Sådan får du den bedste videokvalitet

Sørg for, at du ser Netflix i den højest mulige kvalitet, uanset om det er i HD, 4K Ultra HD eller HDR.

Du bør automatisk få den bedste kvalitet, men hvis det ikke ser så godt ud, som du forventer, kan denne artikel måske hjælpe.

Hvis du vil ændre billedkvaliteten på dine downloadede titler, kan du læse Sådan ændrer du billedkvaliteten for en downloadet titel.

Følg nedenstående trin. Hvis du foretager ændringer, skal du stoppe og kontrollere, om det gjorde en forskel, før du går videre.

Alle Netflix-serier og -film har en oplysningsside med titlens beskrivelse, aldersgrænse og meget mere. Desuden har siden også billedkvalitetsetiketter, der viser den kvalitet, en titel afspilles med på den enhed, du bruger.

Opløsning (billeddetaljer)

4K: Den højeste opløsning tilgængelig på Netflix i øjeblikket. Den kaldes også Ultra HD eller 4K Ultra HD.

HD: Kan være enten fuld HD (1080p) eller HD (720p).

Dynamikområde (kontrast og farvemætning)

eller (Atmos)
Dolby Vision: Et HDR-system udviklet af Dolby Laboratories.

HDR: Endnu et system til højt dynamikområde, også kendt som HDR10 eller HDR10+.

På de fleste tv'er viser Netflix viser altid en opløsningsetiket, og hvis HD er en mulighed, vises der også en etiket for det HD-system, som titlen afspilles med på tv'et.

På nogle tv'er og andre enheder vil du kun se én billedkvalitetsetiket, selvom mere end én mulighed understøttes. Hvis titlen og enheden understøtter HDR, vises dette på etiketten. Hvis en titel f.eks. afspilles i 4K og også understøtter Dolby Vision på en enhed, vises kun Dolby Vision-etiketten .

Se efter 4K- og HD-etiketter for at kontrollere opløsningen, og Dolby Vision- og HDR-etiketter for at kontrollere et højt dynamikområde. I trin 5 nedenfor vises titler, der kan bruges til at kontrollere det.

Bemærk:Nogle mobilenheder streamer ikke altid i HDR, selvom der bliver vist en HDR-etiket. Det kan f.eks. ske, hvis enheden er i strømbesparende tilstand eller bruger en mobildataforbindelse.

Kontrollér, hvilket abonnement du har, og se, om det understøtter den kvalitet, du vil have.

Bemærk:Hvis du ser med på en enhed, der kan spille i en bedre kvalitet, end dit abonnement tillader, inviterer vi dig muligvis til at opgradere dit abonnement for at få det fulde udbytte af dit udstyr.

Netflix tilpasser sig hastigheden på din internetforbindelse for at sikre, at du kan blive ved med at se med. Der streames muligvis i en lavere kvalitet på langsomme eller ustabile internetforbindelser.

Bemærk:Nogle gange kan en titel starte med en lavere opløsning og derefter skifte til en højere opløsning efter kort tid.

Følg nedenstående trin for at kontrollere din enheds internethastighed.

1. Åbn Netflix-appen, og vælg derefter en profil.

2. Gå til Netflix' startskærm, og åbn menuen i venstre side.

3. Nederst skal du vælge Få hjælp > Kontrollér dit netværk.

Sørg for, at hastigheden for din enhed er i overensstemmelse med Netflix' anbefalinger til internetforbindelseshastighed for den opløsning, du ønsker.

1. Åbn Netflix-appen.

2. Tryk på Mit Netflix nederst til højre.

3. Tryk på Menu øverst til højre.

4. Tryk på App-indstillinger.

5. Rul ned, og tryk på Test internethastighed.

6. Når testen er gennemført, skal du sørge for, at netværkshastigheden opfylder Netflix' anbefalinger til internetforbindelsens hastighed.

Hvis du får en fejlmeddelelse, eller siden ikke indlæses, betyder det, at din enhed ikke har forbindelse til internettet. Undersøg, om der er en fejl med dit hjemmenetværk eller din mobilenheds internetforbindelse.

Gå til fast.com i din webbrowser, og afvent testen af forbindelsen.

Sørg for, at den hastighed, der bliver vist i din browser, opfylder Netflix' anbefalinger til internetforbindelsens hastighed for den ønskede opløsning.

For at få den bedste kvalitet, der er tilgængelig for dit abonnement, skal alle de enheder, du bruger, understøtte den. Hvis du har et Premium-abonnement og prøver at se med på et tv med en streamingstick og en lydmodtager, skal alle tre enheder understøtte 4K for at afspille i 4K eller HDR for at afspille i HDR.

• Du bør også kontrollere, at alle enheder kører den nyeste software eller firmware, og at deres billedopløsningsindstillinger er lig med eller større end den kvalitet, du ønsker.

• Dine videokabler og de porte, de er tilsluttet, skal også understøtte din abonnementskvalitet. Til Premium-abonnementet skal du bruge Premium High Speed HDMI-kabel eller High Speed Ultra HDMI-kabel. (Er du ikke sikker på, hvilken type kabel du har? Det er ofte trykt på kablet eller kabelenderne.)

• Ved 4K eller HDR skal du sørge for, at enheder og kabler er tilsluttet en HDMI-port, der understøtter HDCP 2.2 eller nyere (normalt HDMI 1-porten).

• Hvis en enhed eller et kabel i din opsætning ikke opfylder alle krav til en bestemt kvalitet, afspiller Netflix i den højeste kvalitet, der er tilgængelig for pågældende enhed, port eller kabel.

Tv'er og tv-streamingenheder

Du kan slå HDR til eller fra i Netflix-appen på HDR-kompatible enheder:

1. Åbn Netflix-appen, og vælg en profil.

2. Gå til Netflix' startskærm, og åbn menuen i venstre side.

3. Nederst skal du vælge Få hjælp > Video.

4. Vælg HDR til eller HDR fra.

5. Begynd at se Netflix igen.

Bemærk:Nogle enheder har HDR slået fra som standard.

De fleste (men ikke alle) Netflix-titler er tilgængelige i HD eller 4K. Søg efter "HD" eller "4K" for at se lister med titler.

• Påmindelse: Oplysningssiden for en titel viser titlens video- og lydkvalitet, som den afspilles på din enhed. En film kan være tilgængelig i 4K, men hvis din enhed kun er 1080p, viser oplysningerne HD og ikke 4K, og titlen afspilles i 1080p.

• Titler, der kan testes med:

Selvom du ikke kan vælge indstillinger for opløsning, er der visse kontoindstillinger, som påvirker afspilningskvaliteten. Standardindstillingerne burde være i orden, men du kan kontrollere dem for at sikre, at de ikke er indstillet til en lavere kvalitet. Gå til Afspilningsindstillinger i en webbrowser for den profil, du gerne vil se med, og sørg for, at dataforbrug pr. skærm er indstillet til den ønskede kvalitet:

• 4K: Høj eller Auto

• 1080P HD: Høj eller Auto

• 720p HD: Medium, Høj eller Auto

Bemærk:For netværk med varierende streaminghastigheder kan brug af en anden indstilling end Auto fremtvinge en bestemt hastighed – hvilket kan hjælpe på videokvaliteten. Hvis det forårsager bufferindlæsning eller frysning, skal du ændre indstillingen tilbage til Auto.

Bemærk:Streaming i en højere billedkvalitet bruger mere data og muligvis mere energi. Se Sådan kontrollerer du, hvor meget data Netflix bruger.

Ser du med på en computer eller en mobilenhed? Du skal muligvis kontrollere et par ting mere. Se artiklen for din enhed for flere oplysninger: Windows, Mac, Android-telefon/-tablet, iPhone/iPad

Hvis du har udført alle disse trin og stadig ikke får den videokvalitet, du mener, du burde få, skal du kontakte producenten af din enhed.