Ik heb een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn

Als je een e-mail of tekstbericht (sms) ontvangt waarin je wordt gevraagd naar het e-mailadres, telefoonnummer, wachtwoord of betaalmiddel voor je Netflix-account, komt het bericht waarschijnlijk niet van Netflix. Hier zijn enkele tips hoe je verdachte e-mails en sms'jes kunt herkennen en afhandelen om je account veilig te houden.

Hoe weet ik of een e-mail of sms echt afkomstig is van Netflix?

• We vragen nooit naar je persoonsgegevens in een sms of e-mail. Voorbeelden hiervan zijn:

• Credit- of debitcardnummers

• Bankrekeninggegevens

• Netflix-wachtwoorden

• We verzoeken nooit om betaling via een externe leverancier of website.

• Als de sms of e-mail een link bevat die je niet herkent, tik of klik er dan niet op. Als je dat toch hebt gedaan, vul dan geen gegevens in op de website die wordt geopend.

Wat moet ik doen als ik een verdachte e-mail of sms heb ontvangen?

Scammers krijgen alleen toegang tot je gegevens als jij die verstrekt. Klik dus niet op links in de berichten en beantwoord deze niet.

Verdachte e-mails

1. Klik niet op links en open geen bijlagen.

2. Stuur de e-mail door naar phishing@netflix.com.

Opmerking:
    Als je e-mail wordt geweigerd wanneer je deze doorstuurt, betekent dit dat we al een kopie van het phishingbericht hebben ontvangen. Je hoeft dan alleen nog maar de e-mail of de sms te verwijderen.
  3. Verwijder de e-mail.

Verdachte tekstberichten (sms)

Android

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Bericht doorsturen.

3. Tik op de pijl Doorsturen .

4. Voer phishing@netflix.com in.

5. Selecteer het adres dat je zojuist hebt ingevoerd.

6. Tik op Verzenden Pijl voor verzenden.

7. Verwijder het bericht.

Opmerking:
Deze stappen kunnen voor jouw apparaat anders zijn. Raadpleeg de meegeleverde handleiding of neem contact op met de fabrikant als je de stappen voor jouw apparaat wilt weten.

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Meer... (More) en de pijl Doorsturen Pijl voor doorsturen.

3. Voer phishing@netflix.com in.

4. Tik op Verzenden Pijl voor verzenden.

5. Verwijder het bericht.

Opmerking:
Tarieven voor tekstberichten kunnen van toepassing zijn.

Wat moet ik doen als ik een link heb geopend of persoonsgegevens heb verstrekt?

• Wijzig je Netflix-wachtwoord in een nieuw wachtwoord dat sterk en uniek voor Netflix is.

• Verander je wachtwoord ook op andere websites of in andere apps waar je dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt.

Opmerking:
    Als je je accounts veilig wilt houden, kun je het best niet dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruiken voor andere websites of apps.
  • Neem contact op met je financiële instelling als je betalingsgegevens hebt ingevoerd. Mogelijk zijn deze gegevens in verkeerde handen gevallen.

• Stuur het bericht door naar phishing@netflix.com via de bovenstaande stappen.

Wat als ik een website of app zie die zich voordoet als Netflix of de klantenservice van Netflix?

1. Klik niet op links en voer geen gegevens in op de website of in de app.

2. Stuur een e-mail met een kopie van de link naar de website of app die zich voordoet als Netflix naar phishing@netflix.com.

Wat zijn de beste manieren om mijn Netflix-account beveiligd te houden?

Wees altijd voorzichtig als je een e-mail of sms ontvangt waarin je naar persoonsgegevens wordt gevraagd.

• Klik bij twijfel niet op de link. Ga in plaats hiervan rechtstreeks naar de website van het bedrijf.

• Verzend nooit persoonlijke of financieel gevoelige gegevens per e-mail.

• Controleer of het adres van de afzender legitiem is.

• Houd in een webbrowser de cursor boven links voordat je erop klikt. Je kunt dan de URL bekijken. Controleer of links verwijzen naar de verwachte bestemming.

• Installeer antivirussoftware om je apparaten en persoonsgegevens te beschermen.

Neem contact met ons op als je denkt dat je e-mailadres zonder toestemming is gewijzigd. We kunnen je dan helpen om je e-mailadres terug te zetten. Je kunt ook naar Je account veilig houden gaan voor meer veiligheidstips.