Hoe streamt Netflix video's?

Netflix gebruikt het internet om series en films vanaf onze servers aan je te vertonen, maar we kunnen dat niet alleen. Onze content wordt vanaf onze servers via het internet verzonden naar het netwerk van je internetprovider en passeert daarbij veel doorgeefpunten.

Het begint wanneer je op de afspeelknop klikt of tikt.

Eerst moet Netflix bepalen vanaf waar je serie of film moet worden verzonden. Netflix heeft servers overal in de wereld en stuurt je videostream vanaf het dichtstbijzijnde punt. Hoe korter de route, hoe hoger de beeldkwaliteit.

Als je op de afspeelkknop klikt of tikt, gebruikt Netflix de meest efficiënte route om de titel via ons systeem naar je internetprovider te verzenden. Net zoals wanneer je op een snelweg rijdt, probeert Netflix de titel langs verkeer, ongelukken of werkzaamheden onderweg te leiden.

Dat kunnen we niet zonder je hulp.

Als Netflix de titel aflevert bij het netwerk van je internetprovider, moet die naar jouw huis worden verzonden. Als het netwerk traag is of onvoldoende capaciteit heeft, neemt de beeldkwaliteit af.

Als er geen grote blokkades zijn, bezorgt je internetprovider de video op je scherm. De verbinding tussen de internetprovider en je huis, modem of router, het aantal aangesloten apparaten binnen je gezin, en andere activiteiten op je internetverbinding kunnen allemaal van invloed zijn op de kwaliteit van het ontvangen beeld.

Verbindingsproblemen kunnen worden opgelost.

Als een deel van de verbinding tussen Netflix en je scherm overbelast is, is dit van invloed op de beeldkwaliteit. Ook kunnen er allerlei verschillende problemen met streaming optreden. Gelukkig bevat ons Helpcentrum suggesties zodat je deze problemen kunt analyseren en oplossen.

Sommige problemen met de internetverbinding kunnen leiden tot een foutcode. Als er een foutcode optreedt, zoek deze dan op in ons Helpcentrum. Andere verbindingsproblemen hebben geen foutcode, maar zorgen wel voor een slechte beeldkwaliteit. Hieronder staan enkele problemen die kunnen optreden als je internetverbinding zwak of overbelast is.

Als je probleem hier niet wordt vermeld, kun je in ons Helpcentrum zoeken naar het opgetreden probleem.