Titta på serier och filmer via en VPN-anslutning

VPN-anslutningar (virtuella privata nätverk) kan få det att se ut som om enheten eller nätverket ansluter till Netflix från en annan plats än dess verkliga plats. Om du använder Netflix via en VPN-anslutning kommer vi bara att visa serier och filmer som vi har globala rättigheter för, till exempel Squid Game eller Stranger Things.

Du kan behöva stänga av VPN-anslutningen om du inte ser serier och filmer som finns tillgängliga i ditt land.

Obs!
Det är inte tillåtet att titta på Netflix med en VPN-anslutning om du har ett abonnemang med reklam. Du kan inte titta på livestreamade event på Netflix med en VPN-anslutning.

Så här kontrollerar du om en VPN-anslutning är aktiverad

Så här kontrollerar du om en VPN-anslutning är aktiverad:

1. Öppna en webbläsare på en dator eller mobil enhet.

2. Gå till fast.com. Netflix påbörjar ett test av anslutningen.

3. Klicka på Visa mer info (Show more info) när testet har avslutats.

4. Kontrollera landet bredvid Klient (Client).

Om landet inte stämmer överens med din nuvarande plats betyder det vanligtvis att din enhet eller ditt nätverk har en aktiverad VPN-anslutning.

Så här stänger du av en VPN-anslutning

Kontakta VPN-leverantören, internetleverantören eller nätverksadministratören för anvisningar om hur du stänger av en VPN-anslutning.

Netflix kundtjänst kan inte hjälpa till med att stänga av en VPN-anslutning eftersom tillvägagångssättet skiljer sig mellan olika VPN-tjänster.