Så här använder du Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller streamingspelare från LG

Använd den här artikeln för att lära dig hur du använder Netflix-funktioner på din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på många LG-enheter.

Regioner som stöds

Netflix är tillgängligt världen över. De flesta enheter fungerar överallt där Netflix finns tillgängligt, men vissa äldre enheter fungerar bara i landet där de köptes. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

Navigering

På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (t.ex. komedier eller draman) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My List) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning

De flesta enheter kan streama Netflix i högupplösning med snabba internetanslutningar och spelar upp innehåll med högsta möjliga upplösning.

Föräldrakontroller

Du kan ställa in föräldrakontroller på enskilda Netflix-profiler.

Undertexter och alternativt ljud

Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om 5.1-ljud stöds av din enhet går du till valfri originaltitel från Netflix och kontrollerar om alternativet 5.1-ljud finns. Om alternativet inte finns fungerar funktionen inte på din enhet. Du kan anpassa utseendet för undertexter och dold text på många enheter. Enheter som inte stöder anpassning kommer att visa undertexter och dold text med standardutseende.

På vissa enheter kan du även streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud, inklusive de modeller som anges nedan.

• LG OLED-tv-apparater (modeller från 2017 eller senare)

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home). Sedan väljer du alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om alternativet Netflix visas på skärmen

1. Välj Netflix från hemskärmen (Home).

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Om alternativet Internet-tv (Internet TV) visas på skärmen

1. Välj Internet-tv (Internet TV) från Hemskärmen (Home).

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Om alternativet Premium visas på skärmen

1. Välj Premium på Hemskärmen (Home).

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

5. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Om alternativet Netcast visas på skärmen

1. Navigera till Netcast och välj sedan Netflix.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG öppnar du Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om alternativet Premium visas på skärmen

1. Välj Premium-appar (Premium Apps).

2. Välj Inställningar (Settings).

• Om du inte ser Inställningar (Settings) går du vidare till nästa steg.

3. Välj Alternativ (Options).

• Du kan behöva trycka på den gröna knappen med två punkter på fjärrkontrollen för att slutföra det här steget.

4. Välj Inaktivera Netflix (Netflix Deactivate).

Om alternativet Netcast visas på skärmen

1. Välj Netcast (Netcast).

2. Välj Installation (Setup).

3. Välj Serviceunderhåll (Service Maintenance).

• Om steget Serviceunderhåll (Service Maintenance) inte visas går du till stegen för Installation (Setup) nedan.

4. Välj Inaktivera Netflix (Netflix Deactivate).

5. Välj OK för att bekräfta inaktivering.

Om alternativet Installation (Setup) visas på skärmen

1. Välj Installation (Setup).

2. Välj Nätverk (Network).

3. Välj Netflix.

4. Välj Inaktivera Netflix (Deactivate Netflix).

5. Välj JA (YES) för att bekräfta inaktivering.

Fortsätt med stegen nedan om du inte kunde utföra stegen ovan.

Om du inte ser något av ovanstående alternativ

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Gå längst ner i menyn och sedan till höger och välj Få hjälp (Get Help).

Obs!
    Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar ikon för inställningar.
  3. Välj Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

Om du inte hittar Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. I menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Börja om (Start Over), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från LG. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision och HDR på utvalda tv-apparater och Blu-ray-spelare från LG. För att streama i Dolby Vision eller HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.

• Om du använder en HDR-kompatibel Blu-ray-spelare måste du ansluta den till en HDR-kompatibel smart-tv via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).