Netflixin käyttäminen Rokulla

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Roku-laitteella! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista ja siitä, kuinka voit rekisteröityä palveluun ja kirjautua ulos tililtäsi. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella

Netflixiä voi käyttää monilla Roku-malleilla. Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Navigointi:
Useimmilla laitteilla Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei elokuvakategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Kuvatarkkuus:
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on Verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
Katso ohjeet siitä, kuinka voit ottaa käyttöön monissa elokuvissa ja TV-sarjoissa saatavilla olevat tekstitykset, kuulovammaistekstityksen ja vaihtoehtoisen äänen (mukaan lukien 5.1-tilaääni). Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan, ja katso, onko vaihtoehtona tarjolla 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Jotkut laitteet näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Lapsilukko:
Netflixissä voit asettaa lapsilukon yksittäisille profiileille.

Malli

Tuetut alueet

Kuvatarkkuus

Tekstitys ja ääni

Roku (2009-mallit)

USA ja Kanada

480p

Roku 1

Kaikki Netflix-alueet

480p/1080p*

*HDMI vaaditaan 1080p-tarkkuutta varten

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

Roku 2

Kaikki Netflix-alueet

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku 3

Kaikki Netflix-alueet

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku 4

Kaikki Netflix-alueet

4K

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku MHL Stick

Kaikki Netflix-alueet

1080p

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

Roku Streaming Stick

Kaikki Netflix-alueet

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku TV:t

Kaikki Netflix-alueet

Sama kuin TV

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku Express

Kaikki Netflix-alueet

480p/1080p*

*HDMI vaaditaan 1080p-tarkkuutta varten

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku Express+

Kaikki Netflix-alueet

480p/1080p*

*HDMI vaaditaan 1080p-tarkkuutta varten

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku Premiere

Kaikki Netflix-alueet

4K

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku Premiere+

Kaikki Netflix-alueet

4K

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku Ultra

Kaikki Netflix-alueet

4K

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku 4201PH / PLDT

Filippiinit

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku / Kwesé Play

Etelä-Afrikka

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Globe Streamwatch (Streaming Stick)

Filippiinit

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku_4200TL / Telstra Australia

Australia

1080p

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Roku_4700TL / Telstra Australia

Australia

4K

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

*Roku 3:n ja sitä vanhempien versioiden kohdalla saatat joutua manuaalisesti määrittämään kuvaruututyypiksi 1080p, jotta kyseistä kuvatarkkuutta voidaan striimata.

Ennen kuin voit katsoa Netflixin elokuvia ja tv-sarjoja Rokulla, sinun pitää luoda Roku-tili Rokun verkkosivuilla. Kun olet luonut tilin, seuraa alla olevia Rokuasi koskeavia ohjeita.

Roku 1

1. Siirry aloitusnäytöstä kohtaan Koti (Home) ja valitse Netflix.

• Jos Netflix puuttuu:

• Siirry kohtaan Kanavamyymälä (Channel Store) ja valitse Elokuvat ja TV (Movies & TV).

• Valitse Netflix, sitten Lisää kanava (Add Channel) ja sitten siirry kanavalle.

2. Valitse Oletko Netflix-jäsen? (Are you a member of Netflix?) -näytössä Kyllä. -ilmoitus.

3. Näkyviin tulee koodi. Anna aktivointikoodi osoitteessa netflix.com/activate.

Kaikki muut Roku-mallit

1. Siirry aloitusnäytöstä kohtaan Koti (Home) ja valitse Netflix.

• Jos Netflix puuttuu:

• Siirry kohtaan Suoratoistokanavat (Streaming Channels) ja valitse Elokuvat ja TV (Movies & TV).

• Valitse Netflix, sitten Lisää kanava (Add Channel) ja sitten siirry kanavalle.

2. Valitse Netflixin aloitusnäytöltä Kirjaudu sisään (Sign In).

Roku-laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Roku

1. Siirry Roku-kotivalikkoon painamalla Koti (Home) -painiketta.

2. Valitse Asetukset (Settings).

3. Valitse Netflix-asetukset (Netflix Settings).

4. Valitse Poista tämä soitin Netflix-tililtäni (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Valitse Kyllä (Yes). Laite on nyt poistettu käytöstä.

Voit tarvittaessa aktivoida Roku-soittimen uudelleen valitsemalla aloitusnäytöltä Netflix ja seuraamalla sitten näytölle tulevia uudelleenaktivoinnin ohjeita.

Roku 2 (LT, XS tai XD)

1. Siirry Roku-kotivalikkoon painamalla Koti (Home) -painiketta.

2. Korosta Netflix-sovellus ja paina kaukosäätimen tähtinäppäintä.

3. Valitse Poista kanava (Remove channel).

4. Kun vahvistat valitsemalla Poista kanava (Remove channel) uudestaan, laite poistetaan käytöstä.

• Roku 2:n poistaminen käytöstä tällä tavalla poistaa Netflix-kanavan päävalikosta. Voit palauttaa sen valitsemalla Suoratoistokanavat > Elokuvat ja TV > Netflix (Streaming Channels > Movies & TV > Netflix).

Roku 3 ja Roku 4

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä kohtaa Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvaketta:

1. Anna Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Roku Streaming Stick

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä kohtaa Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvaketta:

1. Anna Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Roku TV

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä kohtaa Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvaketta:

1. Anna Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Roku Express, Premiere ja Ultra

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry ylös ja valitse Asetukset tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä kohtaa Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvaketta:

1. Anna Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Roku – Telstra Australia

1. Siirry Roku-kotivalikkoon painamalla Koti (Home) -painiketta.

2. Valitse Asetukset (Settings).

3. Valitse Netflix-asetukset (Netflix Settings).

4. Valitse Poista tämä soitin Netflix-tililtäni (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Valitse Kyllä (Yes). Laite on nyt poistettu käytöstä.

Voit tarvittaessa aktivoida Roku-soittimen uudelleen valitsemalla aloitusnäytöltä Netflix ja seuraamalla sitten näytölle tulevia uudelleenaktivoinnin ohjeita.

Netflixiä voi katsella joillakin Rokun striimauslaitteilla Ultra HD ‑tarkkuudella. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑striimauksen kanssa ja liitetty Roku-laitteeseen HDCP 2.2 tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin)

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Rokun laitemalleilla:

• Roku 4

• Roku Premiere

• Roku Premiere+

• Roku Ultra

Jos sinulla on ongelmia Ultra HD -sisällön toistamisessa, noudata seuraavia ohjeita ja varmista, että Roku on määritetty Ultra HD -toistoon.

• Valitse Rokun kotivalikosta Asetukset (Settings).

• Valitse Näyttö (Display).

• Valitse 4k UHD TV.

• Kokeile Netflixiä uudelleen.