Netflix gebruiken op je Windows-computer

Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op Windows-computers met een Google Chrome-, Internet Explorer-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- of Opera-browser of de Windows 8- of Windows 10-app. Windows-computers beschikken over de volgende streaming-functies van Netflix:

Navigatie:

Bladeren door rijen met filmposters: op de startpagina van Netflix.com worden rijen met series en films weergegeven waar je door kunt bladeren. Je kunt via de vervolgkeuzelijst Bladeren (Browse) ook door genres bladeren.

Zoeken: zoek rechtsboven op de menubalk van de Netflix-website naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een specifieke serie of film om extra informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in dit gedeelte klikt, word je naar de volledige beschrijvingspagina van die serie of film geleid.

Afspelen: klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van video de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Terug (Back). Als je de schuifbalk of de knop Vorige (Back) niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Ondersteunde regio's:

Netflix ondersteunt streaming op Windows-computers door middel van ondersteunde browsers in alle regio's waar Netflix beschikbaar is.

Resolutie:

Windows-computers ondersteunen streaming tot 4K, afhankelijk van je browser.

• Google Chrome tot 720p

• Internet Explorer tot 1080p

• Microsoft Edge tot 4K*

• Mozilla Firefox tot 720p

• Opera tot 720p

• Windows 8-app tot 1080p

• Windows 10-app tot 4K*

*Voor streaming in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm, de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows Updates vereist. Neem contact op met de fabrikant van je systeem om de specificaties te controleren.

Ondertiteling, alternatieve audio:

Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om een andere taal te selecteren of ondertiteling in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Je kunt Netflix bekijken op je Windows-computer door naar Netflix.com te gaan. Kijken via Netflix.com wordt ondersteund op de volgende browsers: Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Opera. De volledige systeemeisen zijn hier beschikbaar. Volg de onderstaande stappen om je via je browser bij je Netflix-account aan te melden.

Op Netflix.com

1. Ga via je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Je bent nu aangemeld bij je Netflix-account. Veel plezier!

Windows 8-app

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Geef de balk Charms weer door vanaf de rechterkant te vegen of door de muis rechtsboven in het scherm te houden.

3. Selecteer Zoeken (Search).

4. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

5. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

6. Selecteer Installeren (Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

7. Ga terug naar het menu Start.

8. Selecteer de Netflix-app.

9. Selecteer Aanmelden (Sign In).

10. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

11. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

Windows 10-app

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Kies rechtsboven in het scherm de optie Zoeken (Search).

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Gratis/Installeren (Free/Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Aanmelden (Sign In).

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

Op Netflix.com

1. Ga via je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Beweeg in het startscherm van Netflix de cursor over je profielnaam in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Selecteer Afmelden (Sign out).

4. Je bent nu afgemeld bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen afgemeld bij Netflix op je huidige browser. Als je op meer dan een browser bij je Netflix-account bent aangemeld, moet je de stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Windows 8-app

1. Veeg in de Netflix-app vanaf de rechterkant van het scherm om de balk Charms te openen.

2. Selecteer op de balk Charms de optie Instellingen (Settings).

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Windows 10-app

1. Selecteer het pictogram voor Meer opties (More Options) rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out).

3. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op Windows-computers. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• De Microsoft Edge-browser of de Windows 10-app

• Een 4K-beeldscherm (met een HDCP 2.2-verbinding indien er verbinding met een extern beeldscherm wordt gemaakt), de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows-updates

• Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High) of Automatisch (Automatic). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Je kunt Netflix streamen in HDR op je Windows-computer in Microsoft Edge of in de Netflix-app die je kunt downloaden uit de Windows Store.

Om HDR-content te streamen op je Windows-pc, moet je systeem voldoen aan de volgende vereisten:

Bij gebruik van een geïntegreerde Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update is vereist (versie 1703).

• CPU: 7e generatie Core-processor (i3, i5, of i7 7xxx of 7Yxx) of hoger.

• Grafische driver: 22.XX.XX-seriee, versie 4708 of hoger.

Opmerking:
HDR-mogelijkheden moeten door de fabrikant van het apparaat zijn ingeschakeld.

Bij gebruik van een losse NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update is vereist (versie 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- en 1080-kaarten met minimaal 3 GB videogeheugen.

• Grafische driver: 387.68 (23.21.13.8768) of hoger.