Netflix gebruiken op je tv, Blu-ray speler of streaming mediaplayer van LG

Welkom bij Netflix op je tv, blu-rayspeler, streaming mediaplayer of thuisbioscoopsysteem van LG. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies

Netflix is beschikbaar op veel LG-apparaten.

Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar in diverse landen wereldwijd. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Bekijk ons overzicht van ondersteunde regio's voor details. Als je overweegt om een nieuw apparaat aan te schaffen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de VS en Canada ondersteund.

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling en alternatieve audio:
lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op het apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Apparaten die aanpassing niet ondersteunen geven ondertitels en bijschriften weer in hun standaardopmaak of zijn niet ingesteld om ondertitels weer te geven.

Ouderlijk toezicht
Op Netflix kun je ouderlijk toezicht instellen op individuele profielen.

Netflix instellen

Wil je een tv, Blu-ray speler, streaming mediaplayer of thuisbioscoopsysteem van LG koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en selecteer de optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Als je op het scherm de optie Internet-tv (Internet TV) ziet

1. Selecteer Internet-tv (Internet TV) in het startscherm.
  2. Selecteer Netflix.
  3. Selecteer Aanmelden (Sign In).
    • Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .
    • Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in en selecteer Aanmelden (Sign In).
    • Als er een activeringscode in plaats van een aanmeldingspagina weergegeven wordt, voer dan de code in op netflix.com/activate.

Als je op het scherm de optie Premium ziet

1. Selecteer Premium in het startscherm.
  2. Selecteer Netflix.
  3. Selecteer Aanmelden (Sign In).
    • Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .
    • Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.
  5. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Als je op het scherm de optie Netcast ziet

1. Ga naar Netcast en selecteer Netflix.
  2. Selecteer Aanmelden (Sign In).
    • Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .
    • Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.
  3. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog
  • Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Afmelden bij Netflix

Als je je tv, Blu-ray speler, streaming mediaplayer of thuisbioscoopsysteem van LG wilt afmelden bij je Netflix-account, selecteer je in het startscherm de onderstaande optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Als je op het scherm de optie Premium ziet

1. Selecteer Premium Apps.
  2. Selecteer Instellingen (Settings).
    • Ga naar de volgende stap als je Instellingen (Settings) niet ziet.
  3. Selecteer Opties (Options).
    • Mogelijk moet je op de groene knop met twee stippen op je afstandsbediening drukken om deze stap te voltooien.
  4. Selecteer Netflix deactiveren (Netflix Deactivate).

Als je op het scherm de optie Netcast ziet

1. Selecteer Netcast.
  2. Selecteer Instellingen (Setup).
  3. Selecteer Serviceonderhoud (Service Maintenance). Als je Serviceonderhoud (Service Maintenance) niet ziet, ga je naar de stappen voor de onderstaande optie Instellingen (Setup).
  4. Selecteer Netflix deactiveren (Netflix Deactivate).
  5. Selecteer OK om de deactivering te bevestigen.

Als je op het scherm de optie Instellingen (Setup) ziet

1. Selecteer Instellingen (Setup).
  2. Selecteer Netwerk (Network).
  3. Selecteer Netflix.
  4. Selecteer Netflix deactiveren (Deactivate Netflix).
  5. Selecteer Ja (Yes) om de deactivering te bevestigen.

Ga door met de onderstaande stappen voor probleemoplossing als je de bovenstaande stappen niet kunt uitvoeren.

Als je geen van de bovenstaande opties ziet

Afmelden bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.
  2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram .
  3. Selecteer Afmelden (Sign Out).
  4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.
  5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    • omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.
  2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Opnieuw instellen (Reset).
  3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de meeste Ultra HD-tv's van LG. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig: