Sådan får du den bedste videokvalitet

Sørg for, at du ser Netflix i den højest mulige kvalitet, uanset om det er i HD, 4K Ultra HD eller HDR.

Du bør automatisk få den bedste kvalitet, men hvis det ikke ser så godt ud, som du forventer, kan denne artikel måske hjælpe.

For det første har alle Netflix-serier og -film en oplysningsside med titlens beskrivelse, aldersgrænse og meget mere. Siden har også videokvalitetsetiketter, der viser den kvalitet, en titel afspilles med på den enhed, du bruger.

Opløsning (detaljer):

4K: Den højeste opløsning tilgængelig på Netflix i øjeblikket. Den kaldes også Ultra HD eller 4K Ultra HD.

HD: Kan være enten fuld HD (1080p) eller HD (720p).

Dynamisk område (kontrast og farvemætning):

Dolby Vision: Et HDR-system udviklet af Dolby Laboratories.

HDR: Endnu et system til højt dynamisk område, også kendt som HDR10.

På de fleste tv'er viser Netflix viser altid en opløsningsetiket, og hvis HD er en mulighed, vises der også en etiket for det HD-system, som titlen afspilles med på tv'et.

På nogle tv'er og andre enheder vil du kun se én videokvalitetsetiket, selvom mere end én mulighed understøttes, og hvis HDR understøttes af titlen og enheden, vises denne. Hvis en titel f.eks. afspilles i 4K og også understøtter Dolby Vision på en enhed, vises kun Dolby Vision-etiketten .

Se efter 4K- og HD-etiketter for at kontrollere opløsningen, og Dolby Vision- og HDR-etiketter for at tjekke højt dynamisk område. I trin 4 nedenfor er titler, der kan bruges til at kontrollere alle.

Bemærk:
Nogle mobilenheder streamer ikke altid i HDR, selvom der bliver vist en HDR-etiket. Det kan f.eks. ske, hvis enheden er i strømbesparende tilstand eller bruger en mobildataforbindelse.

Konfigurer dit system, og få den bedste videokvalitet

Følg nedenstående trin. Hvis du foretager ændringer, skal du stoppe og kontrollere, om det gjorde en forskel, før du går videre.

1. Kontrollér dit abonnement

Kontrollér, hvilket abonnement du har, og se, om det understøtter den kvalitet, du vil have.

Bemærk:
Hvis du ser med på en enhed, der kan spille i en bedre kvalitet, end dit abonnement tillader, inviterer vi dig muligvis til at opgradere dit abonnement for at få det fulde udbytte af dit udstyr.

2. Tjek dit netværk

Netflix tilpasser sig hastigheden på din internetforbindelse for at sikre, at du kan blive ved med at se med. Der streames muligvis i en lavere kvalitet på langsomme eller ustabile internetforbindelser.

• Du kan kontrollere din internethastighed på en telefon, computer eller tablet på Fast.com.

1. Sørg for, at den enhed, du tjekker med, bruger det samme netværk som den enhed, du vil se på.

2. For at få de mest nøjagtige resultater skal du køre testen tæt på den enhed, du forsøger at se serier eller film på. Hvis du ser Netflix på et tv med en wi-fi-forbindelse, skal du placere din telefon eller computer tæt på, hvor tv'et er, før du kører testen.

• Hvis din internetforbindelse er langsommere end nødvendigt for en given opløsning, vil din video vises i en lavere kvalitet.

• 4K: mindst 15 Mbps

• 1080p HD: 5 Mbps

• 720p HD: 3 Mbps

• 480p SD: 1 Mbps

Bemærk:
    Nogle gange kan en titel starte med en lavere opløsning og derefter skifte til en højere opløsning efter kort tid.

3. Tjek dine enheder

For at få den bedste kvalitet, der er tilgængelig for dit abonnement, skal alle de enheder, du bruger, understøtte den. Hvis du har Premium-abonnement og prøver at se på et tv med en streamingstick og en lydmodtager, skal alle tre enheder understøtte 4K for at afspille i 4K.

• Du bør også kontrollere, at alle enheder kører den nyeste software eller firmware, og at deres videoopløsningsindstillinger er lig med eller større end den kvalitet, du går efter.

• Dine videokabler og de porte, de er tilsluttet, skal også understøtte din abonnementskvalitet. Til Premium-abonnementet skal du bruge Premium High Speed HDMI-kabel eller High Speed Ultra HDMI-kabel. (Er du ikke sikker på, hvilken type kabel du har? Det er ofte trykt på kablet eller kabelenderne.)

• Ved 4K eller HDR skal du sørge for, at enheder og kabler er tilsluttet en HDMI-port, der understøtter HDCP 2.2 eller nyere (normalt HDMI 1-porten).

• Hvis en enhed eller et kabel i din opsætning ikke opfylder alle krav til en bestemt kvalitet, afspiller Netflix i den højeste kvalitet, der er tilgængelig for pågældende enhed, port eller kabel.

4. Tjek med de rigtige titler

De fleste (men ikke alle) Netflix-titler er tilgængelige i HD eller 4K. Søg efter "HD" eller "4K" for at se lister med titler.

• Påmindelse: Oplysningssiden for en titel viser titlens video- og lydkvalitet, som den afspilles på din enhed. En film kan være tilgængelig i 4K, men hvis din enhed kun er 1080p, viser oplysningerne HD og ikke 4K, og titlen afspilles i 1080p.

• Titler, der kan testes med:

5. Kontrollér dine kontoindstillinger

Standardindstillingerne burde være i orden, men du kan dobbelttjekke dem for at sikre, at de ikke er indstillet til en lavere kvalitet. Gå til Afspilningsindstillinger for den profil, du gerne vil se med, og sørg for, at dataforbrug pr. skærm er indstillet til målkvaliteten:

• 4K: Høj eller Auto

• 1080P HD: Høj eller Auto

• 720p HD: Medium, Høj eller Auto

Bemærk:
For netværk med varierende streaminghastigheder kan brug af en anden indstilling end Auto fremtvinge en bestemt hastighed – hvilket kan hjælpe på videokvaliteten. Hvis det forårsager bufferindlæsning eller frysning, skal du ændre indstillingen tilbage til Auto.
Bemærk:
Streaming i en højere videokvalitet bruger mere data. Se Sådan kontrollerer du, hvor meget data Netflix bruger.

Ser du med på en computer eller en mobilenhed? Så skal du muligvis tjekke et par ting mere. Se artiklen for din enhed for flere oplysninger: Windows, Mac, Android-telefon/-tablet, iPhone/iPad

Hvis du har udført alle disse trin og stadig ikke får den videokvalitet, du mener, du burde få, skal du kontakte producenten af din enhed.