Netflixin käyttäminen Chromecastin kanssa

Lue lisää Netflixin ominaisuuksista Chromecastin kanssa sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä, toimiiko Netflix laitteessasi, seuraa Netflixin käyttäminen -osion ohjeita.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-kuvalla

Tuetut alueet
Netflixiä voi käyttää tietyillä Chromecast-laitteilla kaikilla alueilla, missä laite ja Netflix-palvelu ovat saatavilla. Lisätietoja Chromecastin käyttöönotossa ja yhdistämisessä televisioon ja langattomaan verkkoon on osoitteessa support.google.com/chromecast.

Navigointi

Chromecastia ja Chromecast Ultraa käyttäessäsi voit ohjata Netflix-kokemustasi Android-mobiililaitteella, Apple-mobiililaitteella tai tietokoneen Chrome-selaimella, johon on asennettu Google Cast -laajennus.

Chromecast Google TV:llä sisältää kaukosäätimen ja tukee Google Assistantin äänikomentoja Netflixin avaamiseksi ja TV-sarjojen tai elokuvien toistamiseksi.

Laitteiden yhteensopivuus

Chromecastin ja Chromecast Ultran voi ottaa käyttöön Google Home -sovelluksella Android-mobiililaitteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä Android 6.0 tai uudempi, tai Apple-mobiililaitteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 13.0 tai uudempi. Kaikissa laitteissa pitää olla viimeisimmät päivitykset asennettuna. Voit päivittää Netflix-sovelluksen Android-laitteissa Google Play Storesta ja Applen mobiililaitteissa App Storesta. Google Chrome ‑selain päivittyy automaattisesti.

Huomautus:
Lue Googlen sivuilta lisätietoja käyttöönotosta tai Chromecast-laitteiden vaatimuksista.

Kuvatarkkuus
Chromecasteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtona nopealla internet-yhteydellä, ja Netflixiä toistetaan parhaalla mahdollisella kuvatarkkuudella.

Tekstitykset ja ääni
Chromecastit tukevat tekstityksiä, vaihtoehtoista ääntä (dubbaus, muut kielet) ja 5.1-tilaääntä silloin, kun ne ovat saatavilla. Chromecast Ultra ja Chromecast Google TV:llä voidaan striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä.

Laitesarja

Kuvatarkkuus

Tekstitys ja ääni

Chromecast

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Chromecast Ultra

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Chromecast Google TV:llä

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Chromecastin tai Chromecast Ultran käyttöönotto

Ennen kuin voit asentaa Netflixin Chromecastiin, sinun täytyy ensin asentaa mobiililaitteeseesi Google Home -sovellus.

Chromecastin tai Chromecast Ultran käyttöönotto Google Home -sovelluksella

Lisätietoja ja opastusta seuraaviin vaiheisiin on sivulla support.google.com/chromecast. Suorita seuraavat toiminnot ennen Netflixin asentamista.

1. Kytke virta Chromecastiin.

2. Lataa Google Home -sovellus.

3. Yhdistä mobiililaite/tabletti samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecastin kanssa.

4. Avaa Google Home -sovellus ja määritä Chromecast uutena laitteena.

Huomautus:
Ota yhteyttä Googlen asiakaspalveluun, jos tarvitset apua Chromecastin tai Google Home -sovelluksen käyttöönotossa. Google ei salli enää Chromecastin määrittämistä tietokoneella.

Asenna Netflix, kun olet määrittänyt Chromecastin tai Chromecast Ultran Google Home -sovelluksessa

Käynnistä laitteen Netflix-sovellus.

1. Kun olet kirjautunut sisään, valitse Cast-kuvake Netflixin Cast-kuvake näytön oikeasta ylä- tai alakulmasta.

2. Valitse käytettävissä olevien laitteiden luettelosta Chromecast-mallisi käynnistääksesi Netflix-sovelluksen televisiossa.

3. Valitse katsottava TV-sarja tai elokuva ja paina Toista.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Chromecastin käyttöönotto Google TV:llä

Yhdistäminen aloitusnäytöstä

Kun haluat yhdistää Chromecastin Google TV:llä Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse aloitusnäytössä Netflix.

2. Valitse Kirjaudu sisään.

3. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

4. Valitse Jatka.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Yhdistä kaukosäätimellä

1. Paina kaukosäätimen Netflix-painiketta.

2. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Kirjaudu sisään.

3. Kirjoita Netflixin sähköpostiosoite ja salasana ja valitse Jatka.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Cast omalla laitteellasi

Käynnistä laitteen Netflix-sovellus.

1. Valitse katsottava TV-sarja tai elokuva ja paina Toista.

2. Valitse Cast Netflixin Cast-kuvake-kuvake ruudun kulmasta.

3. Valitse käytettävissä olevien laitteiden luettelosta Chromecast Google TV:llä.

Huomautus:
Sekä laitteella että Chromecast Google TV:llä on kirjauduttava sisään samalle Netflix-tilille.

Kirjautuminen ulos Chromecastilla tai Chromecast Ultralla

Chromecast ja Chromecast Ultra käyttävät Netflix-tilitietoja, jotka on tallennettu Android- tai Apple-mobiililaitteeseen tai Netflixin verkkosivustolle Chrome-selaimessa. Jos haluat katkaista yhteyden Netflix-tiliisi, kirjaudu ulos käyttämälläsi laitteella.

Ohjeet laitteen yhteyden katkaisemisesta Netflix-tiliin löytyvät seuraavista artikkeleista:

Kirjautuminen ulos Chromecastilla ja Google TV:llä

1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry vasemmalle avataksesi valikon ja valitse sitten Ohjeet.

• Jos Ohjeet-kohtaa ei näy, siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake .

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Jos et löydä Asetukset-kohtaa tai hammasrataskuvaketta:

1. Tee Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella joillakin Chromecast-malleilla. Striimaukseen Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset seuraavat:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑suoratoiston kanssa ja liitetty Chromecast-laitteeseen HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin)

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteesta netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Automaattinen tai Korkea.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Chromecastin laitemalleilla:

• Chromecast Ultra

• Chromecast Google TV:llä

Valikoiduilla Chromecast-laitteilla voi katsella Netflixiä Dolby Vision- ja HDR-kuvalla. Striimaukseen Dolby Vision- tai HDR-kuvalla tarvitset seuraavat:

• Netflix-sopimus, johon sisältyy Ultra HD -striimaus.

• Striimauslaite, joka tukee Netflixiä ja joko Dolby Visionia tai HDR:ää

• Älytelevisio, joka tukee joko Dolby Visionia tai HDR10-kuvaa, ja on liitetty laitteeseen HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 15 Mbit/s

• Striimauslaaduksi on asetettu Korkea.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella HDR-kuvalla seuraavilla Chromecast-laitteilla:

• Chromecast Ultra

• Chromecast Google TV:llä

Onko sinulla ongelmia? Katso apua kohdasta Netflix ei toimi Chromecastissa.