Använda Netflix på din Comcast XFINITY X1-digitalbox

Välkommen till Netflix på din Comcast XFINITY X1-digitalbox! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner

Netflix är tillgängligt på vissa Comcast XFINITY X1-digitalboxar. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och tv-serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte, finns det inte stöd för denna funktion på din enhet. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Tyst inloggning(Silent Sign-In – SSI):
Vissa X1-digitalboxar stöder tyst inloggning, en teknik som möjliggör automatisk inloggning. Netflix-kunder som faktureras via Comcast/Xfinity kommer automatiskt att loggas in på sina Netflix-konton på sina nya digitalboxar, ytterligare digitalboxar eller ersättningsdigitalboxar, om X1-boxen är SSI-aktiverad.

Enhetsserier Regioner som stöds Upplösning Ljud och undertexter
Cisco G8 - CS011AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Arris XG1v2 - MX011AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace XG2v2 - PX022AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace Xi3v2 - PX032AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Sam XG2v2 - SX022AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Arris XG1v3 - AX013AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace XG1v3 - PX013AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Cisco XiD - CXD01AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace Xi5 - PX051AE (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace XiD - PXD01AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Pace XG1v1 - PX001AN (X1) USA 1080p 5.1, undertexter, alternativt ljud
Arris XG1v4 (X1) USA 4K 5.1, undertexter, alternativt ljud

Konfigurera Netflix

Om du vill ansluta din Comcast XFINITY X1-digitalbox till ditt Netflix-konto börjar du på Hemskärmen (Home) och väljer sedan bland alternativen nedan.

Anslut från Appmenyn

• Tryck på knappen XFINITY på fjärrkontrollen.
    • Bläddra till och klicka på Appar (Apps).
    • Leta reda på Netflix-appen och tryck på OK.
    • I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Logga ut från Netflix

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Avsluta och logga ut från Netflix

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Last på din fjärrkontroll.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Logga ut (Sign out).
  5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.
  6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Avsluta Netflix utan att logga ut

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Last på din fjärrkontroll.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Avsluta (Exit).
  5. Välj OK.

Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Comcast Xfinity X1-digitalboxar. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din mottagare via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).
  • Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på www.netflix.com/ChangePlan.
  • En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.
  • Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande X1-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Arris XG1v4 (X1)