Netflix gebruiken op je tv van Roku

Welkom bij Netflix op je tv van Roku. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op alle tv's van Roku. Ga voor meer informatie over de merken die Roku TV aanbieden naar de website van Roku. Netflix-functies op tv's van Roku omvatten:

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar in diverse landen wereldwijd. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Bekijk ons overzicht van ondersteunde regio's voor details. Als je overweegt om een nieuw apparaat aan te schaffen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de VS en Canada ondersteund.

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling en alternatieve audio:
lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Apparaten die aanpassing niet ondersteunen geven ondertitels en bijschriften weer in hun standaardopmaak of zijn niet ingesteld om ondertitels weer te geven.

Ouderlijk toezicht
Netflix biedt de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen op afzonderlijke profielen.

Je moet eerst een Roku-account aanmaken op de Roku-website voordat je Netflix op Roku TV kunt kijken. Volg de onderstaande stappen voor je Roku TV nadat je account is aangemaakt.

Haier Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende (Next).

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Hisense Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende (Next).

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Insignia Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende (Next).

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Sharp Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende (Next).

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

TCL Roku TV

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres in en selecteer Volgende (Next).

4. Voer je wachtwoord in en selecteer Aanmelden (Sign In).

5. Selecteer Start.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Haier Roku TV

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer het tandwiel-icoontje aan de rechterkant.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Hisense Roku TV

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer het tandwiel-icoontje aan de rechterkant.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Insignia Roku TV

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer het tandwiel-icoontje aan de rechterkant.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Sharp Roku TV

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer het tandwiel-icoontje aan de rechterkant.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

TCL Roku TV

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer het tandwiel-icoontje aan de rechterkant.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de sommige tv's van Insignia, TCL en Sharp Roku Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig: