Använda Netflix på din Roku TV

Välkommen till Netflix på din Roku TV! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix finns tillgängligt på alla Roku TV-enheter. Besök Rokus webbplats om du vill veta vilka varumärken som erbjuder Roku TV. Netflix-funktioner på Roku TV-enheter omfattar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Det kan dock hända att vissa äldre enheter endast fungerar i det land där de köptes. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Enheter som inte stöder anpassning visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Innan du kan titta på Netflix på din Roku TV måste du skapa ett Roku-konto på Rokus webbplats. När du har skapat kontot följer du instruktionerna för din Roku TV nedan.

Haier Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Hisense Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Insignia Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Sharp Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

TCL Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Haier Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Hisense Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Insignia Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Sharp Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

TCL Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Roku TV-enheter från Insignia, TCL och Sharp. För att streama i Ultra HD behöver du:

Netflix är tillgängligt i HDR på utvalda Roku TV-apparater. För att streama i HDR behöver du: