Netflix kijken in HD-videokwaliteit

Je kunt veel series en films in HD kijken (high definition). Deze worden automatisch in HD-kwaliteit afgespeeld als je een Standaard of Premium Netflix-account hebt. Als je Netflix in HD probeert te streamen, maar volgens jou geen HD-kwaliteit te zien krijgt:

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je HD-content kunt afspelen op het apparaat

Als je op het apparaat video in 720p of hoger kunt weergeven, wordt video-uitvoer in HD ondersteund. Raadpleeg de fabrikant of gebruikershandleiding als je niet zeker weet of HD-video wordt ondersteund op het apparaat.

Controleer of het streamingapparaat op de juiste manier is geconfigureerd voor HD

Sommige apparaten kunnen via meerdere video-uitgangen worden aangesloten op de tv. Controleer of het apparaat is aangesloten via een uitvoermethode waarmee HD-video wordt ondersteund, zoals HDMI of componentvideo. Controleer daarnaast ook of de video-uitgang op het apparaat is ingesteld op 720p of hoger.

Controleer of de verbinding HD-streaming ondersteunt

Voor betrouwbare streaming in HD moet de verbinding een snelheid van 5 megabit per seconde of hoger aankunnen. Zie Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.