HD wordt niet afgespeeld op Android-telefoon of -tablet

Volg deze stappen als je Android-telefoon of -tablet niet de videokwaliteit heeft die je verwacht op Netflix.

Controleer je Netflix-abonnement

Als je Netflix-series en -films in HD wilt kijken, heb je een abonnement met HD-kwaliteit nodig. Je kunt je abonnement bekijken onder Details abonnement op de pagina Account.

Lees ons artikel Je abonnement wijzigen voor meer informatie.

Afspeelspecificaties controleren

Widevine L1 is vereist voor HD-video in Netflix. Controleer dit als volgt:

1. Open de Netflix-app op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik rechtsboven op je profielpictogram.

3. Tik op App-instellingen.

4. Scrol naar Diagnose en tik op Afspeelspecificaties.

5. Naast Widevine zie je L1 of L3.

Als je L3 ziet, moet je bij je apparaatfabrikant navragen of je Android-apparaat Widevine L1 ondersteunt. Op Widevine L3 Android-apparaten kan Netflix alleen in SD worden afgespeeld.

Neem contact op met de Netflix-klantenservice als je L1 ziet, maar titels niet in HD worden afgespeeld.