Netflixin käyttäminen Samsungin televisiolla tai Blu-ray-soittimella

Tässä artikkelissa on tietoa Samsung-television, projektorin, -Blu-ray-soittimen tai kotiteatterijärjestelmän Netflix-ominaisuuksista, kuten palveluun rekisteröitymisestä ja tililtä ulos kirjautumisesta. Jos et tiedä, toimiiko Netflix laitteessasi, noudata kohdassa Netflixin käyttäminen annettuja ohjeita.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-kuvalla

Netflixiä voi käyttää monilla Samsungin laitteilla.

Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Tuetut alueet

Netflix on saatavana maailmanlaajuisesti. Useimmat Netflix-laitteet toimivat maasta riippumatta. Jotkin vanhemmat laitteet saattavat kuitenkin toimia vain siinä maassa, josta ne on hankittu. Jos harkitset uuden laitteen ostoa, tarkista valmistajalta, tukeeko laite Netflixiä omalla alueellasi.

Vanhemmissa laitteissa saattaa näkyä kehote, jossa sinua pyydetään siirtymään sivulle netflix.com/activate ja määrittämään laitteesi. Nämä laitteet tukevat Netflixiä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Navigointi

Useimmilla laitteilla sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeillä on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa, kuten komediat, draamat jne. sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei kategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voi selata Omaa listaa, jonka voi luoda Netflixin verkkosivustolla.

Kuvatarkkuus

Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtona nopealla internet-yhteydellä, ja Netflixiä toistetaan parhaalla mahdollisella kuvatarkkuudella.

Lapsilukko

Voit asettaa lapsilukon yksittäisille Netflix-profiileille.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni

Näin otat käyttöön monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa saatavilla olevat tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoisen äänen (mukaan lukien 5.1-tilaääni). Jos haluat tarkistaa, toimiiko 5.1-tilaääni laitteellasi, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäisohjelmaan ja katso, onko vaihtoehtona 5.1-tilaääni. Jos ei ole, ominaisuus ei toimi laitteellasi. Voit mukauttaa tekstitysten ja kuulovammaistekstitysten ulkoasua monissa laitteissa. Laitteet, jotka eivät tue mukauttamista, näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan.

Joillakin laitteilla, kuten seuraavassa luetelluilla malleilla, voi myös striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä.

• Samsung Ultra HD -televisiot ( 2019 or newer models)

Kun haluat yhdistää Samsungin television, projektorin, Blu-ray-soittimen tai kotiteatterijärjestelmän Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja valitse alla olevista vaihtoehdoista laitettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Jos näytöllä on Netflix-sovellus:

1. Valitse aloitusnäytössä Netflix.

2. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi netissä.

3. Jos näkyviin tulee aktivointikoodi, syötä se sivulla netflix.com/activate. Jos et näe aktivointikoodia, kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.

• Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä.

Jos näytöllä on vaihtoehto Internet @TV:

1. Valitse Internet @TV aloitusnäytöltä (Home) tai paina kaukosäätimen Internet @TV -painiketta.

2. Valitse Netflix.

3. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi netissä.

4. Näkyviin tulee koodi. Anna tämä aktivointikoodi osoitteessa netflix.com/activate.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.

• Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä.

Jos näytöllä on vaihtoehto Internet:

1. Valitse aloitusnäytössä (Home screen) Internet, niin esiin avautuu Smart Hub -näyttö.

2. Valitse Netflix.

3. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi netissä.

4. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

5. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.

• Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä.

Jos kaukosäätimessä on Netflix-painike:

1. Paina kaukosäätimen Netflix-painiketta.

2. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Kirjaudu sisään.

3. Kirjoita Netflixin sähköpostiosoite ja salasana ja valitse Jatka.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Jos kaukosäätimessä on Smart Hub -painike:

1. Paina Smart Hub -painiketta.

2. Valitse Netflix.

3. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi netissä.

4. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

5. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.

• Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä.

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry vasemmalle avataksesi valikon ja valitse sitten Ohjeet.

• Jos valikkoa ei näy, siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä Asetukset-kohtaa tai hammasrataskuvaketta:

1. Tee Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella useimmilla Samsungin Ultra HD ‑televisioilla ja projektoreilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitaan:

• Netflix-sopimus, johon sisältyy Ultra HD -striimaus.

• Vuoden 2014 tai uudempi Ultra HD -televisio, jossa on Netflix-sovellus ja jolla voi katsoa Ultra HD -sisältöä 60 Hz:n virkistystaajuudella.

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Automaattinen tai Korkea.

Eräillä Samsungin televisioilla ja projektoreilla voi katsella Netflixiä HDR-kuvalla. Striimaukseen HDR-kuvalla tarvitaan:

• Älytelevisio, joka tukee sekä Netflixiä että joko Dolby Visionia tai HDR10-tekniikkaa (Jos käytät HDR-kuvaa tukevaa Blu-ray-soitinta, sinun on liitettävä se HDR-kuvaa tukevaan älytelevisioon HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta. Tämä on yleensä HDMI 1 -portti.)

• Netflix-sopimus, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai korkea.