Hvordan setter jeg opp en PIN-kode for foreldrekontroll (parental control)?

Som primær kontoinnehaver har du to valg for å kontrollere hvordan man kan se på innhold i kontoen din:

• Kontonivå (harde kontroller): Angi en 4-sifret PIN-kode som må skrives inn for å spille av serier eller filmer over valgt aldersgrense i alle profiler. PIN-koden sørger for at barnet ikke kan se på innhold med høyere aldersgrense enn den du har valgt.

• Profilnivå (myke kontroller): Angi en aldersgrense for en bestemt profil for å kontrollere hvilke serier og filmer som er tilgjengelige for den aktuelle profilen. Du, som forelder eller foresatt, sørger for at barnet bare bruker den riktige profilen.

Merk:
Denne artikkelen inneholder informasjon om PIN-funksjonen for alle land unntatt Tyskland og Singapore.

Slik angir du en PIN-kode for foreldrekontroll

Følg disse trinnene for å opprette eller oppdatere innstillingene for PIN-koden. Merk at PIN-koder ikke støttes på enheter som er produsert før 2013.

1. Gå til siden for din Konto (Account) i en nettleser.

2. Velg lenken for foreldrekontroll under Innstillinger (Settings).

3. Angi passordet for Netflix-kontoen på skjermen.

4. Oppgi fire tall i PIN-kode-feltet (ingen bokstaver).

5. Angi PIN-kodenivå fra følgende alternativer:

• Små barn

• Eldre barn

• Tenåringer

• Voksne

Merk:
      Se aldersgrenser for landet ditt for definisjoner av PIN-kodenivå.
  6. Velg Lagre.

Situasjoner hvor PIN-kode må oppgis

Hvis du forsøker å spille av aldersbegrenset tittel eller episode, eller hvis aldersgrensen forandrer seg mellom episoder mens du ser på, blir du bedt om å oppgi PIN-koden. Når du har angitt en PIN-kode, vil den være aktiv til du logger ut, bytter profil eller ikke aktivt bruker tjenesten over en tidsperiode.

Når du laster ned titler til en mobil enhet, må du angi PIN-koden hvis innholdet har høyere PIN-kodenivå enn den som er angitt i kontoen din.

• På iOS-enheter må du angi PIN-koden når du laster ned en tittel med PIN-kodebeskyttelse.

• På Android-enheter og i Windows 10-appen kan du laste ned innhold uten å angi PIN-kode, men du må angi koden når du prøver å spille av en tittel med PIN-kodebeskyttelse.

Gjenopprette en glemt PIN-kode

Hvis du blir bedt om å angi PIN-kode når du ønsker å se på din valgte tittel, men har glemt den, klikker du på den blå Har du glemt PIN-koden? lenken.

Hvis du etter å ha klikket på den blå Har du glemt PIN-koden?- lenken ...

deretter ...

havner på innloggingssiden til Netflix

logger du på ved bruk av e-postadressen og passordet, og angir en ny PIN-kode i PIN-feltet på neste skjermbilde.

blir bedt om å oppgi passordet på den samme siden

angir du passordet, og angir en ny PIN-kode i PIN-feltet på neste skjermbilde.

Fjerne en PIN-kode fra kontoen

1. Gå til siden for din Konto (Account) i en nettleser.

2. Velg lenken for foreldrekontroll under Innstillinger (Settings).

3. Angi passordet for Netflix-kontoen på skjermen.

4. Angi aldersgrensenivå til høyeste innstilling, Voksne. Dette lar deg se hvilken som helst tittel uten å skrive inn en PIN-kode.