Netflix gebruiken op je Google TV

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Google TV en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix

Netflix is beschikbaar op Hisense en Sony Google TV's. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Netflix is wereldwijd beschikbaar. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Als je overweegt om een nieuw apparaat te kopen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je op Netflix bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties in Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (bijvoorbeeld comedy's, drama's en series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken. Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD kijken via een snelle internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht
Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, closed captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio werkt op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan werkt deze functie niet op je apparaat. Je kunt het uiterlijk van ondertiteling en captions op veel apparaten wijzigen. Apparaten waarop dit niet mogelijk is, geven ondertiteling en captions weer in hun standaardopmaak.

Wil je je Google TV koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en kies de onderstaande stappen voor je apparaat.

Hisense Google TV

1. Druk op de Hisense-afstandsbediening op de knop Alle apps:

2. Selecteer Netflix.

3. Selecteer Inloggen.

4. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je Netflix-account in.

5. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Sony Google TV

1. Druk op de draadloze afstandsbediening met toetsenbord op de knop Home.

2. Selecteer Alle apps.

3. Gebruik de pijltoetsen aan de linkerkant van de afstandsbediening van je Sony Google TV om naar de Netflix-app te gaan en druk op OK.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Opmerking:
Google TV-apparaten van de eerste en tweede generatie die zijn geproduceerd tussen 2012 en 2014 worden niet langer ondersteund. Neem contact op met de fabrikant voor hulp.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Hisense Google TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Sony Google TV

1. Druk op de knop Home van je afstandsbediening om naar het hoofdmenu van je Google TV te gaan.

2. Selecteer Alle apps.

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer Toepassingen.

5. Selecteer Toepassingen beheren.

6. Gebruik de pijltoetsen om naar Netflix te navigeren en selecteer de app.

7. Selecteer Gegevens wissen en selecteer OK wanneer dit wordt gevraagd.