Svart skärm utan ljud

Om du ser en svart eller tom skärm utan ljud när du försöker titta på eller starta Netflix betyder det vanligtvis att ett problem med din enhet eller kabeln som ansluter dina enheter hindrar uppspelning på Netflix.

Obs!
Använd de här felsökningsstegen om du inte kan gå tillbaka till föregående skärm eller om din enhet inte fungerar alls.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Smart-tv-apparater

Samsung-tv

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Logga ut från Netflix

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om enheten visar en felskärm:

1. Välj Mer info (More Details).

2. Välj Logga ut (Sign Out) eller Återställ (Reset).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om du inte kan hitta Få hjälp (Get Help) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. På menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Installera om Netflix-appen

1. Tryck på knappen Smart Hub på fjärrkontrollen.

2. Markera Netflix-appen.

3. Tryck på knappen Verktyg (Tools) på fjärrkontrollen.

• Om knappen Verktyg (Tools) inte finns tillgänglig fortsätter du till nästa felsökningssteg.

4. Välj Installera om (Reinstall).

5. Prova Netflix igen.

• Vänta i 20 minuter och prova Netflix igen om du fortfarande ser en svart skärm. Det kan ta så lång tid för appen att slutföra installationen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av eller koppla ur din smart-tv.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på din smart-tv och prova Netflix igen.

Återställ till standardinställningar för anslutning

Om du har ändrat anslutningsinställningarna på din enhet måste du återställa dem till standardinställningarna.

Detta kan gälla följande inställningar:

• Anpassade modeminställningar.

• VPN- eller proxyinställningar.

• Anpassade DNS-inställningar.

Kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar.

När du har återställt dessa inställningar provar du Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.

Alla andra tv-apparater

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Logga ut från Netflix

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om enheten visar en felskärm:

1. Välj Mer info (More Details).

2. Välj Logga ut (Sign Out) eller Återställ (Reset).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om du inte kan hitta Få hjälp (Get Help) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. På menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av eller koppla ur din smart-tv.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på din smart-tv och prova Netflix igen.

Återställ till standardinställningar för anslutning

Om du har ändrat anslutningsinställningarna på din enhet måste du återställa dem till standardinställningarna.

Detta kan gälla följande inställningar:

• Anpassade modeminställningar.

• VPN- eller proxyinställningar.

• Anpassade DNS-inställningar.

Kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar.

När du har återställt dessa inställningar provar du Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.

Mobiler och surfplattor

Android-mobil eller Android-surfplatta

Stäng av din enhet och sätt på den igen

1. Stäng av din mobil eller surfplatta. Se till att den är helt avstängd och inte bara låst.

2. Sätt på enheten igen.

3. Prova Netflix igen.

Installera om Netflix-appen

Följ dessa steg för att ta bort alla nedladdade serier och filmer på din enhet och logga ut från ditt Netflix-konto.

Om du använder en mobil eller surfplatta med Android börjar du med att  öppna Netflix-sidan i Play Store. Tryck på Avinstallera (Uninstall) och sedan på Installera (Install).

De här stegen installerar också om appen:

1. Öppna Play Store-appen och sök sedan efter ”Netflix”.

2. Leta reda och tryck på Netflix-appen i listan.

3. Tryck på Avinstallera (Uninstall).

4. Tryck på Installera (Install) och vänta till installeringen är färdig.

5. Tryck på Öppna (Open) och prova sedan Netflix igen.

iPhone eller iPad

Starta om din iPhone eller iPad

1. Håll ner sidoknappen och en av volymknapparna samtidigt tills skjutreglagen visas. Dra det övre reglaget för att stänga av din enhet helt och hållet.

• Om skjutreglagen inte visas håller du ner knappen Sleep/Wake tills det röda skjutreglaget visas, och drar sedan reglaget.

2. Vänta 10 sekunder och tryck sedan på Sleep/Wake-knappen.

3. Prova Netflix igen när enheten har startats.

Installera om Netflix-appen

När du avinstallerar appen kommer alla nerladdningar på enheten att tas bort och du loggas även ut från Netflix.
  1. Gå till hemskärmen, tryck på Netflix-appen och håll kvar fingret.

2. Tryck på Ta bort app (Remove app) > Radera app (Delete app) > Radera (Delete).

3. Öppna App Store och sök efter ”Netflix”.

4. Tryck på Netflix och tryck sedan på molnikonen för att hämta appen. Du kan behöva ange lösenordet för ditt Apple-ID. Om du har glömt det följer du Apples steg för att återställa lösenordet.

5. När appen är installerad kan du prova Netflix igen.

Obs!
Om du inte hittar Netflix-appen efter att du tagit bort den kan du följa Apples steg för att ladda ner en app från App Store på nytt.

Om du ansluter till en tv med en adapter för videokabel

Lightning-kontakt med videoadapter

Kontrollera att din videoadapter stöds

1. Ta bort alla anslutna kablar från adaptern och anslut den sedan till din iPhone eller iPad.

2. Gå till Inställningar (Settings > Allmänt (General) > Om (About) > Apple HDMI-adapter (Apple HDMI Adapter).

3. Kontrollera Modellnumret (Model Number).

Videokabel eller videoadapter med Thunderbolt eller USB-C

De här alternativen kan vara till hjälp vid problem med iPhone- och iPad-enheter som använder en USB-C-port:

• Kontrollera att tv:n eller skärmen är inställd på rätt ingångskälla.

• Kontrollera att din videokabel eller adapter har stöd för HDCP 2.2.

• Prova att vända på videokabeln eller adaptern.

• Prova att ansluta till en annan videoport på tv:n eller skärmen om möjligt.

Fire-surfplatta

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Uppdatera Netflix-appen

1. Gå till hemskärmen och tryck sedan på Appstore.

2. Tryck på Meny menyknapp i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på App-uppdateringar (App Updates).

3. Leta reda på Netflix-appen i listan och tryck på Uppdatera (Update). Om du inte ser Netflix-appen i listan är den redan uppdaterad.

4. Tryck på Öppna (Open) och prova Netflix igen när uppdateringen har slutförts.

Streamingspelare

Roku

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Återgå till föregående meny

Gå tillbaka till föregående meny och försök öppna Netflix-appen igen.

Om Netflix hänger sig och du inte kan gå tillbaka till föregående meny använder du den här artikeln istället.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Inaktivera och återaktivera Netflix-appen

Roku 1

1. Tryck på knappen Home på Roku-fjärrkontrollen för att navigera till hemskärmen på Roku.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Netflix-inställningar (Netflix Settings).

4. Välj Inaktivera den här spelaren från mitt Netflix-konto (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Välj Ja (Yes). Enheten har nu inaktiverats.

6. Välj Netflix från hemskärmen (Home) och följ anvisningarna för att återaktivera appen.

7. Logga in på ditt konto och prova att starta Netflix igen.

Alla andra Roku-modeller

1. Tryck på knappen Home på Roku-fjärrkontrollen för att navigera till hemskärmen på Roku.

2. Markera Netflix-appen och tryck på stjärnknappen på fjärrkontrollen.

3. Välj Ta bort kanal (Remove channel).

4. Välj Ta bort kanal (Remove channel) igen för att bekräfta.

5. Öppna hemskärmen och välj Streaming-kanaler (Streaming Channels).

6. Välj Filmer & tv (Movies & TV).

7. Välj Netflix.

8. Välj Lägg till kanal (Add Channel).

9. Välj Gå till kanal (Go to channel).

10. Logga in på ditt konto och prova att starta Netflix igen.

Apple TV

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Starta om din Apple TV

Tryck på och håll ned Meny-knappen på Apple TV-fjärrkontrollen tills du kommer tillbaka till hemskärmen.

• För Apple TV 2 och 3: Välj Inställningar (Settings) > Allmänt (General) > Starta om (Restart)

• För Apple TV 4 och 4K: Välj Inställningar (Settings) > System > Starta om (Restart)

Vänta tills Apple TV har startats om helt och prova sedan Netflix igen.

Projektor

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Blu-ray-spelare

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Logga ut från Netflix

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om enheten visar en felskärm:

1. Välj Mer info (More Details).

2. Välj Logga ut (Sign Out) eller Återställ (Reset).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om du inte kan hitta Få hjälp (Get Help) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. På menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av eller koppla ur din Blu-ray-spelare.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på Blu-ray-spelaren och prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.

Alla andra streamingspelare

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Datorer

Chrome

Rensa din webbläsares cacheminne

Följ stegen för din webbläsare.

Chrome:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Chrome menyikon.

2. Klicka på Fler verktyg (More Tools) > Ta bort webbinformation... (Clear Browsing Data)

3. Klicka på Avancerat (Advanced).

4. Välj Sedan kontot skapades (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Markera Cachade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova sedan Netflix igen.

Firefox:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess och säkerhet (Privacy & Security).

3. Bläddra ner och klicka på Rensa historik (Clear History).

4. Välj Allt (Everything) i rullgardinsmenyn Tidsintervall för rensning (Time Range to Clear).

5. Avmarkera allt utom Cache.

6. Klicka på OK och prova Netflix igen.

Microsoft Edge:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess, sökning och tjänster (Privacy, Search, and Services).

3. Klicka på Välj vad du vill rensa (Choose What to Clear) under Rensa webbdata (Clear browsing data).

4. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files) och Cookies och andra webbplatsdata (Cookies and other site data).

5. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

6. Klicka på Rensa nu (Clear now) och prova sedan Netflix igen.

Opera

1. Välj History Menyn Historik i sidofältet till vänster.

2. Klicka på Rensa webbinformation (Clear Browsing Data).

3. Klicka på fliken Avancerat (Advanced).

4. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova Netflix igen.

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera Google Chrome

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer .

2. Klicka på Hjälp (Help) > Om Google Chrome (About Google Chrome).

3. Vänta medan Chrome automatiskt söker efter nya uppdateringar.

4. Välj Starta om (Relaunch) om en uppdatering finns tillgänglig.

5. Prova Netflix igen.

Stäng av tillägg i Chrome

Du kan stänga av onödiga tillägg i Chrome.

1. Skriv chrome://extensions i adressfältet.

2. Stäng av alla tillägg som är aktiverade.

Obs!
    Tillägg som är listade under Chrome-appar (Chrome Apps) behöver inte inaktiveras.
  3. Prova Netflix igen.

Om dessa steg löser problemet kan du aktivera dina tillägg igen, ett i taget, för att försöka avgöra vilket av dem som hindrar Netflix från att fungera som det ska.

Kör webbläsaren som administratör

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3. Välj Alla program (All Programs).

4. Bland de listade objekten högerklickar du (eller trycker och håller kvar på pekskärmsenheter) på ikonen för webbläsaren du vill använda (Netflix stöder Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome).

5. Välj Kör som administratör (Run as Administrator).

6. Om du får upp ett meddelande väljer du Tillåt (Allow).

7. Använd det här nyöppnade fönstret för att spela upp serien eller filmen igen.

• Att försöka spela upp igen från det ursprungliga webbläsarfönstret kommer förmodligen att resultera i samma fel.

• Om dessa steg gör det möjligt att streama serier och filmer från Netflix.com saknar ditt konto administrativa rättigheter. Vänd dig till din datortillverkare/administratör för att lägga till administrativa rättigheter till ditt konto.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Safari

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera din webbläsare

Klicka på länken för din webbläsare nedan för uppdateringsinstruktioner.

Om det inte finns några tillgängliga uppdateringar, eller om din webbläsare inte finns med, går du till nästa steg.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Rensa webbhistorik i Safari

1. Välj Historik (History) från menyfältet i Safari.

2. Välj Rensa historik (Clear History).

3. Välj All historik (All History) från nedrullningsmenyn.

4. Välj Rensa historik (Clear History) för att bekräfta.

5. Prova Netflix igen.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Edge

Rensa din webbläsares cacheminne

Följ stegen för din webbläsare.

Chrome:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Chrome menyikon.

2. Klicka på Fler verktyg (More Tools) > Ta bort webbinformation... (Clear Browsing Data)

3. Klicka på Avancerat (Advanced).

4. Välj Sedan kontot skapades (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Markera Cachade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova sedan Netflix igen.

Firefox:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess och säkerhet (Privacy & Security).

3. Bläddra ner och klicka på Rensa historik (Clear History).

4. Välj Allt (Everything) i rullgardinsmenyn Tidsintervall för rensning (Time Range to Clear).

5. Avmarkera allt utom Cache.

6. Klicka på OK och prova Netflix igen.

Microsoft Edge:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess, sökning och tjänster (Privacy, Search, and Services).

3. Klicka på Välj vad du vill rensa (Choose What to Clear) under Rensa webbdata (Clear browsing data).

4. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files) och Cookies och andra webbplatsdata (Cookies and other site data).

5. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

6. Klicka på Rensa nu (Clear now) och prova sedan Netflix igen.

Opera

1. Välj History Menyn Historik i sidofältet till vänster.

2. Klicka på Rensa webbinformation (Clear Browsing Data).

3. Klicka på fliken Avancerat (Advanced).

4. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova Netflix igen.

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera Microsoft Edge

1. Klicka på Inställningar och mer Inställningar och mer (Settings and more) > Hjälp och feedback (Help and feedback) > Om Microsoft Edge (About Microsoft Edge).

2. Klicka på Ladda ner och installera (Download and install).

3. När det är klart klickar du på Starta om (Restart).

4. Prova Netflix igen.

Gå till Microsofts supportwebbplats om du stöter på ett fel eller behöver hjälp med att uppdatera din webbläsare.

Uppdatera din Windows-version

Använd länkarna nedan för anvisningar om hur du söker efter uppdateringar av din Windows-version och prova sedan Netflix igen.

Datorer med Windows XP eller Vista kan inte uppdateras till en version som har stöd för Netflix. Vi rekommenderar att du använder en dator med Windows 10 eller senare.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Kör webbläsaren som administratör

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3. Välj Alla program (All Programs).

4. Bland de listade objekten högerklickar du (eller trycker och håller kvar på pekskärmsenheter) på ikonen för webbläsaren du vill använda (Netflix stöder Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome).

5. Välj Kör som administratör (Run as Administrator).

6. Om du får upp ett meddelande väljer du Tillåt (Allow).

7. Använd det här nyöppnade fönstret för att spela upp serien eller filmen igen.

• Att försöka spela upp igen från det ursprungliga webbläsarfönstret kommer förmodligen att resultera i samma fel.

• Om dessa steg gör det möjligt att streama serier och filmer från Netflix.com saknar ditt konto administrativa rättigheter. Vänd dig till din datortillverkare/administratör för att lägga till administrativa rättigheter till ditt konto.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Netflix-appen för Windows

Logga ut från Netflix

1. I Netflix-appen väljer du Fler alternativ fler alternativ längst upp till höger.

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Kontrollera att dina videodrivrutiner är uppdaterade

Du kan behöva uppdatera datorns videodrivrutin eller installera en videodrivrutin som stöds av Windows 10.

Netflix kundtjänst kan inte hjälpa dig med de här stegen. Om du inte känner dig bekväm med att göra det på egen hand ska du be datorns tillverkare om hjälp.

• Om din dator använder ett grafikkort eller en grafikprocessor ska du använda programvaran som installerades med kortet för att uppdatera videodrivrutinen.

Obs!
    AMD och NVIDIA är de vanligaste tillverkarna av grafikprocessorer och programvara till grafikprocessorer.
  • Om uppdateringen inte fungerade eller det inte fanns några tillgängliga uppdateringar kan du testa att avinstallera drivrutinen och sedan installera den på nytt.

• Om det inte finns någon videodrivrutin åt din dator som stöds av Windows 10 kan du testa att spela upp Netflix med en annan enhet eller webbläsare, som Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera.

Uppdatera din Windows-version

Använd länkarna nedan för anvisningar om hur du söker efter uppdateringar av din Windows-version och prova sedan Netflix igen.

Datorer med Windows XP eller Vista kan inte uppdateras till en version som har stöd för Netflix. Vi rekommenderar att du använder en dator med Windows 10 eller senare.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Kör webbläsaren som administratör

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3. Välj Alla program (All Programs).

4. Bland de listade objekten högerklickar du (eller trycker och håller kvar på pekskärmsenheter) på ikonen för webbläsaren du vill använda (Netflix stöder Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome).

5. Välj Kör som administratör (Run as Administrator).

6. Om du får upp ett meddelande väljer du Tillåt (Allow).

7. Använd det här nyöppnade fönstret för att spela upp serien eller filmen igen.

• Att försöka spela upp igen från det ursprungliga webbläsarfönstret kommer förmodligen att resultera i samma fel.

• Om dessa steg gör det möjligt att streama serier och filmer från Netflix.com saknar ditt konto administrativa rättigheter. Vänd dig till din datortillverkare/administratör för att lägga till administrativa rättigheter till ditt konto.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Firefox

Rensa din webbläsares cacheminne

Följ stegen för din webbläsare.

Chrome:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Chrome menyikon.

2. Klicka på Fler verktyg (More Tools) > Ta bort webbinformation... (Clear Browsing Data)

3. Klicka på Avancerat (Advanced).

4. Välj Sedan kontot skapades (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Markera Cachade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova sedan Netflix igen.

Firefox:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess och säkerhet (Privacy & Security).

3. Bläddra ner och klicka på Rensa historik (Clear History).

4. Välj Allt (Everything) i rullgardinsmenyn Tidsintervall för rensning (Time Range to Clear).

5. Avmarkera allt utom Cache.

6. Klicka på OK och prova Netflix igen.

Microsoft Edge:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess, sökning och tjänster (Privacy, Search, and Services).

3. Klicka på Välj vad du vill rensa (Choose What to Clear) under Rensa webbdata (Clear browsing data).

4. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files) och Cookies och andra webbplatsdata (Cookies and other site data).

5. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

6. Klicka på Rensa nu (Clear now) och prova sedan Netflix igen.

Opera

1. Välj History Menyn Historik i sidofältet till vänster.

2. Klicka på Rensa webbinformation (Clear Browsing Data).

3. Klicka på fliken Avancerat (Advanced).

4. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova Netflix igen.

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera Firefox

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer knappen mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och rulla sedan ner till Uppdateringar för Firefox (Firefox Updates).

3. Klicka på Starta om för att uppdatera Firefox (Restart to Update Firefox). Om du ser meddelandet ”Firefox är redan uppdaterad” (Firefox is up to date) har du redan den senaste versionen av webbläsaren.

4. Prova Netflix igen.

Om du har problem med att uppdatera Firefox eller ser felmeddelandet Uppdateringen misslyckades (Update Failed) kan du följa Mozillas steg för att lösa ett problem med en programuppdatering.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Kör webbläsaren som administratör

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3. Välj Alla program (All Programs).

4. Bland de listade objekten högerklickar du (eller trycker och håller kvar på pekskärmsenheter) på ikonen för webbläsaren du vill använda (Netflix stöder Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome).

5. Välj Kör som administratör (Run as Administrator).

6. Om du får upp ett meddelande väljer du Tillåt (Allow).

7. Använd det här nyöppnade fönstret för att spela upp serien eller filmen igen.

• Att försöka spela upp igen från det ursprungliga webbläsarfönstret kommer förmodligen att resultera i samma fel.

• Om dessa steg gör det möjligt att streama serier och filmer från Netflix.com saknar ditt konto administrativa rättigheter. Vänd dig till din datortillverkare/administratör för att lägga till administrativa rättigheter till ditt konto.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Opera

Rensa din webbläsares cacheminne

Följ stegen för din webbläsare.

Chrome:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Chrome menyikon.

2. Klicka på Fler verktyg (More Tools) > Ta bort webbinformation... (Clear Browsing Data)

3. Klicka på Avancerat (Advanced).

4. Välj Sedan kontot skapades (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Markera Cachade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova sedan Netflix igen.

Firefox:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess och säkerhet (Privacy & Security).

3. Bläddra ner och klicka på Rensa historik (Clear History).

4. Välj Allt (Everything) i rullgardinsmenyn Tidsintervall för rensning (Time Range to Clear).

5. Avmarkera allt utom Cache.

6. Klicka på OK och prova Netflix igen.

Microsoft Edge:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Menyn Mer.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Sekretess, sökning och tjänster (Privacy, Search, and Services).

3. Klicka på Välj vad du vill rensa (Choose What to Clear) under Rensa webbdata (Clear browsing data).

4. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files) och Cookies och andra webbplatsdata (Cookies and other site data).

5. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

6. Klicka på Rensa nu (Clear now) och prova sedan Netflix igen.

Opera

1. Välj History Menyn Historik i sidofältet till vänster.

2. Klicka på Rensa webbinformation (Clear Browsing Data).

3. Klicka på fliken Avancerat (Advanced).

4. Välj Genom tiderna (All time) i rullgardinsmenyn Tidsintervall (Time Range).

5. Avmarkera allt utom Cachelagrade bilder och filer (Cached images and files).

6. Klicka på Rensa data (Clear Data) och prova Netflix igen.

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Om du använder säkerhetsprogram

De här stegen är avsedda för avancerade datoranvändare.
  • Installera tillgängliga uppdateringar för säkerhetsprogrammet.

• Stäng av säkerhetsprogrammet tillfälligt och prova Netflix igen.

• Om problemet inte åtgärdas när säkerhetsprogrammet är avstängt kan det tyda på att programmet är inaktuellt eller oavsiktligt stör Netflix. Återaktivera det och kontakta sedan tillverkaren för att få hjälp.

Kör webbläsaren som administratör

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3. Välj Alla program (All Programs).

4. Bland de listade objekten högerklickar du (eller trycker och håller kvar på pekskärmsenheter) på ikonen för webbläsaren du vill använda (Netflix stöder Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome).

5. Välj Kör som administratör (Run as Administrator).

6. Om du får upp ett meddelande väljer du Tillåt (Allow).

7. Använd det här nyöppnade fönstret för att spela upp serien eller filmen igen.

• Att försöka spela upp igen från det ursprungliga webbläsarfönstret kommer förmodligen att resultera i samma fel.

• Om dessa steg gör det möjligt att streama serier och filmer från Netflix.com saknar ditt konto administrativa rättigheter. Vänd dig till din datortillverkare/administratör för att lägga till administrativa rättigheter till ditt konto.

Ta bort annonsprogram från datorn

Problemet kan bero på annonsprogram som installerats på datorn. Detaljerade instruktioner om hur du gör för att lösa problemet finns i artikeln Reklam och popup-fönster vid streaming.

Spelkonsoler

PlayStation 4

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Xbox One

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

PlayStation 3

Installera om Netflix-appen

Avinstallera Netflix-appen

1. Gå till hemskärmen för PS3 genom att trycka på PS-knappen > Avsluta (Quit) > Ja (Yes).

2. Gå till sektionen Tv-/videotjänster (TV/Video Services) och markera Netflix.

3. Tryck på triangel-knappen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj Ja (Yes).

Installera om Netflix-appen

1. Gå till hemskärmen för PS3 genom att trycka på PS-knappen > Avsluta (Quit) > Ja (Yes).

2. Gå till sektionen Tv-/videotjänster (TV/Video Services) och välj Netflix.

3. Välj Ja (Yes) för att ladda ner den.

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Xbox 360

Kontrollera ingångskällan för din tv

Om du använder Netflix på en enhet som ansluts till din tv:

• Se till att kablar som ansluter din enhet för streaming till din tv sitter ordentligt och att båda enheterna är påslagna.

• Se till att ingångskällan för din tv är inställd till enheten för streaming. För att byta ingångskälla trycker du på knappen för ingångskälla knapp för ingångskälla på tv-fjärrkontrollen.

Obs!
    Knappen eller stegen för att ändra ingångskälla kan se annorlunda ut för din tv. Kontakta din tv-tillverkare för att få hjälp med det här steget.

Kontrollera videokabelns anslutning

Det här problemet kan orsakas av kabelanslutningen mellan din Xbox och skärmen.

Gå till Microsofts supportwebbplats för att lösa ett problem med en svart eller tom skärm.