Kasowanie, usuwanie i zachowywanie informacji

Zapoznaj się z odpowiednią sekcją poniżej, aby dowiedzieć się, jak usunąć informacje powiązane ze swoim kontem.

Usuwanie konta

Przykro nam, że chcesz nas opuścić. Jeśli naprawdę chcesz zrezygnować z członkostwa, wejdź na stronę netflix.com/cancelplan.

Naszą standardową praktyką jest automatyczne usuwanie kont Netflix dopiero po 10 miesiącach od daty anulowania członkostwa.

Aby poprosić o wcześniejsze usunięcie anulowanego konta Netflix, napisz na adres privacy@netflix.com z powiązanego z kontem adresu e-mail. (Uwaga: uwzględnienie takiego adresu w treści prośby wysłanej z innego adresu e-mail (w tym aliasu adresu e-mail) nie jest w tym przypadku wystarczające.)

Jeśli chcesz usunąć swoje konto Netflix i jesteś:

Aktualnym użytkownikiem serwisu Netflix

  • Anuluj członkostwo na stronie netflix.com/cancelplan.

    Uwaga:
    Jeżeli rachunki są wystawiane przez inną firmę, a nie bezpośrednio przez serwis Netflix, należy skontaktować się z tą firmą w celu anulowania członkostwa w serwisie Netflix. Możemy usunąć Twoje konto dopiero po anulowaniu Twojego członkostwa przez inną firmę i po zakończeniu bieżącego okresu rozliczeniowego. Znajdziesz tę datę na stronie Członkostwo i rozliczenia.
  • Po anulowaniu członkostwa napisz na adres privacy@netflix.com z powiązanego z kontem Netflix adresu e-mail i poproś o usunięcie konta Netflix.

    Uwaga:
    uwzględnienie takiego adresu w treści prośby wysłanej z innego adresu e-mail (w tym aliasu adresu e-mail) nie jest w tym przypadku wystarczające.
  • Jeśli anulujesz członkostwo przed zakończeniem bieżącego okresu rozliczeniowego, usuniemy Twoje konto z chwilą zakończenia tego okresu, chyba że w wyraźny sposób zażądasz jego wcześniejszego usunięcia.

Byłym użytkownikiem serwisu Netflix

Naszą standardową praktyką jest automatyczne usuwanie kont Netflix dopiero po 10 miesiącach od daty anulowania członkostwa. Jako były użytkownik możesz poprosić o wcześniejsze usunięcie konta w następujący sposób:

  • Napisz na adres privacy@netflix.com z powiązanego z kontem Netflix adresu e-mail i poproś o usunięcie konta Netflix.

Klientem, który rozpoczął proces rejestracji, ale go nie dokończył

  • Napisz wiadomość na adres privacy@netflix.com, aby poprosić o usunięcie informacji wprowadzonych podczas procesu rejestracji.

    Uwaga:
    uwzględnienie takiego adresu w treści prośby wysłanej z innego adresu e-mail (w tym aliasu adresu e-mail) nie jest w tym przypadku wystarczające.

W poniższych sekcjach znajdziesz informacje o usuwaniu i kasowaniu konkretnych informacji ze swojego konta, a także informacje o naszych praktykach dotyczących przechowywania informacji.

Jeśli korzystasz z serwisu Netflix na urządzeniu przenośnym, możesz również usunąć kontro z aplikacji Netflix lub aplikacji Gry Netflix. Zapoznaj się z artykułem Trwałe usuwanie konta na urządzeniu przenośnym.

Profile konta

Aby usunąć profil ze swojego konta:

  1. Przejdź na stronę Zarządzaj profilami w przeglądarce. Może być konieczne zalogowanie się. 

  2. Kliknij ikonę edytowania na profilu, który chcesz usunąć, a następnie naciśnij przycisk Usuń profil.

Nie można usunąć głównego profilu na koncie Netflix. Możesz też zobaczyć informacje na temat ukrywania historii oglądania.

Metody płatności

Zapoznaj się z artykułem Jak usunąć metody płatności z konta.

Numer telefonu

Jeśli nie chcesz już otrzymywać od nas SMS-ów (w tym także służących resetowaniu hasła), możesz usunąć swój numer telefonu, wykonując następujące kroki:

  1. Zaloguj się na swoje Konto w przeglądarce na komputerze lub urządzeniu przenośnym.

  2. Kliknij opcję Zmień numer telefonu w sekcji Członkostwo i rozliczenia.

  3. Kliknij przycisk Usuń numer telefonu.

Adres e-mail

Wymagamy podania adresu e-mail na koncie Netflix, abyśmy mogli kontaktować się z Tobą w sprawie członkostwa.

Jeśli Twój adres e-mail jest powiązany z kontem Netflix, które nie zostało utworzone przez Ciebie, oraz chcesz, aby został on usunięty z tego konta, napisz na adres privacy@netflix.com, aby uzyskać pomoc.

Przechowywanie informacji

Po usunięciu konta zachowujemy pewne informacje z uzasadnionych powodów, takich jak zapobieganie oszustwom, rachunkowość i egzekwowanie postanowień naszych Warunków korzystania. Takie dane obejmują identyfikator urządzenia, adres e-mail powiązany z Twoim kontem oraz zaszyfrowane i zahaszowane informacje dotyczące płatności. „Haszowanie” oznacza, że możemy rozpoznać Twoją metodę płatności (lub e-mail), jeśli ponownie trafią do naszych systemów, ale nie możemy użyć tych informacji, by się z Tobą skontaktować ani obciążyć opłatą, korzystając z tej metody płatności.

Jeśli nie usuniesz swojego konta, ale usuniesz powiązaną z nim metodę płatności, zachowamy zaszyfrowane i zahaszowane informacje dotyczące płatności w wyżej wskazanych celach.

Otwórz naszą stronę pomocy dotyczącą prywatności i bezpieczeństwa, aby uzyskać informacje na dodatkowe tematy.

Powiązane artykuły