Slik bruker du Netflix på Chromecast

Finn ut mer om Netflix-funksjoner på Chromecast, deriblant hvordan du kan konfigurere og logge ut av kontoen din.

Netflix-funksjoner
Konfigurere Netflix
Logge ut av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Støttede regioner
Netflix er tilgjengelig på utvalgte Chromecast-enheter i alle regioner hvor enheten og Netflix-tjenesten er tilgjengelig. Hvis du trenger hjelp til å koble Chromecast til TV og/eller Wi-Fi-nettverk, kan du gå til support.google.com/chromecast.

Navigering

Chromecast og Chromecast Ultra lar deg styre Netflix fra en Android-mobilenhet, Apple-mobilenhet eller fra en datamaskin med Chrome-nettleser og Google Cast-utvidelsen.

Chromecast med Google TV inkluderer en fjernkontroll og har støtte for stemmeaktiverte kontroller med Google-assistenten, som kan bruke til å åpne Netflix og spille av serier eller filmer.

Enhetskompatibilitet

Chromecast med Google TV, Chromecast, og Chromecast Ultra kan konfigureres på Android-enheter, iPhone, eller iPad som oppfyller enhetskravene for Chromecast.

Oppløsning
Chromecast er i stand til å strømme Netflix med høy oppløsning gjennom raske internett-forbindelser, og spiller av Netflix i maksimal tilgjengelig oppløsning.

Undertekster og lyd
Chromecast støtter undertekster, alternativ lyd (dubbing, andre språk) og 5.1 surroundlyd dersom det er tilgjengelig. Chromecast Ultra og Chromecast med Google TV kan strømme utvalgte titler med Dolby Atmos-lyd.

Enhetsserier

Oppløsning

Undertekster og lyd

Chromecast

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Chromecast Ultra

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Chromecast med Google TV

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Chromecast HD med Google TV

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Konfigurere Chromecast eller Chromecast Ultra

Før du kan konfigurere Netflix på Chromecast, må du først installere og konfigurere Google Home-appen på den mobile enheten din.

Konfigurere Chromecast eller Chromecast Ultra i Google Home-appen

Du finner mer informasjon eller hjelp om de følgende trinnene på support.google.com/chromecast. Du må gjøre følgende før du kan prøve å konfigurere Netflix.

1. Koble til Chromecast.

2. Last ned Google Home-appen.

3. Koble den mobile enheten/nettbrettet til det samme Wi-Fi-nettverket som du planlegger å bruke til å konfigurere Chromecast-enheten.

4. Åpne Google Home-appen og konfigurer Chromecast som en ny enhet.

Merk:
Kontakt kundestøtten til Google hvis du trenger hjelp til å konfigurere Chromecast eller Google Home-appen. Google tillater ikke lenger at Chromecast konfigureres på en datamaskin.

Konfigurere Netflix når du har konfigurert Chromecast eller Chromecast Ultra på Google Home-appen

Start Netflix-appen på enheten din.

1. Velg Cast-ikonet netflix cast-ikon øverst eller nederst til høyre på skjermen når du er pålogget.

2. Velg Chromecast fra listen med tilgjengelige enheter for å starte Netflix-appen på TV.

3. Velg en serie eller en film du vil se på, og trykk på Spill av.

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din.

Konfigurere Chromecast med Google TV

Koble til fra hovedskjermbildet (Home)

For å koble en Chromecast med Google TV til Netflix-kontoen din, må du først være på hovedskjermbildet (Home) og følge trinnene nedenfor.

1. I hovedskjermbildet (Home) velger du Netflix.

2. Velg Logg inn.

3. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

4. Velg Fortsett.

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din.

Slik kobler du til fra fjernkontrollen

1. Begynn på TV-ens startskjerm.

2. Trykk på Netflix-knappen på fjernkontrollen.

3. I Netflix-appen velger du Logg inn og følger instruksjonene på skjermen.

Caste fra enheten din

Start Netflix-appen på enheten din.

1. Velg en serie eller en film du vil se på, og trykk på Spill av.

2. Velg Cast-ikonet netflix cast-ikon i hjørnet på skjermen.

3. Velg din Chromecast med Google TV i listen over tilgjengelige enheter.

Merk:
Både enheten og Chromecast med Google TV må være logget på samme Netflix-konto.

Logge ut av Chromecast eller Chromecast Ultra

Chromecast og Chromecast Ultra bruker Netflix-kontoinformasjonen lagret på Android-enheten, den mobile Apple-enheten eller Netflix-nettstedet i Chrome-nettleseren. Hvis du vil koble fra Netflix-kontoen din, logger du deg ut på enheten du caster fra.

For spesifikk informasjon om hvordan du kobler Netflix-kontoen din fra enheten, se følgende artikler:

Logge ut av Chromecast med Google TV

1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Naviger til venstre og velg Få hjelp for å åpne menyen.

• Hvis du ikke ser Få hjelp, navigerer du opp og velger Innstillinger eller Innstillinger-ikonet tannhjulikon .

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Ja (Yes) for å bekrefte.

Hvis du ikke ser Få hjelp, Innstillinger, eller Innstillinger-ikonet:

1. Gå til Netflix-appen, og bruk pilene på fjernkontrollen til å angi følgende sekvens:
    Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, opp, opp, opp, opp.

2. Velg Logg av (Sign Out), Start på nytt (Start Over), Deaktiver (Deactivate) eller Tilbakestill (Reset).

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD på utvalgte Chromecast-modeller. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En TV som er kompatibel med strømming i Ultra HD fra Netflix, koblet til Chromecast via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI 1-porten).

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har, på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 15 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk eller Høy.

Følgende Chromecast-modeller støtter for øyeblikket Netflix i Ultra HD:

• Chromecast Ultra

• Chromecast med Google TV

• Chromecast HD med Google TV

Netflix er tilgjengelig i Dolby Vision og HDR på utvalgte Chromecast-enheter. For å strømme i Dolby Vision eller HDR trenger du:

• Et Netflix-abonnement som støtter strømming i Ultra HD.

• En strømmeenhet som støtter enten Dolby Vision eller HDR og Netflix.

• En smart-TV som støtter enten Dolby Vision eller HDR10, koblet til enheten via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI1-porten).

• En stabil internett-tilkoblingshastighet på 15 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Høy.

Følgende Chromecast-enheter støtter for øyeblikket Netflix i HDR:

• Chromecast Ultra

• Chromecast med Google TV

• Chromecast HD med Google TV

Har du problemer? Finn ut hvordan du løser et problem med Chromecast.