Så här använder du Netflix på iPhone, iPad eller iPod touch

Ta reda på mer om Netflix funktioner på iPhone, iPad och iPod touch, inklusive hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix

Netflix streamingfunktioner för enheter som stöds inkluderar:

Sök
Hitta serier och filmer genom att söka direkt i Netflix-appen när du använder din iPhone, iPad eller iPod touch.

Undertexter och alternativt ljud
När en serie eller film spelas upp kan du trycka på skärmen för att visa uppspelningsalternativ. Till höger hittar du funktionen för att aktivera undertexter om sådana finns tillgängliga.

Nerladdningar
Ladda ner titlar att titta på när du inte har någon internetanslutning på iOS 9.0 eller senare.

Videoutsignal
iPhone-, iPad- och iPod touch-modeller ger en videoutsignal via flera kompatibla Apple-specifika anslutningskablar. Mer information finns på Apples supportwebbplats.

Bild-i-bild (iOS 14 krävs)
På vissa iPad- och iPhone-modeller kan du titta på Netflix samtidigt som du använder andra appar. Utförlig information om hur du använder funktionen Bild-i-bild finns på Apples supportwebbplats.

HDR

Netflix finns tillgängligt i HDR på utvalda enheter. Läs igenom avsnittet om kompatibla modeller för att se om HDR fungerar på din enhet. Se vår artikel om HDR10 och Dolby Vision för mer information.

Obs!
Enheterna måste ha den senaste versionen av iOS för uppspelning i Dolby Vision för att fungera normalt.

Kompatibla modeller och upplösning

iPhone

Modell

Upplösning

iPhone 4

iPhone 4S

iPhone 5

iPhone 5C

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6S

iPhone 7

iPhone SE (1:a generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

iPhone 6 Plus

iPhone 6S Plus

iPhone 7 Plus

1080p

iPhone 8

iPhone SE (2:a generationen)

iPhone XR

iPhone 11

720p

HDR

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

1080p

HDR

iPad

Modell

Upplösning

iPad (1:a generationen)

480p (iOS 5)

iPad 2

iPad mini (1:a generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

iPad (3:e och 4:e generationen)

480p (iOS 5 och iOS 6)

1080p (iOS 7 och senare)

iPad (5:e, 6:e, 7:e och 8:e generationen)

iPad Air (1:a, 3:e och 4:e generationen)

iPad Air 2

iPad mini 2

iPad mini 3

iPad mini 4

iPad mini (5:e generationen)

iPad Pro 9.7"

iPad Pro 12.9" (1:a generationen)

1080p

iPad Pro 10.5"

iPad Pro 11" (1:a och 2:a generationen)

iPad Pro 12.9" (2:a, 3:e och 4:e generationen)

1080p

HDR

Obs!
För iPad-enheter som kör iPadOS 13.0 eller senare stöds videouppspelning med webbläsaren Safari.

iPod touch

Modell

Upplösning

iPod touch 3:e generationen

iPod touch 4:e generationen

480p (iOS 5 och iOS 6)

iPod touch 5:e generationen

iPod touch 6:e generationen

iPod touch 7:e generationen

480p (iOS 6)

720p (iOS 7 och senare)

Netflix-appen finns tillgänglig på modeller av iPhone, iPad och iPod touch med iOS 13 eller senare, och är kompatibel med enheter med iOS 5.0 eller senare som redan har laddat ner Netflix-appen. Instruktioner för hur man hittar iOS-versionen på en Apple-enhet finns att läsa på Apples supportwebbplats.

Obs!
På enheter som kör iOS 5.0 eller senare går det eventuellt att ladda ner en äldre version av Netflix-appen om appen laddats ner tidigare. Ytterligare instruktioner finns på Apples supportwebbplats.

Om du vill ansluta din iPhone, iPad eller iPod touch till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

1. Öppna App Store.

2. Välj Sök (Search).

3. Skriv Netflix i sökfältet och tryck på knappen Sök (Search).

4. Välj Netflix i sökresultaten.

5. Välj Hämta (Get) eller tryck på molnikonen.

6. Tryck på Netflix-ikonen på startskärmen.

7. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

8. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Det finns två sätt att logga ut från Netflix på iPhone, iPad och iPod touch:

Logga ut i Netflix-appen

1. Tryck på Profiler profiler längst upp till höger.

• Om du inte ser profilikonen kan du trycka på Mer längst ner till höger.

2. Tryck på Logga ut (Sign Out).

3. Tryck på Ja (Yes) för att bekräfta.

Tvångsavsluta och återställ sedan Netflix-appen

1. Svep uppåt längst ner på skärmen för att visa de appar som körs för tillfället.

• Om din enhet har en Hemknapp (Home) kan du trycka på den snabbt två gånger.

2. Svep åt vänster eller höger tills du ser Netflix-appen.

3. Dra förhandsvisningen av Netflix-appen uppåt om du vill avsluta appen.

• I iOS 6 håller du fingret på appens ikon tills ett rött märke med en linje genom visas. Tryck sedan på märket för att stänga appen.

4. Tryck på Hemknappen (Home) för att återvända till hemskärmen.

5. Välj Inställningar (Settings).

6. Rulla nedåt tills du hittar Netflix-appen.

7. Välj Netflix.

8. Dra reglaget Återställ (Reset) till läget (On).

Obs!
    Om du återställer Netflix-appen kommer alla titlar du har laddat ner via appen att tas bort.
  9. Tryck på Hemknappen (Home) för att återvända till hemskärmen.

10. Välj Netflix.

11. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.