Usuwanie konta Netflix

Naszą standardową praktyką jest automatyczne usuwanie kont Netflix dopiero po 10 miesiącach od daty anulowania członkostwa. Aby poprosić o wcześniejsze usunięcie anulowanego konta Netflix, wykonaj odpowiednie kroki w zależności od urządzenia, z którego korzystasz.

  • Poprzez usunięcie konta trwale utracisz dostęp do aktywności na koncie, preferencji itd.

  • Jeśli spodziewasz się, że zechcesz skorzystać ze swojego konta w przyszłości, możesz je anulować, zamiast usuwać. Anulowanie członkostwa oznacza, że jeśli wrócisz do serwisu Netflix w ciągu najbliższych 10 miesięcy, aby ponownie z niego korzystać, Twoje profile, preferencje oglądania i inne informacje będą na Ciebie czekać.

Kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przed usunięciem konta w serwisie Netflix:

  • Jeśli Twoje członkostwo jest aktywne, zostanie anulowane z końcem bieżącego okresu rozliczeniowego, a następnie konto zostanie trwale usunięte.

  • W dowolnym momencie przed końcem bieżącego okresu rozliczeniowego możesz wycofać prośbę o usunięcie na stronie Konto.

  • Gdy Twoje konto zostanie trwale usunięte, musisz zarejestrować nowe konto, jeśli chcesz ponownie korzystać z serwisu Netflix.

Trwałe usuwanie konta za pomocą aplikacji Netflix lub aplikacji do Gier Netflix

Jeśli korzystasz z aplikacji Netflix do przesyłania strumieniowego lub Gier Netflix na telefonie lub tablecie z systemem Android albo iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch, możesz trwale usunąć swoje konto.

Usunięcie Konta za pomocą aplikacji Netflix

  1. Otwórz aplikację Netflix.

  2. Dotknij ikony swojego profilu w prawym górnym rogu.

  3. Dotknij opcji Konto w menu.

  4. W sekcji Ustawienia dotknij opcji Usuń konto.

  5. Ukończ procedurę Kontroli bezpieczeństwa.

  6. Potwierdź, że chcesz usunąć swoje konto, zaznaczając odpowiednie pole, a następnie wybierz opcję Usuń na zawsze.

  7. Wyślemy Ci wiadomość e-mail z potwierdzeniem Twojej prośby o usunięcie.

Usuwanie konta za pomocą aplikacji do Gier Netflix

  1. Otwórz aplikację Gry Netflix.

  2. Dotknij ikony swojego profilu.

  3. Dotknij opcji Usuń konto.

  4. Zaloguj się do swojego konta.

  5. Ukończ procedurę Kontroli bezpieczeństwa.

  6. Potwierdź, że chcesz usunąć swoje konto, zaznaczając odpowiednie pole, a następnie wybierz opcję Usuń na zawsze.

  7. Wyślemy Ci wiadomość e-mail z potwierdzeniem Twojej prośby o usunięcie.

Jeśli nie możesz usunąć swojego konta za pomocą aplikacji mobilnej lub aplikacji do Gier Netflix, wykonaj poniższe kroki.

Inny sposób na trwałe usunięcie konta

Jeśli nie możesz skorzystać z aplikacji mobilnej lub aplikacji do Gier Netflix, a chcesz usunąć swoje konto Netflix, wykonaj poniższe kroki.

Jeśli jesteś:

Aktualnym użytkownikiem serwisu Netflix

  • Anuluj członkostwo na stronie netflix.com/cancelplan.

    Uwaga:
    Jeżeli rachunki są wystawiane przez inną firmę, a nie bezpośrednio przez serwis Netflix, należy skontaktować się z tą firmą w celu anulowania członkostwa w serwisie Netflix. Możemy usunąć Twoje konto dopiero po anulowaniu Twojego członkostwa przez inną firmę i po zakończeniu bieżącego okresu rozliczeniowego. Znajdziesz tę datę na stronie Szczegóły rozliczenia.
  • Po anulowaniu członkostwa napisz na adres privacy@netflix.com z powiązanego z kontem Netflix adresu e-mail i poproś o usunięcie konta Netflix.

    Uwaga:
    uwzględnienie takiego adresu w treści prośby wysłanej z innego adresu e-mail (w tym aliasu adresu e-mail) nie jest w tym przypadku wystarczające.
  • Jeśli anulujesz członkostwo przed zakończeniem bieżącego okresu rozliczeniowego, usuniemy Twoje konto z chwilą zakończenia tego okresu, chyba że w wyraźny sposób zażądasz jego wcześniejszego usunięcia.

Byłym użytkownikiem serwisu Netflix

Naszą standardową praktyką jest automatyczne usuwanie kont Netflix dopiero po 10 miesiącach od daty anulowania członkostwa. Jako były użytkownik możesz poprosić o wcześniejsze usunięcie konta w następujący sposób:

  • Napisz na adres privacy@netflix.com z powiązanego z kontem Netflix adresu e-mail i poproś o usunięcie konta Netflix.

Klientem, który rozpoczął proces rejestracji, ale go nie dokończył

  • Napisz na adres privacy@netflix.com, aby poprosić o usunięcie informacji podanych podczas procesu rejestracji.
    UWAGA: uwzględnienie adresu e-mail w treści prośby wysłanej z innego adresu e-mail (w tym aliasu adresu e-mail) nie jest w tym przypadku wystarczające.

Informacje dotyczące zgodnego z prawem zachowywania niektórych informacji znajdują się w części „Przechowywanie informacji” na stronie Kasowanie, usuwanie i zachowywanie informacji.

Otwórz naszą stronę pomocy dotyczącą prywatności i bezpieczeństwa, aby uzyskać informacje na dodatkowe tematy.

Powiązane artykuły