Använda Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Vizio

Välkommen till Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Vizio! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på många Vizio-enheter.

Regioner som stöds:

Netflix finns tillgängligt på tv-apparater och Blu-ray-spelare från Vizio i USA och Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Vizio till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Observera att Netflix endast är tillgängligt på tv-apparater och Blu-ray-spelare från Vizio i USA och Kanada.

Om du har en Netflix-knapp på din Vizio-fjärrkontroll

1. Tryck på Netflix-knappen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Logga in (Sign In).

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du ser Netflix-ikonen på skärmen

1. Välj Netflix-ikonen.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du har en stor V-knapp mitt på din Vizio-fjärrkontroll

1. Tryck på knappen Vizio Internet Apps på fjärrkontrollen (placerad direkt nedanför de röda, gula, gröna och blå knapparna under pil-knapparna).

2. Välj Netflix-appen.

3. Tryck på OK.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

5. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du har en tv-apparat med inbyggd Chromecast

1. Starta Play Store på plattan som följde med tv:n.

2. Tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet.

3. Sök efter Netflix.

4. Tryck på Netflix-appen i listan.

5. Tryck på Gratis (Free) och sedan på OK.

6. Installationen har slutförts när meddelandet Netflix har installerats (Successfully Installed Netflix) visas i meddelandefältet högst upp på skärmen.

7. Avsluta Play Store.

8. Leta reda på och starta Netflix-appen.

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. När du har loggat in väljer du ikonen Cast i det övre högra hörnet av skärmen.

11. Markera din Vizio-tv i listan för att starta Netflix-appen på din tv.

Obs!
Netflix är inte kompatibelt med Vizio SmartCast-appen. För att använda Netflix med din Vizio-tv med inbyggd Chromecast måste du använda Netflix-appen som finns i Play Store.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om en fjärrkontroll medföljde tv:n eller Blu-ray-spelaren

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om en surfplatta medföljde tv:n

1. Starta Netflix-appen på surfplattan.

2. Tryck på meny-ikonen. Den visas antingen som i det övre vänstra hörnet eller som i det övre högra hörnet.

3. Välj Logga ut (Sign Out).

4. Bekräfta att du vill logga ut från ditt konto.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD-TV-apparater från Vizio. För att streama i Ultra HD behöver du: