Je wachtwoord wijzigen of resetten

Je wachtwoord wijzigen

Ga naar netflix.com/password als je je wachtwoord weet en je kunt inloggen bij Netflix, maar je wachtwoord wilt wijzigen. Je kunt ook naar je pagina Account gaan en Wachtwoord wijzigen kiezen voor een profiel dat geen Kids-profiel is.

Je wachtwoord resetten

Als je niet kunt inloggen of je wachtwoord bent vergeten, moet je dit resetten via e-mail of sms (als je een telefoonnummer hebt toegevoegd aan je account).

Als je bent vergeten met welk e-mailadres of telefoonnummer je je hebt geregistreerd, kun je mogelijk je betalingsgegevens gebruiken om je account te herstellen.

Wachtwoord via e-mail resetten

1. Ga naar netflix.com/loginhelp.

2. Kies E-mail.

3. Voer je e-mailadres in en tik of klik op Stuur me een e-mail.

4. Houd in de gaten of je een e-mail van Netflix krijgt over het resetten van je wachtwoord. Deze moet je binnen een paar minuten ontvangen.

5. Tik of klik op de link in de e-mail om automatisch te worden ingelogd bij Netflix.

6. Nadat je hebt ingelogd, wordt je gevraagd om een nieuw wachtwoord te maken. Het nieuwe wachtwoord mag niet gelijk zijn aan je vorige wachtwoord.

Link verlopen

• De link in de e-mail verloopt na 24 uur. Als deze is verlopen, stuur je jezelf nog een e-mail via netflix.com/loginhelp.

E-mail niet ontvangen

1. Controleer hierop in je mappen met spam, ongewenste e-mail of reclame en eventuele ingestelde e-mailfilters

2. Kun je de e-mail niet vinden in deze mappen? Voeg dan info@account.netflix.com toe aan je lijst met contactpersonen. Daarna kun je jezelf opnieuw een e-mail voor het resetten van je wachtwoord sturen.

3. Als je de e-mail voor het resetten van wachtwoorden nog steeds niet hebt ontvangen, is er mogelijk een vertraging bij je e-mailprovider. Controleer je postvak IN na 5 uur opnieuw.

Link werkt niet

1. Verwijder alle e-mails voor het resetten van je Netflix-wachtwoord uit je Postvak IN.

2. Ga naar netflix.com/clearcookies wanneer je de e-mails hebt verwijderd. Hiermee word je uitgelogd en teruggeleid naar de startpagina.

3. Ga naar netflix.com/loginhelp.

4. Kies E-mail.

5. Voer je e-mailadres in en tik of klik op Stuur me een e-mail.

6. Ga terug naar je e-mail en volg de stappen in de nieuwe e-mail voor het resetten van je Netflix-wachtwoord.

Heb je nog steeds problemen? Probeer dan je wachtwoord te resetten op een andere computer, mobiele telefoon of tablet.

Dit wachtwoord is niet veilig of te algemeen

Zie je de melding Dit wachtwoord is niet veilig of te algemeen wanneer je je wachtwoord reset of wijzigt? Dit betekent dat het door jou gekozen wachtwoord voorkomt op een lijst met gecompromitteerde of veelgebruikte wachtwoorden die we om veiligheidsredenen niet toestaan. Je moet dan een ander wachtwoord kiezen.

Wachtwoord via tekstbericht (sms) resetten

1. Ga naar netflix.com/loginhelp.

2. Kies Tekstbericht (sms).

3. Voer het telefoonnummer in dat is gekoppeld aan je account.

4. Tik of klik op Stuur me een sms.

5. Je ontvangt een verificatiecode via sms. Voer deze code in om je wachtwoord te resetten. De code verloopt na 20 minuten.

6. Nadat je de code hebt ingevoerd, wordt je gevraagd om een nieuw wachtwoord te maken. Het nieuwe wachtwoord mag niet gelijk zijn aan je vorige wachtwoord.

Telefoonnummer niet gekoppeld aan account
Als je nog nooit een telefoonnummer aan je account hebt toegevoegd, moet je je wachtwoord resetten via e-mail. Wanneer je bent ingelogd, kun je op elk gewenst moment een telefoonnummer toevoegen door naar de pagina Account te gaan en Telefoonnummer toevoegen te kiezen. Als het telefoonnummer voor je account niet meer geldig is, ga je naar de pagina Account en selecteer je Telefoonnummer wijzigen.

De gegevens voor je account herstellen via factureringsgegevens

Als je voor Netflix betaalt met een creditcard of debitcard:

1. Je hebt het nummer van je credit- of debitcard nodig.

2. Ga naar netflix.com/loginhelp.

3. Kies Ik weet mijn e-mailadres of telefoonnummer niet meer.

• Als je deze optie niet ziet, is herstel via factureringsgegevens niet beschikbaar in jouw regio. Neem contact met ons op voor hulp.

4. Voer de voor- en achternaam voor het account in, en de credit- of debitcard die voor het account wordt gebruikt.

5. Selecteer Account zoeken.

6. Als we je account kunnen vinden op basis van die gegevens, sturen we een e-mail voor het resetten van je wachtwoord naar het e-mailadres voor het account.

Als je wordt gefactureerd via derden en je niet kunt inloggen:

Als je via derden betaalt voor Netflix of als Netflix onderdeel uitmaakt van een pakket, zoek je in ons Helpcentrum naar de naam van de derde partij om het relevante artikel te vinden. Raadpleeg dan het gedeelte 'Ik kan niet inloggen op Netflix' voor instructies.

Als je Netflix niet betaalt via een debit- of creditcard, neem je contact met ons op voor hulp.