Netflix hänger sig, svarar inte eller fastnar under laddning

Om Netflix hänger sig eller fastnar under laddning, men resten av enheten fungerar som den ska, betyder det oftast att inaktuell information på enheten måste uppdateras. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan.

Gå till Min enhet hänger sig när jag försöker använda Netflix om din enhet inte fungerar alls.

Blu-ray-spelare

Blu-ray-spelare

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Logga ut från Netflix

1. Öppna skärmen för inaktivering genom att ange följande sekvens med piltangenterna på enhetens fjärrkontroll:

• uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

3. När du har loggat ut så loggar du in och provar Netflix igen.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Tryck på på/av-knappen medan enheten är urkopplad för att ladda ur enheten.

• Om du inte kommer åt på/av-knappen, eller om din enhet inte har en, lämnar du enheten urkopplad i minst 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Sätt på enheten.

5. Prova Netflix igen.

Kontakta enhetens tillverkare

Din enhet har problem med hårdvara eller programvara som bara tillverkaren kan lösa. För att fortsätta titta på Netflix bör du kontakta enhetens tillverkare och be om följande:

• Hjälp att uppgradera till den senaste versionen av den inbyggda programvaran för enheten.

• Hjälp att göra en fabriksåterställning.

Om dessa steg inte låter dig streama igen kanske tillverkaren har andra förslag på hur du kan lösa problemet. Om de inte har några ytterligare felsökningssteg, eller om ytterligare steg inte löser problemet, måste du använda en annan Netflix-klar enhet för att fortsätta streama.

När du försöker spela upp en serie eller film

Logga ut från Netflix

1. Öppna skärmen för inaktivering genom att ange följande sekvens med piltangenterna på enhetens fjärrkontroll:

• uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

3. När du har loggat ut så loggar du in och provar Netflix igen.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Tryck på på/av-knappen medan enheten är urkopplad för att ladda ur enheten.

• Om du inte kommer åt på/av-knappen, eller om din enhet inte har en, lämnar du enheten urkopplad i minst 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Sätt på enheten.

5. Prova Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Datorer

Mac

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du försöker spela upp en serie eller film

Starta om datorn
  1. Stäng av datorn helt och starta om den.

2. Prova Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Windows

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Logga in på Netflix

1. Välj Logga in (Sign In) i det övre högra hörnet på skärmen.

2. Prova Netflix igen när du har loggat in.

När du försöker spela upp en serie eller film

Starta om datorn

1. Stäng av datorn helt och starta om den.

2. Prova Netflix igen.

Rensa Netflix-cookien från din webbläsare

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla ur både modemet och routern och vänta i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken.

4. Koppla in routern och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken.

5. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Spelkonsoler

PlayStation 3

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Kontrollera att ditt nätverk tillåter streaming

Vissa nätverk har begränsad kapacitet och kan vara långsamma, särskilt under tidpunkter då många personer använder nätverket.

• Om du använder ett mobilnätverk eller en satellitanslutning bör du försöka byta till ett annat nätverk om det går.

• Om du använder ett offentligt Wi-Fi-nätverk på en arbetsplats, en skola, ett hotell eller någon annan offentlig plats bör du kontrollera att det går att streama Netflix där. Offentliga nätverk blockerar ofta streamingtjänster.

Kontrollera datum- och tidsinställningarna

Om din enhets datum och tid skiljer sig markant från det aktuella datumet och tiden får du problem med att spela upp serier eller filmer.

På japanska PlayStation-enheter använder du X istället för O för att avbryta valet där O används i felsökningsstegen nedan.
  1. Öppna huvudmenyn och navigera till Inställningar (Settings).

• Om huvudmenyn inte redan visas – håll ner PS-knappen i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Datum- och tidsinställningar (Date and Time Settings).

3. Välj Datum och tid (Date and Time).

4. Välj Ställ in via internet (Set via Internet).

5. Tryck på knappen O för att återvända till skärmen Datum och Tid (Date and time).

6. Välj Ställ in automatiskt (Set Automatically).

7. Välj (On).

8. Prova Netflix igen.

Starta om din PlayStation

1. Koppla ur din PlayStation 3 från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Tryck på av/på-knappen medan din PlayStation 3 är urkopplad för att ladda ur konsolen.

3. Anslut din PlayStation 3 igen.

4. Slå på din PlayStation 3 med på/av-knappen.

5. Prova Netflix igen.

Uppdatera inloggningsinformationen för Netflix

På japanska PlayStation-enheter använder du O istället för X för att bekräfta val.
  1. Börja från hemskärmen på PS3.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS3 i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes).

2. Navigera till avsnittet med tv-/videotjänster (TV/Video Services) och markera Netflix.

3. Tryck på X.

4. Direkt efter att du tryckt på X, tryck ned både Start och Select tills du ser ett meddelande med frågan Vill du återställa dina Netflix-inställningar och omregistrera? (Do you want to reset your Netflix settings and re-register?)

5. Välj Ja (Yes).

6. Ange din e-postadress och ditt lösenord och prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

I detta steg måste din spelkonsol och all hemnätverksutrustning vara urkopplade samtidigt i 30 sekunder innan du kopplar in varje enhet igen, en i taget.

1. Stäng av eller koppla ur din spelkonsol.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på spelkonsolen och försök använda Netflix igen.

När du försöker spela upp en serie eller film

Starta om din PlayStation
  1. Koppla ur din PlayStation 3 från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Tryck på av/på-knappen medan din PlayStation 3 är urkopplad för att ladda ur konsolen.

3. Anslut din PlayStation 3 igen.

4. Slå på din PlayStation 3 med på/av-knappen.

5. Prova Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

PlayStation 4

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Kontrollera att ditt nätverk tillåter streaming

Vissa nätverk har begränsad kapacitet och kan vara långsamma, särskilt under tidpunkter då många personer använder nätverket.

• Om du använder ett mobilnätverk eller en satellitanslutning bör du försöka byta till ett annat nätverk om det går.

• Om du använder ett offentligt Wi-Fi-nätverk på en arbetsplats, en skola, ett hotell eller någon annan offentlig plats bör du kontrollera att det går att streama Netflix där. Offentliga nätverk blockerar ofta streamingtjänster.

Kontrollera datum- och tidsinställningarna

Om din enhets datum och tid skiljer sig markant från det aktuella datumet och tiden får du problem med att spela upp video.

1. Öppna huvudmenyn och navigera till Inställningar (Settings).

1. Om huvudmenyn inte redan visas – håll ner PS-knappen i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Datum och tid (Date and Time).

3. Välj Datum- och tidsinställningar (Date and Time Settings).

4. Välj Ställ in via internet (Set Using Internet).

5. Välj Ställ in automatiskt (Set Automatically) om rutan inte redan markerats.

6. Välj Ställ in nu (Set Now).

7. Prova Netflix igen.

Starta om din PlayStation

1. Koppla ur din PlayStation 4 från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Anslut din PlayStation 4 igen.

3. Slå på din PlayStation 4 med på/av-knappen.

4. Prova Netflix igen.

Avinstallera och installera om Netflix-appen

1. Börja från startskärmen på PS4.

• If you're not already on the home screen, hold the PS button in the middle of the controller, select Close Application, then select OK.

2. Navigera till TV och video (TV & Video) och markera Netflix.

3. Tryck på knappen Alternativ (Options) på handkontrollen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj OK.

Obs!
    Även om du tar bort Netflix-appen kommer Netflix-ikonen fortfarande att visas på hemskärmen på din PS4.
  6. Välj Netflix-ikonen. PlayStation Store öppnas.

7. Välj ikonen Hämta (Download).

8. När Netflix har laddats ned väljer du Start.

9. Logga in på ditt Netflix-konto och försök att streama igen.

• Du kommer att uppmanas att logga in på PlayStation Network (PSN) först.

Starta om ditt hemnätverk

I detta steg måste din spelkonsol och all hemnätverksutrustning vara urkopplade samtidigt i 30 sekunder innan du kopplar in varje enhet igen, en i taget.

1. Stäng av eller koppla ur din spelkonsol.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på spelkonsolen och försök använda Netflix igen.

Det här ska du göra härnäst

Om du följt stegen ovan men fortfarande har problem med att ansluta till Netflix bör du kontakta din internetleverantör. De kan hjälpa dig att avgöra om routern är konfigurerad på rätt sätt för att kunna kommunicera med de andra enheterna i ditt hemnätverk.

När du försöker spela upp en serie eller film

Starta om din PlayStation

1. Koppla ur din PlayStation 4 från strömförsörjningen i minst en minut.

2. Anslut din PlayStation 4 igen.

3. Slå på din PlayStation 4 med på/av-knappen.

4. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

I detta steg måste din spelkonsol och all hemnätverksutrustning vara urkopplade samtidigt i 30 sekunder innan du kopplar in varje enhet igen, en i taget.

1. Stäng av eller koppla ur din spelkonsol.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på spelkonsolen och försök använda Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

PlayStation 5

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Kontrollera att ditt nätverk tillåter streaming

Vissa nätverk har begränsad kapacitet och kan vara långsamma, särskilt under tidpunkter då många personer använder nätverket.

• Om du använder ett mobilnätverk eller en satellitanslutning bör du försöka byta till ett annat nätverk om det går.

• Om du använder ett offentligt Wi-Fi-nätverk på en arbetsplats, en skola, ett hotell eller någon annan offentlig plats bör du kontrollera att det går att streama Netflix där. Offentliga nätverk blockerar ofta streamingtjänster.

Det här ska du göra härnäst

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Xbox 360

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Avinstallera och installera om Netflix-appen

Avinstallera Netflix

1. Starta från Xbox Dashboard.

2. Navigera till Appar (Apps).

3. Välj Mina appar (My Apps).

4. Markera Netflix-appen.

5. Tryck på X-knappen för att visa app-information.

6. Välj Ta bort (Delete).

7. Tryck på Ja (Yes) för att bekräfta.

Installera om Netflix

1. På Xbox 360 Dashboard navigerar du till Appar (Apps).

2. Välj Netflix-panelen för att ladda ned appen.

3. När nedladdningen är klar loggar du in och provar Netflix igen.

Testa din internetanslutning

1. I huvudmenyn i Xbox 360 väljer du Inställningar (Settings).

2. Välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj Trådbundet nätverk (Wired Network) eller Trådlöst nätverk (Wireless Network) beroende på din anslutningsmetod.

5. Välj Testa Xbox LIVE-anslutning (Test Xbox LIVE Connection).

6. Välj Fortsätt (Continue).

• Om ditt anslutningstest lyckas fortsätter du till felsökningsstegen nedan.

• Om ditt anslutningstest misslyckas går du till Microsofts supportsida för Xbox för ytterligare hjälp.

Bekräfta DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar (Settings) och välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj ditt nätverk och välj Konfigurera nätverk (Configure Network).

5. Välj DNS-inställningar (DNS Settings) och välj Automatiskt (Automatic).

6. Stäng av din Xbox och sätt på den igen.

7. Prova Netflix igen.

Om du behöver hjälp med den här inställningen går du till Microsofts supportwebbplats för Xbox 360.

Rensa systemcacheminnet

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Systeminställningar (System Settings).

4. Välj Lagring (Storage).

5. Markera Minnesenhet (Memory Unit), Hårddisk (Hard Drive) eller USB-minne och tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen.

6. Välj Rensa systemcacheminnet (Clear System Cache).

• Kontrollera en annan lagringsenhet om du inte ser alternativet Rensa systemcacheminnet (Clear System Cache).

7. När du uppmanas att bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja (Yes).

8. När du har rensat systemcacheminnet provar du Netflix igen.

När du försöker spela upp en serie eller film

Logga ut från Netflix

1. Öppna skärmen för inaktivering genom att ange följande sekvens med piltangenterna på enhetens fjärrkontroll:

• uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

3. När du har loggat ut så loggar du in och provar Netflix igen.

Testa din internetanslutning

1. I huvudmenyn i Xbox 360 väljer du Inställningar (Settings).

2. Välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj Trådbundet nätverk (Wired Network) eller Trådlöst nätverk (Wireless Network) beroende på din anslutningsmetod.

5. Välj Testa Xbox LIVE-anslutning (Test Xbox LIVE Connection).

6. Välj Fortsätt (Continue).

• Om ditt anslutningstest lyckas fortsätter du till felsökningsstegen nedan.

• Om ditt anslutningstest misslyckas går du till Microsofts supportsida för Xbox för ytterligare hjälp.

Bekräfta DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar (Settings) och välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj ditt nätverk och välj Konfigurera nätverk (Configure Network).

5. Välj DNS-inställningar (DNS Settings) och välj Automatiskt (Automatic).

6. Stäng av din Xbox och sätt på den igen.

7. Prova Netflix igen.

Om du behöver hjälp med den här inställningen går du till Microsofts supportwebbplats för Xbox 360.

Rensa systemcacheminnet

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Systeminställningar (System Settings).

4. Välj Lagring (Storage).

5. Markera Minnesenhet (Memory Unit), Hårddisk (Hard Drive) eller USB-minne och tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen.

6. Välj Rensa systemcacheminnet (Clear System Cache).

• Kontrollera en annan lagringsenhet om du inte ser alternativet Rensa systemcacheminnet (Clear System Cache).

7. När du uppmanas att bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja (Yes).

8. När du har rensat systemcacheminnet provar du Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Xbox One

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Avinstallera Netflix-appen:

1. Starta från Xbox Dashboard.

2. Välj Mina spel och appar (My Games & Apps).

Obs!
    Du kan behöva rulla ner på sidan för att se det här alternativet.
  3. Välj Appar (Apps) från alternativen på vänster sida.

4. Markera Netflix-appen och tryck på knappen Meny (Menu) på handkontrollen.

5. Välj Hantera app (Manage App).

6. Välj Avinstallera alla (Uninstall All).

7. Välj Avinstallera alla (Uninstall All) igen för att bekräfta.

Installera om Netflix-appen:

1. Börja från Hemskärmen (Home) på din Xbox One.

2. Rulla till höger för att öppna Store.

3. Välj Netflix i sektionen Appar (Apps).

Obs!
    Om du inte ser Netflix väljer du Sök alla appar (Search all apps) för att söka efter Netflix.
  4. Välj Installera (Install).

5. När appen har hämtats väljer du Start (Launch) för att logga in och prova Netflix igen.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Alla andra spelkonsoler

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Mobiler och surfplattor

Android

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du startar appen

Starta om din Android-mobil eller Android-surfplatta

1. Stäng av din Android-mobil eller Android-surfplatta genom att hålla ner på/av-knappen.

2. Bekräfta att du vill stänga av enheten.

3. Tryck på på/av-knappen igen för att slå på enheten.

4. Prova Netflix igen när din enhet har startats om.

Prova en annan internetanslutning

Om du har möjlighet kan du ansluta din mobila enhet till en annan åtkomstpunkt för internet för att utesluta potentiella problem med hemnätverkets konfiguration. Några exempel:

• Försök att ansluta till ett annat WiFi-nätverk inom enhetens räckvidd.

• Ta med enheten till en granne eller vän och försök streama där.

• Om du har tillgång till ett mobilt datanätverk på din enhet kan du prova att använda det för att ansluta till Netflix. Vi rekommenderar inte att man streamar över mobilnätverk som en lösning, men det kan ändå vara ett bra sätt att avgöra om det är ett problem med hemnätverkets konfiguration som gör att du inte kan streama på ett tillförlitligt sätt.

Om du kan streama med en annan internetanslutning rekommenderar vi att du pratar med den som installerade hemnätverket för att lösa potentiella problem med nätverkets konfiguration.

När du försöker logga in

Starta om din Android-mobil eller Android-surfplatta

1. Stäng av din Android-mobil eller Android-surfplatta genom att hålla ner på/av-knappen.

2. Bekräfta att du vill stänga av enheten.

3. Tryck på på/av-knappen igen för att slå på enheten.

4. Prova Netflix igen när din enhet har startats om.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla ur både modemet och routern och vänta i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken.

4. Koppla in routern och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken.

5. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Följ de här förslagen om du ansluter via Wi-Fi och ovanstående åtgärder inte hjälper:

• Flytta routern till en annan plats för att signalen ska bli starkare. Du får ofta bättre mottagning i hela hemmet om routern är placerad på en central plats.

• Flytta trådlösa enheter, t.ex. trådlösa telefoner och mikrovågsugnar, längre bort från din router. Trådlösa störningar från sådana enheter kan orsaka problem när man försöker ansluta över Wi-Fi.

• Ställ routern högre upp. En router ovanpå en bokhylla eller ett skrivbord ger dig bättre mottagning än en router som står bakom eller under möbler.

Prova en annan internetanslutning

Om du har möjlighet kan du ansluta din mobila enhet till en annan åtkomstpunkt för internet för att utesluta potentiella problem med hemnätverkets konfiguration. Några exempel:

• Försök att ansluta till ett annat WiFi-nätverk inom enhetens räckvidd.

• Ta med enheten till en granne eller vän och försök streama där.

• Om du har tillgång till ett mobilt datanätverk på din enhet kan du prova att använda det för att ansluta till Netflix. Vi rekommenderar inte att man streamar över mobilnätverk som en lösning, men det kan ändå vara ett bra sätt att avgöra om det är ett problem med hemnätverkets konfiguration som gör att du inte kan streama på ett tillförlitligt sätt.

Om du kan streama med en annan internetanslutning rekommenderar vi att du pratar med den som installerade hemnätverket för att lösa potentiella problem med nätverkets konfiguration.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

iPhone, iPad eller iPod touch

När händer det att Netflix hänger sig eller inte svarar?

När du öppnar appen

Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Håll ner sidoknappen och en av volymknapparna samtidigt tills skjutreglagen visas, och dra sedan det övre reglaget för att stänga av din enhet helt och hållet.

• Om skjutreglagen inte visas håller du ner knappen Sleep/Wake tills det röda skjutreglaget visas, och drar sedan reglaget.

2. Vänta 10 sekunder och tryck sedan på Sleep/Wake-knappen för att slå på din enhet igen.

3. Prova Netflix igen när enheten har startats.

Återställ Netflix-appen

Uppdatera inaktuell Netflix-information som finns lagrad på din iOS-enhet genom att återställa appen.

Obs!
Om du återställer Netflix-appen försvinner alla titlar som du har laddat ner till enheten.
  1. Välj Inställningar (Settings) på Hemskärmen (Home).

2. Rulla nedåt tills du hittar appen Netflix.

3. Välj Netflix.

4. Dra reglaget Återställ (Reset) till läget (On).

• Om du inte ser reglaget Återställ (Reset) fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

5. Tryck på knappen Hem (Home) för att återvända till hemskärmen.

6. Tryck två gånger på knappen Hem (Home) och svep till höger tills du hittar Netflix-appen.

7. Svep Netflix-appen uppåt för att avsluta din session.

8. Tryck på knappen Hem (Home) för att återvända till hemskärmen.

9. Prova Netflix igen.

Installera om Netflix-appen

Obs!
Om du tar bort Netflix-appen tar du även bort alla serier och filmer som du har laddat ner. Du kan behöva ditt Apple-ID och ditt lösenord för att återinstallera appen.
  1. Börja på enhetens startskärm. Tryck och håll ned Netflix-appen tills den skakar.

2. Tryck på X i det övre vänstra hörnet på Netflix-ikonen och tryck sedan på Ta bort (Delete). När ikonen raderats trycker du på Klar (Done) eller på Hemknappen för att skakandet ska upphöra.

3. Öppna App Store och sök efter ”Netflix”.

4. Välj den kostnadsfria Netflix-appen från Netflix, Inc.

5. Installera appen genom att trycka på molnikonen.

6. Prova Netflix igen när appen har installerats.

Ändra eller stäng av begränsningar på din iOS-enhet

iOS 11.0 eller tidigare

1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Välj Allmänt (General).

3. Välj Begränsningar (Restrictions).

Obs!
    Du kommer att tillfrågas om lösenkoden som skapades när begränsningarna aktiverades.
    • Så här ändrar du begränsningar:

1. Välj Webbplatser (Websites) under Tillåtet innehåll (Allowed Content).

• Välj Endast särskilda webbplatser (Specific Websites Only) eller Begränsa innehåll för vuxna (Limit Adult Content).

2. Rulla längst ner i listan och välj Lägg till en webbplats (Add A Website).

3. Skriv in https://secure.netflix.com https://secure.netflix.com tillsammans med en beskrivning (t.ex. Netflix-app).

4. Välj Klar (Done) på tangentbordet.

• Så här stänger du av begränsningar:

1. Välj Avaktivera begränsningar (Disable Restrictions).

2. Ange din lösenkod igen.

4. Prova Netflix igen.

iOS 12.0 eller senare

Obs!
Om du har ställt in funktionen Skärmtid (Screen Time) på ett barns enhet måste du ange lösenkoden innan du ändrar inställningarna.
  1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Välj Skärmtid (Screen Time).

3. Välj Innehålls- och sekretessbegränsningar (Content & Privacy Restrictions).

4. Välj iTunes- och App Store-köp (iTunes & App Store Purchases).

5. Välj Installera appar (Installing Apps).

6. Välj Tillåt (Allow).

7. Prova Netflix igen.

Läs Apples supportartikel Förstå restriktioner om du stöter på några problem under denna process, eller vill veta mer om restriktioner på din iOS-enhet.

Starta om ditt hemnätverk

I detta steg måste din enhet och all hemnätverksutrustning vara urkopplade samtidigt i 30 sekunder innan du kopplar in varje enhet igen, en i taget.

1. Stäng av den mobila enheten.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på enheten och försök använda Netflix igen.

Prova ett annat nätverk

Om du har möjlighet kan du ansluta din iOS-enhet till ett annat nätverk för att utesluta att potentiella problem med hemnätverkets konfiguration ligger bakom problemet. Så här väljer du ett annat trådlöst nätverk:

1. Tryck på knappen Hem (Home) på din enhet.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Wi-Fi.

4. Välj ett annat nätverk och anslut till det.

• Kontakta din internetleverantör för ytterligare hjälp om du inte kan använda en annan internetanslutning.

5. Prova Netflix igen när du är ansluten.

Fortsätt till nästa felsökningssteg om du använde en annan internetanslutning men detta inte löste ditt problem.

Om en annan internetanslutning löste ditt problem, men anslutningen inte är ditt önskade nätverk, rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör för ytterligare hjälp.

Det här ska du göra härnäst

Om du följt stegen ovan men fortfarande har problem med att ansluta till Netflix bör du kontakta din internetleverantör. De kan hjälpa dig att avgöra om routern är konfigurerad på rätt sätt för att kunna kommunicera med de andra enheterna i ditt hemnätverk.

När du försöker spela upp en serie eller film

Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch
  1. Håll ner sidoknappen och en av volymknapparna samtidigt tills skjutreglagen visas, och dra sedan det övre reglaget för att stänga av din enhet helt och hållet.

• Om skjutreglagen inte visas håller du ner knappen Sleep/Wake tills det röda skjutreglaget visas, och drar sedan reglaget.

2. Vänta 10 sekunder och tryck sedan på Sleep/Wake-knappen för att slå på din enhet igen.

3. Prova Netflix igen när enheten har startats.

Vid något annat tillfälle

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Alla andra mobiler och surfplattor

Vi undersöker det här felet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

Digitalboxar och streamingspelare

Amazon Fire TV/Stick