Så här använder du Netflix på din Nvidia Shield TV Android-streamingspelare

Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din Nvidia Shield TV Android-streamingspelare, bland annat hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix finns tillgängligt på vissa Nvidia Shield TV Android-streamingspelare. Streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt på Nvidia Shield TV Android-streamingspelare i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (t.ex. komedi, drama eller serier) som vi visar utifrån vad du har tittat på tidigare.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i högupplösning med snabba internetanslutningar och spelar upp innehåll med högsta möjliga upplösning.

Föräldrakontroller
Du kan ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du sätter på undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade för att visa undertexter.

På vissa enheter kan du även streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud.

Följande Nvidia Shield TV Android-streamingspelare stöder Dolby Atmos:

• Shield TV (2019)

• Shield TV Pro (2019)

Om du vill ansluta din Nvidia Shield TV Android-streamingspelare till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Klicka på Logga in som medlem (Member Sign In).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

Obs!
    Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar ikon för inställningar.

Om du inte hittar Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. I menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Börja om (Start Over), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på alla Nvidia Shield TV Android-streamingspelare. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Nvidia Shield Android TV via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Netflix är tillgängligt i HDR på Nvidia Shield TV och Nvidia Shield TV Pro. För att streama i HDR behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En streamingenhet som stöder Netflix och antingen Dolby Vision eller HDR.

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10, samt är ansluten till din enhet via en HDMI-port som stöder HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten inställd på Hög (High).