Så här använder du Netflix på din Roku TV

Använd den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din Roku TV, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix finns tillgängligt på alla Roku TV-enheter. Besök Rokus webbplats om du vill veta vilka varumärken som erbjuder Roku TV. Netflix-funktioner på Roku TV-enheter omfattar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över. De flesta enheter fungerar överallt där Netflix finns tillgängligt, men vissa äldre enheter fungerar bara i landet där de köptes. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (t.ex. komedi, drama, serier) som vi visar utifrån vad du har tittat på tidigare. På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My List) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds.

Föräldrakontroller
Du kan ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du sätter på undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud), som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om 5.1-ljud stöds av din enhet går du till valfri originaltitel från Netflix och kontrollerar om alternativet 5.1-ljud finns. Om alternativet inte finns fungerar funktionen inte på din enhet. Du kan ändra utseendet för undertexter och dold text på många enheter. Enheter som inte stöder anpassning kommer att visa undertexter och dold text med standardutseende.

För att titta på Netflix på din Roku TV måste du först skapa ett Roku-konto på Rokus webbplats. När du har skapat kontot följer du instruktionerna för din Roku TV nedan.

Haier Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Hisense Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Insignia Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Sharp Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

TCL Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Haier Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj Inställningar på höger sida.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Hisense Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj Inställningar på höger sida.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

Insignia Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj Inställningar på höger sida.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

Sharp Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj Inställningar på höger sida.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

TCL Roku TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj Inställningar på höger sida.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Roku TV-enheter från Insignia, TCL och Sharp. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision och HDR på utvalda Roku TV-apparater. För att streama i Dolby Vision eller HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).