Je account veilig houden

Wij hebben een aantal belangrijke aanbevelingen samengesteld om je account en persoonsgegevens te beveiligen.

Gebruik een wachtwoord voor Netflix dat je nergens anders gebruikt

Als je dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruikt voor meerdere websites, apps of services en een aanvaller hier toegang toe krijgt, kan hij of zij dit e-mailadres en wachtwoord gebruiken om andere accounts over te nemen die dezelfde combinatie gebruiken.

Je wachtwoord moet:
  • Anders dan wat je gebruikt voor andere websites of apps

• uit minstens 8 tekens bestaan;

• Zowel hoofdletters als kleine letters, getallen en symbolen bevat

• niet eenvoudig te raden zijn, zoals 'wachtwoord', '12345678' of persoonsgegevens (naam, geboortedatum, adres).

Met een wachtwoordmanager kun je eenvoudiger unieke wachtwoorden bijhouden.

Je kunt je wachtwoord bijwerken op de pagina Account , maar je kunt ook jezelf een e-mail of sms voor het resetten van je wachtwoord sturen.

Andere aanbevolen acties

Uitloggen op ongebruikte of onbekende apparaten

Je kunt uitloggen op alle apparaten of specifiek uitloggen op ongebruikte of onbekende apparaten met recente streamingactiviteit via de pagina Toegang en apparaten beheren.

Als je een apparaat wegdoet waarop je altijd Netflix hebt gekeken, log dan uit bij Netflix en accounts of services die je op dat apparaat hebt gebruikt.

Houd rekening met nepberichten en websites (phishing)

Phishing is een poging om jouw persoonsgegevens te verkrijgen doordat iemand zich voordoet als een website of bedrijf waarin je op het web vertrouwen hebt.

Phishers gaan tot het uiterste om je account over te nemen of je persoonsgegevens te stelen. Ze kunnen nepwebsites maken die eruitzien als Netflix, maar ook e-mails of sms'jes sturen die er legitiem uitzien en waarin je wordt gevraagd om persoonsgegevens te verstrekken.

Heb je een phishingbericht ontvangen of een phishingwebsite bezocht? Zie Ik heb een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn.

Verdachte of frauduleuze activiteiten melden

Bij Netflix nemen we fraude zeer serieus. Neem contact met ons op als je verdachte of onbekende afschrijvingen of ongeautoriseerde accountactiviteit opmerkt.

Een telefoonnummer toevoegen aan je account voor wachtwoordherstel

Voeg een telefoonnummer toe aan je account zodat je je wachtwoord kunt herstellen als je dit bent vergeten. Zie Een telefoonnummer toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Houd je computer veilig

Bescherm je computer tegen malware en virussen. Dit zijn tekenen dat je computer mogelijk geïnfecteerd is:

• Ongewoon trage computerprestaties

• Pop-upvensters of advertenties tijdens het streamen

• Onverwacht opnieuw opstarten, crashes of vastlopen

Als je vermoedt dat je computer is geïnfecteerd, kun je dit oplossen met de antimalware-, anti-adware- of antivirussoftware die je computerfabrikant of een vertrouwde IT-professional aanbeveelt.

Netflix onderschrijft geen specifieke software, maar onze ondersteuningsengineers gebruiken succesvol de volgende tools om virussen en malware te verwijderen:

Houd er rekening mee dat er voortdurend nieuwe virussen en malware verschijnen. Welk programma je ook gebruikt, werk dit steeds bij naar de nieuwste softwareversie.

Melden van beveiligingsfouten

Als je denkt dat je een beveiligingsrisico van een Netflix-eigendom of -app hebt ontdekt, verzoeken we je om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen via ons Bug Bounty-programma. Maak dit risico pas openbaar nadat het is opgelost. We stellen je hulp erg op prijs. We beoordelen alle meldingen en doen ons best om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Raadpleeg voor meer informatie ons volledige beleid voor verantwoordelijke openbaarmaking.

Raadpleeg onze privacyverklaring als je vragen hebt over de privacy van je gegevens.