Använda Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller streamingspelare från LG

Välkommen till Netflix på din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på många LG-enheter.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Det kan dock hända att vissa äldre enheter endast fungerar i det land där de köptes. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Enheter som inte stöder anpassning visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home). Sedan väljer du alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om alternativet Internet-tv (Internet TV) visas på skärmen

1. Välj Internet-tv (Internet TV) från Hemskärmen (Home).

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Logga in (Sign In).

• Om en aktiveringskod visas istället för en inloggningsskärm anger du koden på netflix.com/activate.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om alternativet Premium visas på skärmen

1. Välj Premium på Hemskärmen (Home).

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

5. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om alternativet Netcast visas på skärmen

1. Navigera till Netcast och välj sedan Netflix.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på din tv, Blu-ray-spelare, streamingspelare eller ditt hemmabiosystem från LG öppnar du Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om alternativet Premium visas på skärmen

1. Välj Premium-appar (Premium Apps).

2. Välj Inställningar (Settings).

• Om du inte ser Inställningar (Settings) går du vidare till nästa steg.

3. Välj Alternativ (Options).

• Du kan behöva trycka på den gröna knappen med två punkter på fjärrkontrollen för att slutföra det här steget.

4. Välj Inaktivera Netflix (Netflix Deactivate).

Om alternativet Netcast visas på skärmen

1. Välj Netcast (Netcast).

2. Välj Installation (Setup).

3. Välj Serviceunderhåll (Service Maintenance).

• Om steget Serviceunderhåll (Service Maintenance) inte visas går du till stegen för Installation (Setup) nedan.

4. Välj Inaktivera Netflix (Netflix Deactivate).

5. Välj OK för att bekräfta inaktivering.

Om alternativet Installation (Setup) visas på skärmen

1. Välj Installation (Setup).

2. Välj Nätverk (Network).

3. Välj Netflix.

4. Välj Inaktivera Netflix (Deactivate Netflix).

5. Välj JA (YES) för att bekräfta inaktivering.

Fortsätt med stegen nedan om du inte kunde utföra stegen ovan.

Om du inte ser något av ovanstående alternativ

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från LG. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En Ultra HD TV av 2014 års modell eller senare med Netflix-appen.

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på Netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• En streamingkvalitet inställd på Hög (High) eller Auto. Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.