Kan ik Netflix streamen in Dolby Vision of HDR10?

Netflix ondersteunt twee verschillende HDR-streamingformaten: Dolby Vision en HDR10.

Wat je nodig hebt:

• Een apparaat dat Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt. (Als je een settopbox gebruikt om Netflix te streamen, moeten zowel de settopbox als de tv HDR ondersteunen.)

• Een Netflix-abonnement voor vier schermen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Op welke tv's wordt Netflix streamen in Dolby Vision of HDR10 ondersteund?

Netflix is beschikbaar in HDR op ondersteunde tv's van:

Dolby Vision

• Funai

• Hisense

• LG

• Philips

• Sony

• TCL Roku TV

• Toshiba

• Vizio

HDR10

• Hisense

• LG

• Panasonic

• Philips

• Roku TV

• Samsung

• Sharp

• Sony

• Toshiba

Als je Netflix wilt kijken in HDR, moeten alle beschikbare firmware-updates voor je tv zijn geïnstalleerd. Als je niet zeker weet of je tv HDR-functionaliteit biedt of als je hulp nodig hebt bij het bijwerken van je firmware, kun je contact opnemen met de fabrikant van je tv.

Wordt Netflix streamen in Dolby Vision of HDR10 door andere apparaten ondersteund?

Je kunt Netflix in Dolby Vision kijken op de volgende apparaten als deze zijn opgesloten op een tv met Dolby Vision-functionaliteit:

• Amazon Fire TV 4K Stick

• Apple TV 4K

• Chromecast Ultra

• Blu-rayspelers van LG

• Blu-rayspelers van Panasonic

• Blu-rayspelers van Philips

• Blu-rayspelers van Sony

• Xbox One S en Xbox One X (alleen beschikbaar voor Xbox Insiders met de huidige firmware-release)

De volgende apparaten ondersteunen streamen in HDR10 als ze zijn aangesloten op een tv met HDR10-functionaliteit:

• Apple TV 4K

• Canal Digital OnePlay

• Chromecast Ultra

• EntertainTV van Deutsche Telekom

• Nvidia Shield en Nvidia Shield Pro

• PlayStation 4 Pro

• Roku Premiere+ en Roku Ultra

• Sky Now TV Smart Box met 4k en Voice Search

• Settopbox van TDC

• UHD-settopbox van Swisscom

• Virgin Media - V6, ontwikkeld door TiVo

• Xbox One S en Xbox One X

Wordt Netflix streamen in Dolby Vision of HDR10 door mobiele apparaten ondersteund?

De volgende mobiele apparaten ondersteunen streamen in HDR10 en Dolby Vision:

Kan ik Netflix in HDR kijken op mijn computer?

Je kunt Netflix in HDR kijken als je verbinding hebt gemaakt met een HDR-display in:

Je kunt Netflix alleen in HDR kijken op bepaalde systemen. Ga naar de bovenstaande pagina's voor volledige systeemvereisten.

Hoe snel moet mijn internet zijn als ik Netflix in Dolby Vision of HDR10 wil streamen?

Je kunt het beste een internetverbinding van minstens 25 megabit per seconde gebruiken om titels in HDR10 en Dolby Vision in Ultra HD 4K-resolutie te streamen. Als je internetverbinding langzamer is, kun je nog steeds van HDR genieten met lagere resoluties, zoals 1080p. Zie ons artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.

Hoe vind ik titels die beschikbaar zijn in Dolby Vision of HDR10?

Als je een tv hebt die HDR10 ondersteunt, plus een Netflix-abonnement voor vier schermen, wordt bij beschikbare titels het HDR-logo naast de beschrijving weergegeven: .

Als je een tv hebt die Dolby Vision ondersteunt, plus een Netflix-abonnement voor vier schermen, wordt bij beschikbare titels het Dolby Vision-logo naast de beschrijving weergegeven: . Op Cast-tv's zie je een soortgelijk Dolby Vision-logo op het laadscherm: .

Niet alle titels zijn beschikbaar zijn in Dolby Vision of HDR10.

Opmerking:
Als je voldoet aan de bovenstaande vereisten, maar bij geen enkele titel het HDR- of Dolby Vision-logo ziet, lees dan Ik zie geen HDR-titels op Netflix.

Wat is het verschil tussen 4K en Dolby Vision of HDR10?

4K (Ultra HD) is een pixelresolutie met een hogere dichtheid die zorgt voor meer details in videobeelden. Bij HDR10 en Dolby Vision zijn het kleur- en dynamische bereik verbeterd waardoor beelden een realistischere of levensechtere voorstelling geven van de inhoud. Veel apparaten die HDR10 of Dolby Vision ondersteunen, ondersteunen ook 4K. Lees ons artikel over Netflix in Ultra HD voor meer informatie.