Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Vizio

Gebruik dit artikel voor meer informatie over Netflix op je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Vizio. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte 'Netflix instellen'.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Vizio-apparaten. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op tv's en blu-rayspelers van Vizio in de Verenigde Staten en Canada.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je op Netflix bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties in Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (zoals Comedy, Drama, Series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix kijken in High Definition bij een snelle internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de hoogste ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht
Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en captions kiezen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en captions in hun standaardopmaak weergegeven. Ook kan het zijn dat apparaten niet zijn ingesteld voor de weergave van ondertiteling.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen. Meer informatie over Dolby Atmos vind je in ons artikel over het gebruik van Dolby Atmos op Netflix.

• Vizio-tv's (modellen uit 2018 of nieuwer)

Wil je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Vizio koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en selecteer de optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Netflix is alleen beschikbaar op tv's en blu-rayspelers van Vizio in de Verenigde Staten en Canada.

Als er een Netflix-knop aanwezig is op de Vizio-afstandsbediening

1. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Als je op het scherm het Netflix-pictogram ziet:

1. Selecteer het Netflix-pictogram.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? Netflix?).

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Als er een grote V-knop aanwezig is op de Vizio-afstandsbediening

1. Druk op de knop Vizio Internet Apps op de afstandsbediening (onder de gekleurde knoppen, onder de pijlknoppen).

2. Selecteer de Netflix-app.

3. Druk op OK.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Als je een tv hebt met ingebouwde Chromecast

1. Open de Play Store op de tablet die bij je tv is geleverd.

2. Tik in de rechterbovenhoek op het vergrootglas.

3. Zoek naar Netflix.

4. Tik in de lijst op de Netflix-app.

5. Tik op Gratis en op OK.

6. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd wordt weergegeven.

7. Verlaat de Play Store.

8. Ga naar de Netflix-app en start deze.

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

10. Selecteer rechtsboven in het scherm het castpictogram zodra je bent ingelogd.

11. Selecteer je Vizio-tv in de lijst om de Netflix-app op de tv te starten.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Opmerking:
Netflix is niet compatibel met de Vizio SmartCast-app. Om Netflix te gebruiken met je Vizio-tv met ingebouwde Chromecast, moet u de Netflix-app uit de Play Store gebruiken.

Als er een afstandsbediening is meegeleverd met je tv of blu-rayspeler

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Als er een tablet is meegeleverd met je tv

1. Launch the Netflix app on your tablet.

2. Selecteer het pictogram Menu. Dit wordt weergegeven als in de linkerbovenhoek of als in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer Uitloggen.

4. Bevestig dat je wilt uitloggen bij je account.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de meeste Ultra HD-tv's van Vizio. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision op bepaalde tv's van Vizio. Als je in Dolby Vision wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt.

• Als je een HDR-compatibele blu-rayspeler gebruikt, moet je deze aan een HDR-compatibele smart-tv koppelen via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt. (Dit is meestal de HDMI 1-poort.)

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.