Bruke Netflix på Roku

Velkommen til Netflix på Roku! Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen din. Hvis du er usikker på om enheten din støtter Netflix, kan du følge trinnene du finner under fanen "Konfigurer Netflix" (Set up Netflix) for å forsøke å finne Netflix-appen.

Netflix-funksjoner
Konfigurer Netflix
Logge av Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix er tilgjengelig på utvalgte Roku-modeller. Netflix-strømmefunksjoner på støttede enheter inkluderer:

Navigering:
På de fleste enheter kan du bla gjennom rader med serier og filmer i Netflix, inkludert en rad som bare viser det du har valgt å legge til i Min liste (My List). Hver rad representerer en kategori (komedier, dramaer, TV-serier osv.) som vi viser deg basert på hva du har sett på tidligere.

Eldre enheter har muligens ikke rader med filmkategorier, men du kan allikevel se gjennom Min liste (My List), som du lager på Netflix-nettstedet.

Oppløsning
De fleste enheter er i stand til å strømme Netflix med høy oppløsning over raske Internett-tilkoblinger og spiller av Netflix i maksimal tilgjengelig oppløsning (se våre anbefalinger for Internett-hastighet for å få mer informasjon).

Undertekster og alternativ lyd
Finn ut hvordan du aktiverer undertekster, teksting for hørselshemmede og alternativ lyd (inkludert 5.1 surroundlyd), som er tilgjengelig for mange filmer og serier. For å sjekke om enheten din støtter 5.1-lyd, kan du gå til hvilken som helst Netflix-originalserie og se om den har et alternativ for 5.1-lyd. Hvis ikke, støtter ikke enheten denne funksjonen. Mange enheter lar deg tilpasse utseendet på undertekster og teksting. Enkelte enheter vil enten vise undertekster og teksting i standardvisningen, eller ikke være konfigurert for å vise undertekster.

Foreldrekontroll
Med Netflix kan du bruke foreldrekontroll på individuelle profiler.

Modell

Støttede regioner

Oppløsning

Undertekster og lyd

Roku (2009-modeller)

USA, Canada

480p

Roku 1

Alle Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI kreves for 1080p

Undertekster, alternativ lyd

Roku 2

Alle Netflix-regioner

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku 3

Alle Netflix-regioner

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku 4

Alle Netflix-regioner

4K

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku MHL Stick

Alle Netflix-regioner

1080p

Undertekster, alternativ lyd

Roku-strømmingspinne

Alle Netflix-regioner

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku TV-er

Alle Netflix-regioner

Samme som TV

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku Express

Alle Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI kreves for 1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku Express+

Alle Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI kreves for 1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku Premiere

Alle Netflix-regioner

4K

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku Premiere+

Alle Netflix-regioner

4K

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku Ultra

Alle Netflix-regioner

4K

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku 4201PH / PLDT

Filippinene

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku / Kwesé Play

Sør-Afrika

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Globe Streamwatch (strømmepinne)

Filippinene

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku_4200TL / Telstra Australia

Australia

1080p

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

Roku_4700TL / Telstra Australia

Australia

4K

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 Surround Sound

*På Roku 3 og tidligere må du kanskje endre skjerminnstillingene til 1080p manuelt for å kunne strømme med denne oppløsningen.

Før du kan se på Netflix-filmer og -serier på Roku, må du opprette en Roku-konto på Rokus nettsted. Når kontoen er opprettet, følger du trinnene for din Roku nedenfor.

Roku 1

1. Fra hovedskjermbildet går du til Hjem (Home) og velger Netflix.

• Hvis Netflix ikke vises:

• Gå til Kanalbutikk (Channel Store) og deretter til Filmer og serier (Movies & TV).

• Velg Netflix, deretter Legg til kanal og deretter gå til kanal.

2. Velg Ja på spørsmålet Er du Netflix-medlem? skjerm.

3. En aktiveringskode vises. Skriv inn denne aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Alle andre Roku-modeller

1. Fra hovedskjermbildet går du til Hjem (Home) og velger Netflix.

• Hvis Netflix ikke vises:

• Gå til Strømmekanaler (Streaming Channels) og deretter til Filmer og serier (Movies & TV).

• Velg Netflix, deretter Legg til kanal og deretter gå til kanal.

2. Velg Logg inn (Sign In) på hovedskjermbildet i Netflix.

Roku-enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

Roku

1. Trykk på Hjem (Home)-knappen for å gå til hovedmenyen på Roku.

2. Velg Innstillinger (Settings).

3. Velg Netflix Settings.

4. Velg Deaktiver denne spilleren fra Netflix-kontoen min (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Velg Ja (Yes). Enheten er nå deaktivert.

Hvis du må aktivere en Roku-spiller på nytt, velger du Netflix fra hovedskjermbildet og følger deretter anvisningene på skjermen.

Roku 2 (LT, XS eller XD)

1. Trykk på Hjem (Home)-knappen for å gå til hovedmenyen på Roku.

2. Marker Netflix-appen og trykk på stjerne-tasten på fjernkontrollen.

3. Velg Fjern kanal (Remove channel).

4. Når du bekrefter ved å velge Fjern kanal (Remove channel) på nytt, deaktiveres enheten.

• Når du deaktiverer Roku 2 på denne måten, fjernes Netflix-kanalen fra hovedmenyen. Hvis du vil gjenopprette den, velger du Strømmekanaler (Streaming Channels) > Filmer og serier (Movies & TV) > Netflix.

Roku 3 og Roku 4

Logge av Netflix
  1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Naviger opp og velg Innstillinger (Settings) eller tannhjulikonet tannhjulikon.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Ja (Yes) for å bekrefte.

5. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Hvis du ikke finner Innstillinger (Settings) eller tannhjul-ikonet:

1. Gå til Netflix-appen, og bruk pilene på fjernkontrollen til å angi følgende sekvens:
    Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, opp, opp, opp, opp.

2. Velg Logg av (Sign Out), Start på nytt (Start Over), Deaktiver (Deactivate) eller Tilbakestill (Reset).

3. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Roku Streaming Stick

Logge av Netflix
  1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Naviger opp og velg Innstillinger (Settings) eller tannhjulikonet tannhjulikon.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Ja (Yes) for å bekrefte.

5. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Hvis du ikke finner Innstillinger (Settings) eller tannhjul-ikonet:

1. Gå til Netflix-appen, og bruk pilene på fjernkontrollen til å angi følgende sekvens:
    Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, opp, opp, opp, opp.

2. Velg Logg av (Sign Out), Start på nytt (Start Over), Deaktiver (Deactivate) eller Tilbakestill (Reset).

3. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Roku TV

Logge av Netflix
  1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Naviger opp og velg Innstillinger (Settings) eller tannhjulikonet tannhjulikon.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Ja (Yes) for å bekrefte.

5. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Hvis du ikke finner Innstillinger (Settings) eller tannhjul-ikonet:

1. Gå til Netflix-appen, og bruk pilene på fjernkontrollen til å angi følgende sekvens:
    Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, opp, opp, opp, opp.

2. Velg Logg av (Sign Out), Start på nytt (Start Over), Deaktiver (Deactivate) eller Tilbakestill (Reset).

3. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Roku Express, Premiere og Ultra

Logge av Netflix
  1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Naviger opp og velg Innstillinger (Settings) eller tannhjulikonet tannhjulikon.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Ja (Yes) for å bekrefte.

5. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Hvis du ikke finner Innstillinger (Settings) eller tannhjul-ikonet:

1. Gå til Netflix-appen, og bruk pilene på fjernkontrollen til å angi følgende sekvens:
    Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, opp, opp, opp, opp.

2. Velg Logg av (Sign Out), Start på nytt (Start Over), Deaktiver (Deactivate) eller Tilbakestill (Reset).

3. Du vil nå få muligheten til å logge på som et annet Netflix-medlem.

Roku – Telstra Australia

1. Trykk på Hjem (Home)-knappen for å gå til hovedmenyen på Roku.

2. Velg Innstillinger (Settings).

3. Velg Netflix Settings.

4. Velg Deaktiver denne spilleren fra Netflix-kontoen min (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Velg Ja (Yes). Enheten er nå deaktivert.

Hvis du må aktivere en Roku-spiller på nytt, velger du Netflix fra hovedskjermbildet og følger deretter anvisningene på skjermen.

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD på utvalgte strømmespillere fra Roku. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En TV som er kompatibel med strømming i Ultra HD fra Netflix, koblet til Roku via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI 1-porten).

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har, på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil Internett-forbindelse på 25 megabit eller mer.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk (Auto) eller Høy (High). Du finner mer informasjon om innstillinger for videokvalitet i artikkelen Avspillingsinnstilling.

Følgende Roku-modeller støtter for øyeblikket Netflix i Ultra HD:

• Roku 4

• Roku Premiere

• Roku Premiere+

• Roku Ultra

Hvis du opplever eventuelle problemer med å spille av innhold i Ultra HD, følg trinnene under for å sikre at Roku-enheten er konfigurert for Ultra HD.

• Fra startmenyen til Roku, velger du Innstillinger (Settings).

• Velg Skjerm (Display).

• Velg 4k UHD TV.

• Prøv Netflix på nytt.