Hur ställer jag in föräldrakontroller på mitt Netflix-konto?

Som primär kontoinnehavare har du två alternativ för att kontrollera tittande på ditt konto:

• Profilnivå (mjuka kontroller): Ställ in en åldersgräns för en viss profil för att kontrollera vilka serier och filmer som är tillgängliga för den profilen. Som förälder eller vårdnadshavare ser du till att ditt barn endast använder rätt profil.

• Kontonivå (hårda kontroller): Ställ in en fyrsiffrig PIN-kod som måste anges för att spela upp alla serier eller filmer över en vald åldersgräns på alla profiler. Med en PIN-kod kan du se till att ditt barn inte kan titta på innehåll med en högre åldersgräns än den du har angivit.

Profilnivå: Så här ställer du in åldersgränsen för en enskild profil

1. Öppna sidan Ditt konto (Your Account) i en webbläsare och välj Hantera profiler (Manage Profiles).

2. Välj profilen som du vill redigera.

3. Välj din önskade åldersgräns under Tillåtna serier och filmer (Allowed TV shows and movies).

• För yngre barn (For Little Kids only) – Titta på serier och filmer som passar för alla åldrar.

• För äldre barn och neråt (For Older Kids and below) – Titta på serier och filmer som passar äldre barn.

• För tonåringar och neråt (For Teens and below) – Titta på serier och filmer som passar tonåringar.

• Samtliga åldersgränser (All Maturity levels) – Titta på alla serier och filmer, inklusive innehåll för vuxna.

• Obs! Profilen för den primära kontoinnehavaren kan bara använda åldersgränsen För tonåringar och neråt (For Teens and below) eller Samtliga åldersgränser (All Maturity levels).

4. Välj Spara.

Obs!
Det kan ta upp till 8 timmar innan ändringar av föräldrakontroller börjar gälla på alla dina enheter. För att skynda på processen kan du logga ut från ditt Netflix-konto på enheten som du vill titta på och sedan logga in igen.

Kontonivå: Så här ställer du in åldersgränsen för hela kontot med en PIN-kod

Du kan ställa in en PIN-kod om du vill begränsa tillgången till innehåll över vissa åldersgränser för hela kontot. Besök Hur ställer jag in en PIN-kod för föräldrakontroller? för mer information.