Netflix gebruiken op je Mac-computer

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Mac-computer en over het instellen van en uitloggen bij je account.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op Mac-computers met een Google Chrome-, Mozilla Firefox-, Opera- of Safari-browser. Mac-computers beschikken over de volgende streamingfuncties van Netflix:

Navigatie
Blader door rijen met filmposters: op de startpagina van de Netflix-website worden rijen met series en films weergegeven waardoor je kunt bladeren. Je kunt via het menu Bladeren ook door genres bladeren.

Zoeken: zoek rechtsboven op de menubalk van de Netflix-website naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

Opmerking:
Zoek rechtstreeks op de Netflix-website naar series en films wanneer je je Mac-computer gebruikt.

Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in dit gedeelte klikt, word je naar de volledige beschrijving van die serie of film geleid.

Afspelen: klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van je titel de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Terug. Als je de schuifbalk of de knop Vorige niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Ondersteunde regio's
Netflix ondersteunt streaming op Mac-computers door middel van ondersteunde browsers in alle regio's waar Netflix beschikbaar is.

Resolutie
: Mac-computers ondersteunen streaming in de volgende browserresoluties:

• Google Chrome tot 720p

• Mozilla Firefox tot 720p

• Opera tot 720p

• Safari tot 1080p op macOS 10.10 tot 10.15

• Safari tot 4K op macOS 11.0 of hoger

Opmerking:
4K Ultra HD-ondersteuning voor macOS 11.0 Big Sur is momenteel in ontwikkeling en mogelijk niet altijd beschikbaar.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om een andere taal te selecteren of ondertiteling in te schakelen.

Je kunt Netflix bekijken op je Mac-computer door naar Netflix.com te gaan. Volg de onderstaande stappen om via je browser bij je Netflix-account in te loggen.

Mac-computers met een Intel-processor

Je kunt Netflix kijken in een Chrome-, Edge-, Firefox-, Opera- en Safari-browser.

1. Ga in de browser naar netflix.com.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Selecte Mac-computers uit 2020 met een Apple M1-processor

Je kunt Netflix kijken in een Chrome*- en Safari-browser.

1. Ga in de browser naar netflix.com.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Opmerking:
Op Mac-computers met een Apple M1-processor wordt je gevraagd om aanvullende software te installeren wanneer je Chrome gebruikt. Ga naar Google Support voor hulp.

Raadpleeg ons artikel over systeemvereisten voor meer informatie.

Volg de onderstaande stappen als je bij je Netflix-account wilt uitloggen op je Mac-computer.

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Beweeg in het startscherm van Netflix de cursor over je profielnaam rechtsboven op de pagina.

3. Selecteer Uitloggen bij Netflix.

Je bent uitgelogd bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen uitgelogd bij Netflix op je huidige browser. Als je in meer dan één browser bij je Netflix-account bent ingelogd, moet je de stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Als je Netflix in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Mac-computer waarop macOS 11.0 Big Sur is geïnstalleerd.

• De meest recente versie van Safari

• Selecteer een Mac-computer uit 2018 of later met een Apple T2 Security-chip

• Een 60Hz 4K-beeldscherm (met HDCP 2.2-verbinding als het een extern beeldscherm is).

Opmerking:
    Elke monitor die is verbonden met je computer, moet voldoen aan deze vereisten als je Netflix in Ultra HD wilt kijken.
  • Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken. Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Opmerking:
4K Ultra HD-ondersteuning voor macOS 11.0 Big Sur is momenteel in ontwikkeling en mogelijk niet altijd beschikbaar.

Netflix is beschikbaar in HDR op Mac-computers met de Safari-browser.

Als je HDR-content wilt kijken op je Mac-computer, moet je systeem voldoen aan de volgende vereisten:

• macOS Catalina 10.15.4 of hoger

• Een compatibel Mac-model met een HDR-scherm

• Kabels of adapters moeten HDR ondersteunen

• Het selectievakje High Dynamic Range is aangevinkt in Systeemvoorkeuren > Beeld

Als je niet zeker weet of je computer voldoet aan deze vereisten, neem dan contact op met de fabrikant.