Titta på serier och filmer via en VPN-anslutning

VPN-anslutningar (virtuella privata nätverk) kan få det att se ut som om enheten eller nätverket ansluter till Netflix från en annan plats än dess verkliga plats.

Du kan använda en VPN-anslutning med Netflix, men då kan du bara se serier och filmer som Netflix har rätt att visa globalt, till exempel Squid Game eller Stranger Things. Stäng av VPN-anslutningen och starta om Netflix om du vill kunna titta på alla serier och filmer som är tillgängliga i ditt land.

Så här kontrollerar du om en VPN-anslutning är aktiverad

1. Gå till fast.com i en webbläsare och testa anslutningen.

2. När testet har slutförts klickar du på Visa mer info (Show More Info).

3. Kontrollera stad och land bredvid Klient (Client).

Om problemen kvarstår trots att landet som visas är detsamma som landet du befinner dig i kontaktar du Netflix kundtjänst.

Om landet som visas inte är detsamma som landet du befinner dig i så kan det innebära att enheten eller nätverket använder en VPN-anslutning. Du måste inaktivera VPN-anslutningen för att se serier och filmer som är tillgängliga i din region.

Så här inaktiverar du en VPN-anslutning

Kontakta VPN-leverantören eller nätverksadministratören för mer information om att inaktivera VPN-anslutningen. Netflix kundtjänst kan inte hjälpa till med att inaktivera en VPN-anslutning eftersom olika VPN-appar eller VPN-tjänster skiljer sig från varandra.