Näin saat parhaan kuvanlaadun

Varmista, että katsot Netflixiä parhaimmalla mahdollisella kuvanlaadulla, oli se sitten teräväpiirto, 4K Ultra HD tai HDR.

Kuvanlaadun pitäisi olla automaattisesti paras mahdollinen, mutta jos se ei ole sitä, mitä odotit, tästä artikkelista saattaa olla apua.

Jokaisella Netflixissä olevalla sarjalla ja elokuvalla on tietosivu, josta löytyy muun muassa nimikkeen kuvaus ja ikäraja. Tietosivulla on myös kuvanlaatumerkintä, joka kertoo, millä kuvanlaadulla nimike toistetaan käyttämälläsi laitteella.

Kuvatarkkuus:

4K: Netflixin korkein kuvanlaatu tällä hetkellä. Kutsutaan myös Ultra HD:ksi tai 4K Ultra HD:ksi.

Teräväpiirto: voi olla joko täysteräväpiirto (1080p) tai teräväpiirto (720p).

Dynaaminen alue (kontrasti ja värikylläisyys):

Dolby Vision: Dolby Laboratoriesin kehittämä HDR-järjestelmä.

HDR: toinen HDR-järjestelmä, joka tunnetaan myös nimellä HDR10.

Useimmilla televisioilla Netflix näyttää myös kuvanlaatumerkinnän. Jos teräväpiirto on vaihtoehtona, Netflix näyttää myös sen teräväpiirtojärjestelmän merkinnän, jolla nimike toistetaan televisioissa.

Joillakin televisioilla ja laitteilla näytetään vain yksi kuvanlaatumerkintä, vaikka useampi vaihtoehto olisi käytettävissä. Jos nimike sekä laite tukevat HDR-kuvaa, vain HDR-merkintä näytetään. Esimerkiksi jos nimike ja laite tukevat 4K-tarkkuuden lisäksi myös Dolby Visionia, vain Dolby Vision -merkintä näytetään.

4K- ja HD-merkinnät kertovat kuvatarkkuuden ja Dolby Vision- ja HDR-merkinnät kertovat, tuetaanko HDR-kuvaa. Katso alta neljännestä vaiheesta nimikkeet, joiden avulla voit tarkistaa molemmat.

Huomautus:
Jotkin mobiililaitteet eivät aina toista HDR-kuvanlaadulla, vaikka HDR-merkintä näytettäisiin. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun laite on virransäästötilassa tai se käyttää matkapuhelinverkkoa.

Valmistele kokoonpanosi parasta kuvanlaatua varten

Noudata jokaista alla olevaa vaihetta. Jos teet jonkun muutoksen, muista ensin tarkistaa, muuttiko se mitään, ja jatka vasta sitten seuraavaan vaiheeseen.

1. Tarkista sopimuksesi

Tarkista, mikä sopimus sinulla on, ja varmista, että se tukee sitä kuvanlaatua, jolla haluat katsoa.

Huomautus:
Jos katsot laitteella, joka mahdollistaa katselun paremmalla kuvanlaadulla kuin sopimuksesi sallii, saatamme kehottaa sinua päivittämään sopimuksesi, jotta saat kaiken hyödyn laitteestasi.

2. Tarkista verkko

Netflix sopeutuu verkkoyhteyden nopeuteen varmistaakseen, että voit jatkaa katselua. Se saattaa näyttää huonompilaatuista kuvaa, jos verkkoyhteyden nopeus on hidas tai epävakaa.

• Voit tarkistaa verkkoyhteytesi nopeuden puhelimella, tietokoneella ja tabletilla osoitteessa Fast.com.

1. Varmista, että käytät samaa verkkoyhteyttä laitteella, jolla tarkistat nopeuden, ja laitteella, jolla haluat katsoa.

2. Saat tarkimman nopeustestin tuloksen, jos teet testin lähellä sitä laitetta, jolla haluat katsoa. Jos katsot Netflixiä televisiolla Wi-Fi-yhteyden välityksellä, laita puhelin tai tietokone lähelle televisiota ennen kuin teet nopeustestin.

• Jos verkkoyhteyden nopeus on hitaampi kuin halutun kuvatarkkuuden vaatima nopeus, nimike toistetaan huonommalla kuvanlaadulla.

• 4K: vähintään 15 Mbit/s

• 1080p HD: 5 Mbit/s

• 720p HD: 3 Mbit/s

• 480p SD: 1 Mbit/s

Huomautus:
    Joskus nimike saattaa aluksi näkyä huonommalla kuvanlaadulla, mutta kuvanlaatu paranee hetken kuluttua.

3. Tarkista laitteesi

Saadaksesi parhaan mahdollisen sopimuksesi salliman kuvanlaadun kaikkien käyttämiesi laitteiden tulee tukea kyseistä kuvanlaatua. Jos sinulla on Perhesopimus ja yrität katsoa televisioilla käyttäen striimaustikkua ja äänenvastaanotinta, jokaisen kolmesta laitteesta on tuettava 4K-tarkkuutta, jotta voit katsoa 4K-kuvalla.

• Tarkista myös, että kaikissa laitteissa on uusin ohjelmisto- tai laiteohjelmistoversio ja että niiden kuvatarkkuusasetukset vastaavat vähintään sitä tarkkuutta, jolla yrität katsoa.

• Videokaapelien ja porttien, joihin kaapelit on liitetty, tulee myös tukea samaa sopimuksesi sallimaa kuvanlaatua. Jos sinulla on Perhesopimus, sinun tulee käyttää Premium High Speed HDMI- tai Ultra High Speed HDMI -kaapelia. (Etkö ole varma, minkä tyyppinen kaapeli sinulla on? Kaapelin tyyppi on usein ilmoitettu kaapelissa tai kaapelin päässä.)

• Jos haluat katsoa 4K- tai HDR-kuvalla, varmista, että laitteet ja kaapelit on liitetty HDMI-porttiin, joka tukee HDCP 2.2:ta tai uudempaa standardia (yleensä HDMI 1 -portti).

• Jos kokoonpanoosi kuuluva laite tai kaapeli ei täytä kaikkia tietyn kuvanlaadun vaatimuksia, Netflix näyttää parhaimman kyseiselle laitteelle, portille tai kaapelille saatavilla olevan kuvanlaadun.

4. Tarkista oikeilla nimikkeillä

Useimmat (mutta eivät kaikki) Netflix-nimikkeet ovat saatavilla teräväpiirtona tai 4K-tarkkuudella. Kirjoita hakukenttään ”HD” tai ”4K” saadaksesi listan nimikkeistä.

• Muistutus: Nimikkeen tietosivu kertoo sen kuvan- ja äänenlaadun, jolla nimike toistetaan laitteellasi. Elokuva voi olla saatavilla 4K-tarkkuudella, mutta jos laitteesi tukee vain 1080p-tarkkuutta, tietosivulla näytetään HD-merkintä 4K-merkinnän sijaan ja nimike toistetaan 1080p-tarkkuudella.

• Tarkista näillä nimikkeillä:

5. Tarkista tilin asetukset

Oletusasetusten pitäisi olla kunnossa, mutta voit tarkistaa asetukset varmistaaksesi, että huonompaa kuvanlaatua ei ole otettu käyttöön. Siirry Toistoasetuksiin ja valitse profiili, jolla haluat katsoa, ja varmista, että Ruutukohtainen datansiirto on asetettu haluamaasi tarkkuuteen:

• 4K: Korkea tai Automaattinen

• 1080P HD: Korkea tai Automaattinen

• 720p HD: Keskitaso, Korkea tai Automaattinen

Huomautus:
Jos verkon suoratoistonopeus vaihtelee, voit kokeilla pakottaa tietyn nopeuden käyttämällä jotain muuta asetusta kuin Automaattista – tämä saattaa auttaa kuvanlaadun kanssa. Jos tämä aiheuttaa puskurointia tai jumittumista, vaihda asetus takaisin Automaattiseen.
Huomautus:
Korkeammalla kuvanlaadulla katsominen käyttää enemmän dataa. Lue Kuinka Netflixin käyttämän datan määrää voi hallita?.

Katsotko tietokoneella tai mobiililaitteella? Sinun pitää ehkä tarkistaa myös muita asioita. Lue lisätietoja laitettasi koskevasta artikkelista: Windows, Mac, Android-puhelin/-tabletti, iPhone/iPad

Jos olet noudattanut näiden ohjeiden kaikkia vaiheita etkä silti saa haluamaasi kuvanlaatua, ota yhteyttä laitteesi valmistajaan.