Använda Netflix på din Apple TV

Välkommen till Netflix på din Apple TV! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på Apple TV 2 och senare.

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Det kan dock hända att vissa äldre enheter endast fungerar i det land där de köptes. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

Om du vill spola framåt eller bakåt på din Apple TV 4 ser du till att din titel har pausats eller att pekplattan har valts.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

På Apple TV 4K kan du även streama vissa titlar med Dolby Atmos-ljud. Läs vår artikel om att använda Dolby Atmos med Netflix för mer information.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Om du vill ansluta din Apple TV till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

1. Öppna huvudmenyn i Apple TV och välj Netflix.

2. Välj Redan medlem? Logga in.

Obs!
    Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang på Netflix.com i en webbläsare på datorn eller mobilen.
  3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

Om du vill ansluta din Apple TV till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

Installera Netflix-appen

1. Välj App Store på hemskärmen.

2. Sök efter Netflix i App Store för att hitta appen. Välj sedan Hämta (Get) för att installera.

3. När Netflix-appen har installerats visas den på hemskärmen.

Logga in på Netflix

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj Logga in (Sign In) för att använda ett befintligt Netflix-konto.

Obs!
    Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang på Netflix.com i en webbläsare på datorn eller mobilen.
  3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix när du har valt Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Om ditt konto har profiler väljer du Växla mellan profiler (Switch Profiles).

• Om ditt konto saknar profiler väljer du Logga ut (Sign Out).

3. Välj Logga ut (Sign Out).

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare.

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Öppna Netflix-appen och tryck på Meny-knappen på fjärrkontrollen.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Logga ut (Sign Out).

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på vissa Apple TV-streamingspelare. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Apple TV via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på Netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Apple TV-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Apple TV 4K

Netflix är tillgängligt i HDR på Apple TV 4K. För att streama i HDR behöver du: