder meer je accountactiviteit en voorkeuren.

• Als je denkt dat je je account misschien nog wel eens wilt gebruiken, kun je het beter opzeggen. Als je je lidmaatschap opzegt en binnen tien maanden je Netflix-abonnement opnieuw start, zijn je profielen, kijkvoorkeuren en dergelijke nog altijd beschikbaar.

Een paar dingen waar je op moet letten als je besluit je Netflix-account te verwijderen:

• Als je lidmaatschap actief is, wordt het beëindigd aan het einde van je huidige factureringsperiode. Daarna wordt het account permanent verwijderd.

• Je kunt je verwijderingsverzoek altijd ongedaan maken op de pagina Account voordat je huidige factureringsperiode is verstreken

• Nadat je account permanent is verwijderd, moet je je registreren voor een nieuw account als je Netflix opnieuw wilt gebruiken.

Je account permanent verwijderen vanuit een mobiele Netflix-app of een game terwijl je abonnement actief is

Wanneer je de Netflix-app of Netflix Games gebruikt op een Android-telefoon, Android-tablet, iPhone, iPad of iPod touch, heb je de mogelijkheid om permanent je account te verwijderen.

Je account verwijderen vanuit de Netflix-app

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Account .

5. Tik onder Instellingen op Account verwijderen.

6. Voltooi de veiligheidscontrole.

7. Bevestig dat je het account wilt verwijderen door het vakje aan te vinken en op Permanent verwijderen te tikken.

8. We sturen per e-mail een bevestiging van je verwijderingsverzoek.

Je account verwijderen vanuit een Netflix Game-app

1. Open een Netflix Game-app.

2. Tik rechtsboven op het pictogram Profiel .

3. Tik op Account .

4. Tik onder Instellingen op Account verwijderen.

5. Voltooi de veiligheidscontrole.

6. Bevestig dat je het account wilt verwijderen door het vakje aan te vinken en op Permanent verwijderen te tikken.

7. We sturen per e-mail een bevestiging van je verwijderingsverzoek.

Als je je account niet kunt verwijderen met een mobiele app of game van Netflix, volg dan de stappen in het onderstaande gedeelte.

Voormalig Netflix-lid

Standaard verwijderen we automatisch Netflix-accounts die tien maanden geleden zijn opgezegd. Als voormalig lid kun je als volgt je account eerder laten verwijderen:

• Stuur het verzoek om je Netflix-account te verwijderen naar privacy@netflix.com vanaf het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Netflix-account.

Een andere manier om je account permanent te verwijderen

Als je een mobiele app of game van Netflix niet kunt gebruiken en je wilt je Netflix-account laten verwijderen, volg dan de onderstaande stappen.

Ben je een

Bestaand Netflix-lid

• Annuleer je lidmaatschap door naar netflix.com/cancelplan te gaan.

Opmerking:
    Als je wordt gefactureerd via derden en niet rechtstreeks via Netflix, moet je met hen contact opnemen om je Netflix-lidmaatschap op te zeggen. We kunnen je account pas verwijderen zodra de annulering via de derden van kracht is aan het einde van je huidige factureringsperiode. Je kunt deze datum vinden op de pagina Factureringsgegevens.
  • Als je je Netflix-account eerder wilt laten verwijderen, kun je na opzegging een bericht sturen naar privacy@netflix.com vanaf het e-mailadres dat wordt gebruikt met je Netflix-account.

Opmerking:
    Voor deze doeleinden is het onvoldoende als je je e-mailadres vermeldt in een verzoek dat je vanaf een ander e-mailadres (of een e-mailalias) stuurt.
  • Als je je lidmaatschap opzegt terwijl de huidige factureringsperiode nog niet is afgelopen, verwijderen we je account aan het einde van de periode, tenzij je een expliciet verzoek indient om een eerdere datum.

Klant die de registratie heeft gestart, maar niet heeft voltooid

• Neem contact op met privacy@netflix.com om de gegevens die je tijdens het registratieproces hebt ingevoerd te laten verwijderen.
    OPMERKING: Voor deze doeleinden is het onvoldoende als je je e-mailadres vermeldt in een verzoek dat je vanaf een ander e-mailadres (of een e-mailalias) stuurt.

Zie 'Opslag van gegevens' op de pagina Gegevens wissen, verwijderen en bewaren voor informatie over het rechtmatig bewaren van bepaalde informatie.

Raadpleeg onze Help-pagina Privacy en beveiliging voor meer informatie over andere onderwerpen.