De Top 10-lijsten worden niet weergegeven

Top 10 van series en Top 10 van films zijn lijsten die worden weergegeven op het startscherm van Netflix en die dagelijks worden bijgewerkt met de populairste titels op Netflix. Als Top 10-lijsten beschikbaar zijn in je regio, worden ze automatisch weergegeven op je apparaat met de meest bekeken titels in je land. Top 10-lijsten zijn ook beschikbaar op top10.netflix.com en worden wekelijks bijgewerkt.

Als je Top 10-lijsten niet ziet op je apparaat, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen.

Er zijn geen Top 10-lijsten beschikbaar in de Netflix-app voor Apple TV of Windows-computers.

Controleer of er een VPN is ingeschakeld

Top 10-lijsten worden mogelijk niet weergegeven als je een VPN gebruikt die je land of internetlocatie wijzigt. Lees meer over het gebruik van een VPN met Netflix.

Schakel een VPN uit als je dit gebruikt.

Volg de onderstaande stappen als je niet zeker weet of een VPN is ingeschakeld.

Opmerking:
Bepaalde antivirussoftware wordt geleverd met een VPN die mogelijk is ingeschakeld. Neem voor meer informatie of hulp contact op met de leverancier van antivirussoftware.
  1. Open een webbrowser op een computer of mobiel apparaat in hetzelfde netwerk als het apparaat met het probleem.

2. Ga naar fast.com. Netflix start een verbindingstest.

3. Klik op Meer informatie weergeven wanneer de test stopt.

4. Noteer het land naast Client.

5. Als de plaats en het land niet overeenkomen met je locatie, betekent dit dat er een VPN is ingeschakeld op het apparaat of in het netwerk. Schakel de software uit en probeer Netflix opnieuw. Neem contact op met je VPN-provider als je hulp nodig hebt bij het uitschakelen van een VPN.

De klantenservice van Netflix kan niet helpen met het uitschakelen van een VPN, omdat de stappen verschillen voor elke VPN-app of -service.

Ga naar de volgende stappen als het probleem niet is opgelost door je VPN uit te schakelen of als de locatie van fast.com overeenkomt met jouw locatie.

Controleer de leeftijdscategorie voor je profiel

Top 10-lijsten worden mogelijk niet weergegeven als een serie of film in de lijst een leeftijdsclassificatie heeft die niet is toegestaan of wordt beperkt door de instellingen van je Netflix-profiel.

Je kunt de toegestane leeftijdsclassificatie van je profiel en andere opties voor ouderlijk toezicht wijzigen via de instellingen voor profielen en ouderlijk toezicht van je account. Ga naar Ouderlijk toezicht op Netflix voor meer informatie.

De Netflix-app bijwerken

Top 10-lijsten worden mogelijk niet weergegeven als je apparaat niet de nieuwste versie van de Netflix-app bevat.

Volg de stappen op je apparaat om de app bij te werken.

Tv of streamingapparaat

De stappen om apps of software bij te werken verschillen per merk of model van een tv of streamingapparaat. De meeste apparaten ontvangen automatisch app-updates, maar je kunt apps of software meestal bijwerken via het menu Instellingen of Systeem.

Raadpleeg de meegeleverde handleiding of neem contact op met het bedrijf dat je apparaat heeft gemaakt voor de stappen om apps op je tv of streamingapparaat bij te werken.

Amazon Fire TV/Stick

Controleer op firmware-updates
  1. Druk op Home homepagina-knop op je Fire TV-afstandsbediening.

2. Selecteer Instellingen het menu Instellingen > Mijn Fire TV > Over.

3. Selecteer Controleren op systeemupdate of Systeemupdate installeren.

Opmerking:
    Er moeten mogelijk meerder updates geïnstalleerd worden om de laatste firmwareversie te bereiken.
  4. Probeer Netflix opnieuw.

Android-telefoon of -tablet

De Netflix-app bijwerken

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in de Play Store en tik op Updaten.

Je kunt ook de Netflix-app bijwerken met deze stappen:

1. Open de app Play Store. Als je deze app niet hebt, moet je mogelijk een probleem oplossen met Play Store.

2. Typ 'Netflix' in de zoekbalk.

3. Tik in de lijst op de Netflix-app. Volg in plaats hiervan de stappen in dit artikel als je de Netflix-app niet kunt vinden.

4. Tik op Bijwerken. Als je deze optie niet ziet, is de app al bijgewerkt.

iPhone of iPad

De Netflix-app bijwerken
  1. Ga naar het startscherm en tik op App Store.

2. Tik op Zoeken en voer in de zoekbalk 'Netflix' in.

3. Zoek en tik op Netflix in de lijst en tik daarna op Bijwerken. Mogelijk moet je het wachtwoord van je Apple ID invoeren. Als je het vergeten bent, volg dan de stappen van Apple om het opnieuw in te stellen.

4. Probeer Netflix opnieuw nadat de update is voltooid.

Fire-tablet

De Netflix-app bijwerken
  1. Ga naar het startscherm en tik op Appstore.

2. Tik linksboven op Menu menuknop en tik op App-updates.

3. Zoek in de lijst naar de Netflix-app en tik op Bijwerken. Als de Netflix-app niet in de lijst staat, is deze al bijgewerkt.

4. Tik op Openen wanneer het bijwerken is voltooid en probeer Netflix opnieuw.