Hur fungerar det att spara i spel på Netflix?

Spel sparas på profilen du väljer att spela med, antingen via molnlagring eller lokalt på din enhet.

Vad är molnlagring?

Spel som molnlagras sparas online. Precis som när du streamar dina serie- och filmfavoriter kan du fortsätta spela där du slutade senast på valfri enhet genom att använda samma konto och profil.

Du kan se om ett spel stöder molnlagring på sidan Hjälp och support. Leta efter spelet som finns listat Netflix Games, eller sök efter spelets namn.

Spel som stöder molnlagring

• Spelförloppet lagras på din Netflix-profil. Om du tar bort ett spel och sedan laddar ner det igen, eller spelar spelet på en annan enhet, kan du fortsätta där du slutade senast.

Spel som inte stöder molnlagring

• Spelförloppet sparas bara på enheten och under samma Netflix-profil. Om du avinstallerar spelet tar du också bort de sparade spelen för alla profiler som har spelat det. Om du laddar ner spelet igen kan du inte fortsätta där du slutade senast.

Spelet börjar om från början

Se först till att du spelar med samma Netflix-konto och profil som du började med. Du kan se kontoprofilens ikon inne i spelet. Om du trycker på ikonen kan du byta till en annan profil och spela med den.

Om spelet inte stöder molnlagring:

1. Du kan bara fortsätta där du slutade senast på enheten du först spelade på, eftersom spelet sparas lokalt. Om du spelar på en annan enhet kan du inte fortsätta där du slutade senast, även om du använder samma profil.

2. Om du har avinstallerat spelet och installerat det igen försvinner de sparade spelen också. När sparade spel har tagits bort från enheten finns det inget sätt att få tillbaka dem.

3. I vissa spel kan du ta bort sparade spel i inställningarna. När sparade spel har tagits bort från enheten finns det inget sätt att få tillbaka dem.

Kan jag flytta mina sparade spel till en annan Netflix-profil?

För närvarande finns inget sätt att föra över sparade spel till en annan Netflix-profil.

Kan jag flytta mina sparade spel till en annan enhet?

Om du uppgraderar till en ny enhet kan sparade spel från den gamla enheten flyttas till den nya vid dataöverföring. För närvarande finns inget sätt att manuellt föra över sparade spel från en enhet till en annan.