Hur du skapar och hanterar spelalias

Välj ett unikt namn som du använder när du spelar Netflix-spel.

• Spelalias visas i vissa spel med funktioner som till exempel resultattavlor.

• Det alias du väljer kommer att användas i alla Netflix-spel som stöder spelalias.

• Varje Netflix-profil kan bara ha ett spelalias.

Obs!
    Spelalias kan inte användas i barnprofiler eftersom det inte går att spela spel i Netflix för barn.
  • Du kan inte använda ett alias som valts av en annan spelare.

• För vissa spel måste du skapa ett alias innan du kan börja spela.

Skapa eller ändra ditt spelalias

Spel med spelalias

Om ett alias krävs för ett spel måste du skapa ett för din profil innan du kan spela.

Vissa spel tillåter att du skapar ett alias, även om det inte används i själva spelet just nu.

1. Öppna spelet på din mobila enhet.

2. Välj den profil du vill skapa ett alias för.

3. Tryck på profilikonen längst upp till höger på skärmen.

4. Tryck på Skapa spelalias (Create Game Handle) eller Hantera spelalias .

5. Ange ett unikt alias och tryck på Spara (Save).

Mobiler och surfplattor med Android

1. Öppna Netflix-appen på din mobila Android-enhet.

2. Välj den profil du vill skapa ett alias för.

3. Tryck på fliken för spel längst ner på skärmen.

4. Leta reda på banderollen Skapa ditt spelalias för Netflix (Create your Netflix game handle) och tryck på Kom igång (Get Started). Om du redan har skapat ett alias kan du ändra det genom att trycka på redigeringsikonen bredvid ditt alias under fliken för spel.

5. Ange ett unikt alias och tryck på Spara (Save).

iPhone eller iPad

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på Mitt Netflix längst ner till höger.

3. Tryck på Meny  längst upp till höger.

4. Tryck på Hantera profiler .

5. Välj profilen du vill redigera.

6. Tryck på Spelalias .

7. Ange ett unikt alias och tryck på Spara (Save). Hantera eller uppdatera ett befintligt alias genom att ange ett unikt namn. Tryck sedan på Spara (Save).

Webbläsare

1. Gå till Hantera profiler (Manage Profiles) i en webbläsare.

2. Välj den profil du vill skapa ett alias för.

3. I sektionen Spelalias (Game Handle) anger du det unika namn du vill använda. Hantera eller uppdatera ett befintligt alias genom att ange ett unikt namn.

4. När du är klar väljer du Spara (Save) längst ner i fönstret.

Tips när du skapar ett alias

Ett alias:

• Kan bestå av 3–16 tecken.

• Får inte innehålla emojis, skiljetecken eller specialtecken.

• Får inte innehålla tecken från mer än ett skriftsystem eller språk.

Felmeddelanden när du skapar alias

• Alias ej tillgängligt: Det alias du försöker skapa används redan av någon annan. Du löser det här problemet genom att välja ett annat alias, eller genom att försöka lägga till något till namnet som gör det unikt.

• Exempel: Om du försöker använda namnet ”CoolCat” och ser det här felmeddelandet kan du prova alternativ som ”CoolCat1”, ”CoolCat2”, ”CoolestCat”, ”CoolerCat”, osv.

Obs!
      Ett alias är inte skiftlägeskänsligt, så det gör ingen skillnad om du väljer ”CoolCat”, ”coolcat” eller ”COOLCAT”.
  • Måste vara kortare än 17 tecken: Alias får bestå av högst 16 tecken. Prova ett kortare alias.

• Måste vara längre än 2 tecken: Alias måste bestå av fler än 2 tecken. Prova ett längre alias.

• Alias ej tillåtet: Detta visas när ett alias inte följer våra riktlinjer. Prova ett annat alias för att fortsätta.

Frågor om alias

Mitt alias har ändrats och det var inte jag som gjorde det

Netflix ändrar alias som inte följer våra riktlinjer och skickar ett e-postmeddelande till adressen som tillhör kontot om detta sker.

Om varken du eller någon annan som använder kontot har ändrat ditt alias, och du inte fått något e-postmeddelande från Netflix, kan du följa stegen för att stoppa obehöriga från att använda ditt konto.

Jag har fått ett e-postmeddelande där det står att mitt alias har ändrats för att ligga i linje med riktlinjerna

Netflix vill att alla ska känna sig välkomna när de spelar våra spel. För att alla ska få en trevlig upplevelse händer det att vi ändrar alias så att de följer våra riktlinjer för Netflix Games. Du kan ändra ditt alias när som helst genom att följa stegen ovan.

Jag vill rapportera ett olämpligt alias

Om du anser att ett alias inte följer våra riktlinjer och vill rapportera det kan du kontakta oss och ange namnet på det alias det rör sig om.