Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord

Ändra ditt lösenord

Om du kan ditt lösenord och kan logga in på Netflix för att ändra det går du till netflix.com/password. Du kan även gå till din kontosida och välja Ändra lösenord (Change password) med alla profiler utom barnprofiler.

Återställa ditt lösenord

Om det inte kan logga in på Netflix eller om du har glömt lösenordet måste du återställa det via e-post eller sms (om du redan har lagt till ett telefonnummer för kontot).

Om du har glömt e-postadressen eller telefonnumret som du registrerade dig med är det möjligt att du kan använda din betalningsinformation för att återställa kontot.

Återställ lösenord via e-post

1. Gå till netflix.com/loginhelp.

2. Välj E-post (Email).

3. Ange din e-postadress och tryck eller klicka på Skicka e-postmeddelande till mig (Email Me).

4. Invänta ett e-postmeddelande från Netflix om att återställa ditt lösenord. Det ska komma inom några minuter.

5. Tryck eller klicka på länken i e-postmeddelandet för att loggas in på Netflix automatiskt.

6. När du har loggat in uppmanas du att skapa ett nytt lösenord. Ditt nya lösenord får inte vara samma som det gamla.

Länken är inte längre giltig

• Länken i e-postmeddelandet upphör att gälla efter 24 timmar. Om länken har upphört att gälla kan du skicka ett nytt e-postmeddelande till dig själv från netflix.com/loginhelp.

Jag fick inget e-postmeddelande

1. Kontrollera andra mappar, som skräppost och reklammeddelanden samt e-postfilter som du har ställt in.

2. Om du inte hittar e-postmeddelandet för lösenordsåterställning i dina mappar kan du prova att lägga till info@account.netflix.com i din kontaktlista. Sedan skickar du ett e-postmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv igen.

3. Om du fortfarande inte har fått e-postmeddelandet för lösenordsåterställning kan det bero på en fördröjning hos din e-postleverantör. Vänta fem timmar och kontrollera din inkorg igen.

Länken fungerar inte

1. Ta bort alla e-postmeddelanden för lösenordsåterställning från Netflix som finns i din inkorg.

2. Gå till netflix.com/clearcookies när du har tagit bort e-postmeddelandena. Du loggas då ut och tas tillbaka till startsidan.

3. Gå till netflix.com/loginhelp.

4. Välj E-post (Email).

5. Ange din e-postadress och tryck eller klicka på Skicka e-post till mig (Email Me).

6. Öppna din e-post igen och följ anvisningarna i det nya e-postmeddelandet för lösenordsåterställning från Netflix.

Om problemet kvarstår kan du prova att återställa lösenordet från en annan dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Det här lösenordet är osäkert eller för vanligt

Om du får meddelandet Det här lösenordet är osäkert eller för vanligt när du återställer eller ändrar lösenordet innebär det att lösenordet du valt finns på en lista över osäkra eller vanliga lösenord som vi av säkerhetsskäl inte tillåter. Du måste då välja ett annat.

Återställ ditt lösenord via textmeddelande (sms)

1. Gå till netflix.com/loginhelp.

2. Välj Textmeddelande (sms) (Text Message (SMS)).

3. Ange telefonnumret som hör ihop med ditt konto.

4. Tryck eller klicka på Skicka sms (Text Me).

5. Du kommer nu att få en bekräftelsekod via textmeddelande. Ange koden för att återställa ditt lösenord. Koden upphör att gälla efter 20 minuter.

6. När du har angett koden uppmanas du att skapa ett nytt lösenord. Ditt nya lösenord får inte vara samma som det gamla.

Inget telefonnummer är kopplat till kontot
Om du inte har lagt till något telefonnummer på ditt konto måste du återställa ditt lösenord via e-post. När du har loggat in kan du när som helst lägga till ett telefonnummer genom att gå till din kontosida och välja Lägg till telefonnummer. Om telefonnumret på ditt konto inte längre stämmer går du till din kontosida och väljer Ändra telefonnummer (Change phone number).

Återställa ditt konto med hjälp av din faktureringsinformation

Om du betalar för Netflix med ett kredit- eller bankkort:

1. Du behöver numret på ditt kredit- eller bankkort.

2. Gå till netflix.com/loginhelp.

3. Välj Jag har glömt min e-postadress/mitt telefonnummer (I don't remember my email or phone).

• Om du inte ser detta alternativ går det inte återställa med hjälp av faktureringsinformation i din region. Kontakta oss om du vill ha hjälp.

4. Ange för- och efternamnet som hör till kontot, samt numret på det kredit- eller bankkort som används för kontot.

5. Välj Hitta konto (Find Account).

6. Om vi kan hitta ditt konto med hjälp av den informationen skickar vi ett e-postmeddelande för återställning av lösenord till e-postadressen som är kopplad till kontot.

Om du faktureras via en tredje part och inte kan logga in:

Om du betalar för Netflix via en tredje part, eller om ditt abonnemang ingår i ett paket, kan du hitta rätt artikel genom att söka i vårt hjälpcenter efter den tredje partens namn. Följ sedan anvisningarna i avsnittet ”Jag har problem med att logga in på Netflix” (I'm having trouble signing in to Netflix).

Kontakta oss för att få hjälp om du inte använder ett bank- eller kreditkort för att betala för Netflix.