Så här använder du Netflix på iPhone, iPad eller iPod touch

Ta reda på mer om Netflix funktioner på iPhone, iPad och iPod touch, inklusive hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Konfigurera Netflix
Netflix-funktioner
Logga ut från Netflix

Netflix-appen finns tillgänglig på iPhone, iPad och iPod touch med iOS 16 eller senare, och är kompatibel med enheter med iOS 5 eller senare som redan har laddat ner Netflix-appen.

Obs!
På enheter med iOS 5 eller senare går det eventuellt att ladda ner en äldre version av Netflix-appen om appen laddats ner tidigare.

Om du vill ansluta din iPhone, iPad eller iPod touch till ditt Netflix-konto börjar du på hemskärmen och följer sedan stegen nedan.

1. Öppna App Store.

2. Välj Sök (Search).

3. Skriv Netflix i sökfältet och tryck på knappen Sök (Search).

4. Välj Netflix i sökresultaten.

5. Välj Hämta (Get) eller tryck på molnikonen.

6. Tryck på Netflix-ikonen på startskärmen.

7. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

8. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Netflix streamingfunktioner för enheter som stöds inkluderar:

Sök
Hitta serier och filmer genom att söka direkt i Netflix-appen när du använder din iPhone, iPad eller iPod touch.

Undertexter och alternativt ljud
När en serie eller film spelas upp kan du trycka på skärmen för att visa uppspelningsalternativ. Till höger hittar du funktionen för att aktivera undertexter om sådana finns tillgängliga.

Nerladdningar
Ladda ner serier och filmer att titta på när du inte har någon internetanslutning på iOS 9 eller senare.

Videoutsignal
iPhone-, iPad- och iPod touch-modeller ger en videoutsignal via flera kompatibla Apple-specifika anslutningskablar. Mer information finns på Apples supportwebbplats.

Bild-i-bild (iOS 14 krävs)
På vissa iPad- och iPhone-modeller kan du titta på Netflix samtidigt som du använder andra appar. Utförlig information om hur du använder funktionen Bild-i-bild finns på Apples supportwebbplats.

Rumsligt ljud (kräver iOS 14.6 eller senare)
Netflix Premium-abonnemang stöder rumsligt ljud på kompatibla iPad- och iPhone-modeller som använder hörlurarna AirPods Pro och AirPods Max. Utförlig information om hur du använder rumsligt ljud finns på Apples supportwebbplats.

Obs!
Rumsligt ljud stöds när du streamar innehåll. Nerladdade serier och filmer använder stereoljud eller binauralt ljud.

High Dynamic Range (HDR)
Vissa iPhone- och iPad-modeller kan spela upp Netflix i Dolby Vision eller HDR. För att ta reda på om din mobila enhet stöder HDR går du till sektionen nedan.

Obs!
Vissa mobila enheter kanske inte alltid spelar upp i HDR även om HDR-märket visas, till exempel om enheten är försatt i strömsparläge eller använder en mobilanslutning.

Kompatibla modeller och upplösning

iPhone

iPhone-enheter som stöder HDR måste använda den senaste versionen av iOS för att kunna spela upp Netflix i HDR.

Modell

Upplösning

iPhone 4

iPhone 4S

iPhone 5

iPhone 5C

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6S

iPhone 7

iPhone SE (1:a generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

iPhone 6 Plus

iPhone 6S Plus

iPhone 7 Plus

1080p

iPhone 8

iPhone SE (2:a generationen)

iPhone XR

iPhone 11

720p

HDR

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone SE (3:e generationen)

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

1080p

HDR

iPad

iPad-enheter som stöder HDR måste använda den senaste versionen av iPadOS för att kunna spela upp Netflix i HDR.

Modell

Upplösning

iPad 2

iPad mini (1:a generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

iPad (3:e och 4:e generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

1080p (iOS 7 och senare)

iPad (5:e, 6:e, 7:e, 8:e, 9:e och 10:e generationen)

iPad Air (1:a, 3:e och 4:e generationen)

iPad Air 2

iPad mini 2

iPad mini 3

iPad mini 4

iPad mini (5:e och 6:e generationen)

iPad Pro 9.7"

iPad Pro 12.9" (1:a generationen)

1080p

iPad Pro 10.5"

iPad Pro 11" (1:a, 2:a och 3:e generationen)

iPad Pro 12.9" (2:a, 3:e, 4:e, 5:e och 6:e generationen)

1080p

HDR

Obs!
iPad-enheter som använder iPadOS 13 eller senare kan även spela upp Netflix med webbläsaren Safari.

iPod touch

Modell

Upplösning

iPod touch 3:e generationen

iPod touch 4:e generationen

480p (iOS 5 och iOS 6)

iPod touch 5:e generationen

iPod touch 6:e generationen

iPod touch 7:e generationen

480p (iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

Det finns två sätt att logga ut från Netflix på iPhone, iPad och iPod touch:

Logga ut i Netflix-appen

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på Mitt Netflix längst ner till höger.

3. Tryck på Meny längst upp till höger.

4. Tryck på Logga ut och tryck sedan på Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Tvångsavsluta och återställ sedan Netflix-appen

1. Svep uppåt längst ner på skärmen för att visa de appar som körs för tillfället.

• Om din enhet har en Hemknapp (Home) kan du trycka på den snabbt två gånger.

2. Svep åt vänster eller höger tills du ser Netflix-appen.

3. Dra förhandsvisningen av Netflix-appen uppåt om du vill avsluta appen.

• I iOS 6 håller du fingret på appens ikon tills ett rött märke med en linje genom visas. Tryck sedan på märket för att stänga appen.

4. Tryck på Hemknappen (Home) för att återvända till hemskärmen.

5. Välj Inställningar (Settings).

6. Rulla nedåt tills du hittar Netflix-appen.

7. Välj Netflix.

8. Dra reglaget Återställ (Reset) till läget (On).

Obs!
    Om du återställer Netflix-appen kommer alla titlar du har laddat ner via appen att tas bort.
  9. Tryck på Hemknappen (Home) för att återvända till hemskärmen.

10. Välj Netflix.

11. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.