Netflixin käyttäminen Chromecastilla

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Chromecastilla! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa Netflixin käyttäminen -välilehden ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-kuvalla

Netflixiä voi käyttää monilla Chromecast-malleilla. Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Tuetut alueet
Chromecastit toimivat Netflixin kanssa kaikkialla, missä Netflix on saatavilla, mutta saattavat olla myynnissä vain näillä alueilla.

Navigointi
Chromecastin avulla voit käyttää Netflixiä Android-mobiililaitteilla, Applen mobiililaitteilla (iPad, iPhone ja iPod touch) tai tietokoneen Chrome-selaimella, johon on asennettu Google Cast -laajennus.

Laitteiden yhteensopivuus

• Yhteensopiva iPhone-, iPad- ja iPod touch -mallien kanssa, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 7.0 tai uudempi.

• Yhteensopiva Wi-Fi-verkkoa käyttävien Android-älypuhelinten ja -tablettien kanssa, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.1 tai uudempi.

• Chrome-yhteensopiva Windows-, Mac- ja Chromebook-tietokoneissa

• Versiota 51 vanhemmissa Chrome-selaimissa on oltava Google Cast -laajennus asennettuna

Kaikissa laitteissa pitää olla viimeisimmät päivitykset asennettuna. Voit päivittää Netflix-sovelluksen Android-laitteissa Google Play Storesta ja Applen mobiililaitteissa App Storesta. Google Chrome ‑selain päivittyy automaattisesti.

Kuvatarkkuus
Chromecastit striimaavat Netflixin tv-sarjoja ja elokuvia 1080p-tarkkuudella. HD-symbolilla varustetut nimikkeet näkyvät teräväpiirtotarkkuudella, jos internet-yhteysnopeus on vähintään 5 Mb/s.

Chromecast Ultrat striimaavat Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia 4K-tarkkuudella; Ultra HD -symbolilla varustetut nimikkeet näkyvät UHD-tarkkuudella, jos internet-yhteysnopeus on vähintään 25 Mb/s.

Tekstitykset ja puhe
Chromecastit tukevat tekstityksiä, vaihtoehtoista ääntä (dubbaus, muut kielet) ja 5.1-tilaääntä silloin kun ne ovat saatavilla.

Yleisiä tietoja Chromecasteista on osoitteessa google.com/chromecast.

Lisätietoja ja opastusta Chromecastin käyttöönotossa ja yhdistämisessä televisioon ja/tai langattomaan verkkoon on osoitteessa support.google.com/chromecast.

Kaikki reitittimet eivät ole yhteensopivia Chromecastien kanssa. Katso lisätietoja Googlen tukemien reitittimien luettelosta.

Kun haluat liittää Chromecastin Netflix-tiliisi, varmista, että olet yhdistänyt Chromecastin televisioosi ja langattomaan verkkoon. Seuraa sitten alla olevia ohjeita. Mobiililaitteesi tai tietokoneesi pitää olla samassa langattomassa verkossa Chromecast-laitteen kanssa. Lisätietoja ja opastusta Chromecast-laitteen yhdistämisestä televisioon ja/tai langattomaan verkkoon on sivulla support.google.com/chromecast.

1. Käynnistä Android- tai Apple-mobiililaitteessa oleva Netflix-sovellus tai siirry Chrome-selaimella Netflix-sivustolle.

2. Kun olet kirjautunut sisään, valitse Cast-kuvake Netflixin Cast-kuvake näytön oikeasta ylä- tai alakulmasta.

3. Valitse käytettävissä olevien laitteiden luettelosta Chromecast-mallisi käynnistääksesi Netflix-sovelluksen televisiossa.

4. Valitse katsottava TV-sarja tai elokuva ja paina Toista.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Chromecastit käyttävät Netflix-tilitietoja, jotka on tallennettu Android- tai Apple-mobiililaitteeseen tai Netflixin verkkosivustolle Chrome-selaimessa. Jos haluat katkaista yhteyden Netflix-tiliisi, kirjaudu ulos käyttämälläsi laitteella.

Ohjeet laitteen yhteyden katkaisemisesta Netflix-tiliin löytyvät seuraavista artikkeleista:

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella joillakin Chromecast-malleilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑suoratoiston kanssa ja liitetty Chromecast-laitteeseen HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Chromecastin laitemalleilla:

• Chromecast Ultra

Chromecast Ultralla voi katsella Netflixiä HDR-kuvalla. Striimaukseen HDR-kuvalla tarvitset:

Onko ongelmia? Katso apua kohdasta En saa Netflixiä toimimaan Chromecast-laitteessa.