Så här använder du Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Vizio

Använd den här artikeln för att lära dig mer om Netflix funktioner på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Vizio. Om du inte vet om din enhet stöder Netflix följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på många Vizio-enheter. Streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt på tv-apparater och Blu-ray-spelare från Vizio i USA och Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori, som komedi, drama eller serier, som vi visar utifrån vad du har tittat på tidigare.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i högupplösning med snabba internetanslutningar och spelar upp innehåll med högsta möjliga upplösning.

Föräldrakontroller
Du kan ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du sätter på undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade för att visa undertexter.

På vissa enheter kan du även streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud, inklusive de modeller som anges nedan. För mer information om Dolby Atmos kan du gå till vår artikel om hur du använder Dolby Atmos på Netflix.

• Vizio-tv-apparater (modeller från 2018 eller senare)

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Vizio till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Observera att Netflix endast är tillgängligt på tv-apparater och Blu-ray-spelare från Vizio i USA och Kanada.

Om du har en Netflix-knapp på din Vizio-fjärrkontroll

1. Tryck på Netflix-knappen på din fjärrkontroll.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du ser Netflix-ikonen på skärmen

1. Välj Netflix-ikonen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du har en stor V-knapp mitt på din Vizio-fjärrkontroll

1. Tryck på knappen Vizio Internet Apps på fjärrkontrollen (placerad direkt nedanför de röda, gula, gröna och blå knapparna under pil-knapparna).

2. Välj Netflix-appen.

3. Tryck på OK.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

6. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du har en tv-apparat med inbyggd Chromecast

1. Starta Play Store på plattan som följde med tv:n.

2. Tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet.

3. Sök efter Netflix.

4. Tryck på Netflix-appen i listan.

5. Tryck på Gratis (Free) och sedan på OK.

6. Installationen har slutförts när meddelandet Netflix har installerats (Successfully Installed Netflix) visas i meddelandefältet högst upp på skärmen.

7. Avsluta Play Store.

8. Leta reda på och starta Netflix-appen.

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. När du har loggat in väljer du ikonen Cast i det övre högra hörnet av skärmen.

11. Markera din Vizio-tv i listan för att starta Netflix-appen på din tv.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Obs!
Netflix är inte kompatibelt med Vizio SmartCast-appen. För att använda Netflix med din Vizio-tv med inbyggd Chromecast måste du använda Netflix-appen som finns i Play Store.

Om en fjärrkontroll medföljde tv:n eller Blu-ray-spelaren

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

Obs!
    Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar ikon för inställningar.

Om du inte hittar Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. I menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Börja om (Start Over), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Om en surfplatta medföljde tv:n

1. Starta Netflix-appen på surfplattan.

2. Tryck på meny-ikonen. Den visas antingen som i det övre vänstra hörnet eller som i det övre högra hörnet.

3. Välj Logga ut (Sign Out).

4. Bekräfta att du vill logga ut från ditt konto.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD-TV-apparater från Vizio. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision på utvalda tv-apparater från Vizio. För att streama i Dolby Vision behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.

• Om du använder en HDR-kompatibel Blu-ray-spelare måste du ansluta den till en HDR-kompatibel smart-tv via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).