Använda Netflix på din Dish-mottagare

Välkommen till Netflix på din Dish-mottagare! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner

Netflix är tillgängligt på vissa Dish-mottagare. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och tv-serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte, finns det inte stöd för denna funktion på din enhet. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Att tänka på för satellitanvändare:
Om du faktureras för satellittjänster genom Dish använder Netflix data som räknas mot din månadskvot. Information om hur du kontrollerar hur mycket data Netflix använder finns i den här artikeln.

Modell Regioner som stöds Upplösning Ljud och undertexter
Hopper med Sling (XiP913) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
Joey (XiP110) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
Super Joey (XiP112) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
Joey 2.0 (XiP110CR) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
Wireless Joey (XiP110W) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
Hopper 3 (ZiP1018) USA 4K Undertexter, alternativt ljud
Wally (211HEVC) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud
4K Joey (ZiP110) USA 4K Undertexter, alternativt ljud
Joey 3 (ZIP110HEVC) USA 1080p Undertexter, alternativt ljud

Konfigurera Netflix

Om du vill ansluta din Dish-mottagare till ditt Netflix-konto börjar du på Hemskärmen (Home) och väljer sedan bland alternativen nedan.

Anslut från Menyn

1. Tryck på knappen Meny (Menu) på fjärrkontrollen.
  2. Välj Appar (Apps).
  3. Leta reda på Netflix-appen.
  4. Markera Netflix och välj OK.
  5. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Anslut från Appar

1. Tryck på den blå knappen på fjärrkontrollen för att komma åt Appar (Apps).
  2. Leta reda på Netflix-appen.
  3. Markera Netflix och välj OK.
  4. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Anslut från kanal 370

1. Använd fjärrkontrollen och välj kanal 370.
  2. Välj OK för att starta Netflix-appen.
  3. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Logga ut från Netflix

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Avsluta och logga ut från Netflix

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Logga ut (Sign out).
  5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.
  6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Avsluta Netflix utan att logga ut

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Avsluta (Exit).
  5. Välj OK.

Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Dish-mottagare. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din mottagare via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).
  • Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på www.netflix.com/ChangePlan.
  • En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.
  • En streamingkvalitet inställd på Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Dish-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Hopper 3 (ZiP1018)
  • 4K Joey (ZiP110)