Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Vizio

Welkom bij Netflix op je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Vizio. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op veel Vizio-apparaten.

Ondersteunde regio's:

Netflix is beschikbaar op tv's en Blu-rayspelers van Vizio in de VS en Canada.

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertitels en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven of kan ondertiteling niet worden weergegeven.

Ouderlijk toezicht
Netflix biedt de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen op afzonderlijke profielen.

Wil je je tv, Blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Vizio koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en selecteer de optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Netflix is alleen beschikbaar op tv's en Blu-rayspelers van Vizio in de VS en Canada.

Als er een Netflix-knop aanwezig is op de Vizio-afstandsbediening

1. Druk op de knop Netflix.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Als je op het scherm het Netflix-pictogram ziet:

1. Selecteer het Netflix-pictogram.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Als er een grote V-knop aanwezig is op de Vizio-afstandsbediening

1. Druk op de knop Vizio Internet Apps op de afstandsbediening (onder de gekleurde knoppen, onder depijlknoppen).

2. Selecteer de Netflix-app.

3. Druk op OK.

4. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Als je een tv hebt met ingebouwde Chromecast

1. Open de Play Store op de tablet die bij je tv is geleverd.

2. Tik in de rechterbovenhoek op het vergrootglas.

3. Zoek naar Netflix.

4. Tik in de lijst op de Netflix-app.

5. Tik op Gratis (Free) en op OK.

6. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd (Successfully Installed Netflix) wordt weergegeven.

7. Verlaat de Play Store.

8. Ga naar de Netflix-app en start deze.

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

10. Zodra je bent aangemeld, selecteer je rechtsboven in het scherm het Cast-pictogram.

11. Selecteer je Vizio-tv in de lijst om de Netflix-app op de tv te starten.

Opmerking:
Netflix is niet compatibel met de Vizio SmartCast-app. Om Netflix te gebruiken met je Vizio-tv met ingebouwde Chromecast, moet u de Netflix-app uit de Play Store gebruiken.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Als er een afstandsbediening is meegeleverd met je tv of Blu-ray-speler

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als er een tablet is meegeleverd met je tv

1. Open de Netflix-app op je tablet.

2. Selecteer het pictogram Menu. Dit wordt weergegeven als  in de linkerbovenhoek of als  in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Bevestig dat je je wilt afmelden bij je account.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de meeste Ultra HD-tv's van Vizio. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig: