Netflix gebruiken op je Roku TV

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je tv van Roku en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op alle tv's van Roku. Ga voor meer informatie over de merken die Roku tv's aanbieden naar de website van Roku. Netflix-functies op tv's van Roku omvatten:

Ondersteunde regio's
Netflix is wereldwijd beschikbaar. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Als je overweegt om een nieuw apparaat te kopen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je op Netflix bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties in Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (bijvoorbeeld comedy's, drama's en series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken. Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD kijken via een snelle internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht
Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, closed captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio werkt op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan werkt deze functie niet op je apparaat. Je kunt het uiterlijk van ondertiteling en captions op veel apparaten wijzigen. Apparaten waarop dit niet mogelijk is, geven ondertiteling en captions weer in hun standaardopmaak.

Om Netflix te kunnen kijken op je Roku-tv, moet je een Roku-account maken op de Roku-website. Volg de onderstaande stappen voor je Roku-tv nadat je je account hebt gemaakt.

Haier Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende.

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Hisense Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende.

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Insignia Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende.

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Sharp Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende.

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

TCL Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende.

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Haier Roku TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Hisense Roku TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Insignia Roku TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Sharp Roku TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

TCL Roku TV

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de sommige tv's van Insignia, TCL en Sharp Roku. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision en HDR op bepaalde tv's van Roku. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig: