Je account veilig houden

Wij hebben een aantal belangrijke aanbevelingen samengesteld om je account en persoonlijke gegevens te beveiligen.

Gebruik een uniek wachtwoord voor Netflix en wijzig dit regelmatig

Gebruik voor Netflix niet hetzelfde wachtwoord dat je voor andere websites of apps gebruikt.

Je wachtwoord moet:
  • uniek zijn voor Netflix en niet worden gebruikt voor andere websites of apps;

• uit minstens 8 tekens bestaan;

• een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens en zowel hoofd- als kleine letters bevatten;

• niet eenvoudig te raden zijn, zoals 'wachtwoord', '12345' of je persoonsgegevens (naam, geboortedatum, adres).

Met een wachtwoordmanager kun je eenvoudiger unieke wachtwoorden bijhouden.

Je moet je wachtwoord regelmatig wijzigen. Je kunt het bijwerken op de pagina Account, maar je kunt ook jezelf een e-mail of sms voor het resetten van je wachtwoord sturen.

Andere aanbevolen acties

Verdachte of frauduleuze activiteiten melden

Bij Netflix nemen we fraude zeer serieus. Neem contact met ons op als je verdachte of onbekende afschrijvingen of ongeautoriseerde accountactiviteit opmerkt.

Een telefoonnummer toevoegen aan je account voor wachtwoordherstel

Voeg een telefoonnummer voor herstel toe aan je account zodat je wachtwoord kunt herstellen als je dit bent vergeten. Ga naar Je telefoonnummer instellen om je wachtwoord te kunnen herstellen als je wilt weten hoe je een telefoonnummer toevoegt of bijwerkt.

Uitloggen op apparaten die je niet gebruikt

Wat als je een apparaat niet langer meer gebruikt om Netflix op te kijken? Log uit bij alle accounts en services die je op het apparaat hebt gebruikt, waaronder Netflix.

Als je het apparaat niet meer in bezit hebt, kun je naar Uitloggen op alle apparaten gaan vanaf de pagina Account. Het kan tot een uur duren om uit te loggen op alle apparaten. Vervolgens moet je inloggen op de apparaten die je wilt gebruiken.

Houd rekening met nepberichten en websites (phishing)

Phishing is een poging om jouw persoonlijke gegevens te verkrijgen doordat iemand zich voordoet als een website of bedrijf waarin je op het web vertrouwen hebt.

Phishers gaan tot het uiterste om je account over te nemen of je persoonsgegevens te stelen. Ze kunnen nepwebsites maken die eruitzien als Netflix, maar ook e-mails of sms'jes sturen die er legitiem uitzien en waarin je wordt gevraagd om persoonsgegevens te verstrekken.

Heb je een phishingbericht ontvangen of een phishingwebsite bezocht? Raadpleeg Ik heb een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn.

Houd je computer veilig

Bescherm je computer tegen malware en virussen. Dit zijn tekenen dat je computer mogelijk geïnfecteerd is:

• Ongewoon trage computerprestaties

• Pop-upvensters of advertenties tijdens het streamen

• Onverwacht opnieuw opstarten, crashes of vastlopen

Als je vermoedt dat je computer is geïnfecteerd, kun je dit oplossen met de antimalware-, anti-adware- of antivirussoftware die je computerfabrikant of een vertrouwde IT-professional aanbeveelt.

Netflix onderschrijft geen specifieke software, maar onze ondersteuningsengineers gebruiken succesvol de volgende tools om virussen en malware te verwijderen:

Houd er rekening mee dat er voortdurend nieuwe virussen en malware verschijnen. Welk programma je ook gebruikt, werk dit steeds bij naar de nieuwste softwareversie.

Melden van beveiligingsfouten

Als je denkt dat je een beveiligingsrisico van een Netflix-eigendom of -app hebt ontdekt, verzoeken we je om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen via ons Bug Bounty-programma. Maak dit risico pas openbaar nadat het is opgelost. We stellen je hulp zeer op prijs. We beoordelen alle meldingen en doen ons best om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Raadpleeg voor meer informatie ons volledige beleid voor verantwoordelijke openbaarmaking.

Raadpleeg onze privacyverklaring als je vragen hebt over de privacy van je gegevens.